Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Houd keukenvoorbereidingskosten laag en bespaar geld

Bespaar uw restaurantgeld


Elk restaurant heeft voorbereidende taken, van het hakken van groenten en het koken van pasta tot beukende kip en plating desserts. Uw arbeidskosten - vooral in de keuken - zullen hoger zijn met menu's die veel voorbereidend werk vereisen. Een manier om de arbeidskosten (en uw payroll) laag te houden, is door voedsel te kopen dat minder voorbereidingstijd vereist. Maar houd er rekening mee dat deze gemaksvoedsel vaak veel duurder is dan die uit het niets (net zoals thuis koken versus uit eten gaan). Om in het zwart te blijven, moeten restaurants een balans vinden tussen voorbereidingstijd en arbeidskosten en dat levert nog steeds een goede voedselprijs op.

Gemaksvoedsel om geld te besparen

Voor veel restaurantmenu-items is het zinvol om gemaksvoedsel te kopen. Populaire pubmaaltijden, frites, uienringen en kip-offertes zijn allemaal redelijk goedkoop om te kopen en ze zijn bevroren. Het kost veel personeel tijd om dezelfde hoeveelheid voedsel te bereiden, en hoewel de kosten van het eten lager zouden zijn, zouden de kosten van uw loonlijst aanzienlijk hoger zijn, waardoor uw totale voedselkosten stijgen.

Een ander voorbeeld van hoeveel restaurants op arbeid besparen, maar meer uitgeven aan voedselkosten, is met broodjes of ander brood. Weinig restaurants (behalve bakkerijen) maken hun brood. Het zou te veel kosten voor de arbeid, geen ruimte en uitrusting vermelden die nodig is om commerciële hoeveelheden gebakken goederen te produceren. Voor veel bedrijven is het veel rendabeler om vooraf gemaakt brood van een commerciële leverancier te kopen.

Hoewel gemaksvoeding een kostenbesparend alternatief is, is het soms goedkoper om voedsel van nul te maken. Menu-items die u kiest om helemaal opnieuw te maken en wat u wilt bestellen bij uw voedselleveranciers, zullen grotendeels afhangen van uw restaurantconcept en -menu. Als uw restaurant gespecialiseerd is in authentieke zuidelijke barbecueribben, zou u deze waarschijnlijk helemaal zelf in huis bereiden, om voedsel van de hoogste kwaliteit te garanderen dat niet bij andere etablissementen te vinden is. Hetzelfde geldt voor authentiek Italiaans eten.

Als je specialiteit een zelfgemaakte rode saus is, zou het niet logisch zijn om het bij een leverancier van levensmiddelen te kopen.

Lage items in het Prep-menu

Hier is een lijst met menu-items die arbeidstijd besparen zonder dat dit ten koste gaat van de integriteit van uw menu.

  • Slasaus en sauzen - Kant-en-klare saladedressings en sauzen zoals BBQ-saus, honingmosterd en marinara zijn vrij goedkoop in aanschaf en houden voedselkosten laag.
  • Voorgedoseerde vleessoorten - Snijden en wegen en portioneren van vleeswaren en gevogelte kan zeer tijdrovend zijn, wat de arbeidskosten verhoogt. Als items zoals Deli-vlees geen groot deel van uw normale menu uitmaken, bespaart u geld als u ze al vooraf hebt geportioneerd.
  • Pasta - Ravioli, gnocchi en tortellini verkleden traditionele pastaschotels eenvoudig en goedkoop. Hoewel huisgemaakte pasta er een mooie draai aan geeft, kan het ongelooflijk arbeidsintensief zijn en je voedselkosten snel verhogen.

  • Desserts - Er zijn veel fantastische uitziende en proeverij-desserts die wedijveren met of overtreffen zelfgemaakte desserts.
  • Gebakken voorgerechten - items zoals kippenvleugels, uienringen, frites en andere gefrituurde pub-gerechten kunnen meestal worden ingekocht zonder de smaak te moeten opofferen.

Het balanceren van lage prep menu-items met meer arbeidsintensieve voedselvoorbereiding is een goede manier om kwaliteitsgerechten te garanderen terwijl de arbeids- en voedselkosten op één lijn blijven. Het aanmoedigen en trainen van uw keukenpersoneel om ingrediënten te gebruiken, helpt ook om geld te besparen en voedselverspilling in de keuken te verminderen, wat ook de algehele voedselkosten beïnvloedt. Goede voedselkosten zijn belangrijk voor uw totale restaurantbudget - kleine besparingen in de keuken kunnen in de loop van de tijd resulteren in grotere besparingen. En natuurlijk, het maakt niet uit of je het voedsel zelf maakt of koopt bij een voedselleverancier, het moet er goed uitzien, goed smaken en worden gepresenteerd door vriendelijk personeel in een uitnodigende omgeving.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Fouten te vermijden bij de verkoop van uw kleine onderneming

✔ - Moet mijn bedrijf het OSHA 300-formulier plaatsen?

✔ - Items verkopen op eBay voor familie en vrienden


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!