Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De belangrijkste succesfactoren in marketing


Of u nu een gevestigd klein bedrijf hebt of net begint, een succesvolle marketingstrategie is belangrijk voor uw succes. Veel kleine bedrijven maken de fout om marketing te zien als iets dat slechts sporadisch moet worden gedaan. Om marketing effectief te laten zijn, moeten uw inspanningen (op basis van onderzoek) echter voortdurend worden geïmplementeerd. De term 'belangrijkste succesfactoren in marketing' vertegenwoordigt de basisstappen die u moet nemen om het succes van uw bedrijf te waarborgen.

Marketing versus verkoop

Veel bedrijven gaan ervan uit dat marketing en verkoop dezelfde dingen zijn, maar dat zijn ze niet. Marketing bestaat eigenlijk uit twee afzonderlijke elementen: marketingonderzoek en marketingstrategieën. Marketingtechnieken die u gebruikt om uw marketingstrategieën te implementeren, zullen altijd leiden tot succesvolle verkopen. Verkoopinspanningen zonder het voordeel van marketingonderzoek en marketingstrategieën zullen waarschijnlijk niet resulteren in optimaal succes. Uiteindelijk zijn de verkopen altijd het resultaat van een zorgvuldig gestructureerd marketingconcept.

Belangrijkste succesfactoren

Belangrijke succesfactoren zijn gedefinieerd als de basisplanning, het ontwerp en de implementatie van de manier waarop producten en diensten aan consumenten worden gepresenteerd om tot succesvolle verkopen te leiden. Een groot levensmiddelenbedrijf zou bijvoorbeeld marketingstrategieën kunnen plannen, ontwerpen en implementeren om gezondheidsbewuste moeders tussen de 25 en 35 jaar te bereiken op basis van uitgebreide onderzoeken waaruit bleek dat deze doelmarktgroep gezonde keuzes wil.

De onderzoeken die door het voedingsmiddelenbedrijf worden uitgevoerd, moeten resulteren in het ontwikkelen van marketingstrategieën die tegemoet komen aan de behoeften van consumenten binnen die markt. Nogmaals, met behulp van gezonde moeders als voorbeeld, moeders onderweg in drukke Noordoost-steden willen het gemak van het oppikken van gezonde voedingskeuzes in de buurt van hun plaatselijke stomerij, sportschool of kinderdagverblijf. Deze marketingstrategie zal de grootste positieve reactie / consumentenconsumptie genereren van de doelgerichte markt van het voedingsmiddelenbedrijf. Gezonde moeders zijn slechts een voorbeeld.

Elke goed ontwikkelde marketingstrategie (gebaseerd op uitgebreid onderzoek) wordt een deel van de algehele verkoopstijl van het bedrijf in verband met het productaanbod van het bedrijf.

Lopende, robuuste verkopen zijn essentieel

Elk bedrijf identificeert zijn belangrijkste succesfactoren anders, afhankelijk van de aard van zijn producten en diensten. Idealiter worden de belangrijkste succesfactoren ervaren in doorlopende verkopen die voortdurend zorgen voor een gezonde bedrijfsopbrengst. Ze zijn ook te zien in de context van succesvolle reclame- en promotiecampagnes. Zaken om rekening mee te houden bij het identificeren van de belangrijkste succesfactoren zijn de reactie van de consument op advertenties en promoties, klantenbehoud, succesvolle beurspresentaties en wat de PR-wereld verwijst naar gezoem door sociale media.

Als uw sociale mediaplatforms oplaaien, als u het dubbele aantal volgers online hebt, en als uw klantretentiecijfers beter zijn dan verwacht, weet u dat uw strategieën werken.

Berichten zijn van vitaal belang

Het doel van de belangrijkste succesfactoren is om uw marketing- en verkoopteam te inspireren tot een robuuster bedrijfsresultaat door middel van incentives. Wat u moet doen, is bepalen wat u wilt bereiken met uw marketinginspanningen en vervolgens uw berichten aanpassen. Als je bijvoorbeeld reclame maakt voor de grootse opening van een tweede nagelsalon en je doel is om zoveel mogelijk mensen naar de grote opening te laten komen, bied dan 20 procent korting op een mani-pedi aan de eerste 25 mensen die aankomen.

Waakzaamheid bewaren over de belangrijkste succesfactoren helpt u bij het peilen van het potentieel binnen de doelmarkt en ook op het gebied van zakelijke concurrentie.

Belangrijke succesfactoren verschillen van industrie

Verschillende soorten sleutelfactoren zijn voor sommige bedrijven voordeliger dan voor anderen. Een belangrijke succesfactor voor een succesvolle autodealer is bijvoorbeeld de traditionele verkoop van 4 juli. Maar deze belangrijke succesfactor is misschien niet geschikt voor bedrijven die servicegericht zijn of producten aanbieden die geen marge voor kortingen hebben.

Gegevens bijhouden

Dataregistratie is een belangrijk aspect van het verzamelen van aanvullende informatie die een zichtbaar bewijs van marketingsucces moet opleveren. Het helpt marketingstrategieën te correleren met succesvolle marketingresultaten (d.w.z. robuuste verkoop). Datatracking wordt ook gebruikt als een trainingstool voor verkoop, omdat het verkooppersoneel helpt die marketingtechnieken te identificeren die het sterkste effect hebben. Bedrijven die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van evenementen van handelsverenigingen om hun producten of diensten te promoten, willen wellicht alle nieuwe activiteiten bijhouden die zij hebben opgedaan door deelname aan evenementen.

Dit wordt vaak gedaan in de huwelijksnijverheid, waar bakkers, kantoorhouders, producenten van tafelkleden en bloemenbewerkers netwerken en hun klantenbestand vergroten.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

  • Marketing versus verkoop

  • Belangrijkste succesfactoren

  • Lopende, robuuste verkopen zijn essentieel

  • Berichten zijn van vitaal belang

  • Belangrijke succesfactoren verschillen van industrie

  • Gegevens bijhouden


Video Van De Auteur: Online advertising trends in 2018

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Merkperceptie: in de hoofden van consumenten

✔ - Moeten organische lichaamsverzorgingsproducten worden gecertificeerd?

✔ - Hoe een verandering in bedrijfseigenaar te bewerkstelligen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!