Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kickstarter vs Indiegogo - Crowdfunding in Canada

Meer keuzes voor Canadese financiering voor kleine bedrijven


Crowdfunding in Canada is nog steeds bezig de Wild West-fase te temmen; je hebt heel wat crowdfunding-bedrijven die graag de ruimte koloniseren die zichzelf slingert tegen de regelgevende prikkeldraad.
En nu is Kickstarter toegetreden tot de strijd waarbij zes shooters vlamden.

Tijdens een vierdaags bezoek aan Toronto tijdens de Canadese lancering van Kickstarter in september 2013, zei medeoprichter Yancey Strickler dat Kickstarter al lang naar Canada wilde verhuizen maar vanwege financiële regelgeving werd weggehouden.

Nu zijn ze eindelijk hier en erop uit om wat you-know-what te schoppen. In een interview met de Canadese pers gaf Strickler toe dat de Canadese crowdfunding-scène momenteel wordt gedomineerd door Indiegogo, maar hij is ervan overtuigd dat Kickstarter de overhand zal krijgen.

Kickstarter beweert dat het meer dan zes keer zoveel geld heeft ingezameld als Indiegogo, terwijl 40 projecten meer dan $ 1 miljoen aan toezeggingen hebben gegenereerd, tegenover slechts vier voor Indiegogo.

Dus wat is het betere crowdfundingplatform als je een klein Canadees bedrijf bent op zoek naar geld, Kickstarter of Indiegogo?

Bekijk deze vergelijking voordat je te enthousiast wordt over de komst van Kickstarter.

  • Noch Kickstarter of Indiegogo biedt aandelenfinanciering aan.

In Canada worden alle crowdfundingplatforms beperkt door het feit dat ze geen equity crowdfunding kunnen aanbieden. Met andere woorden, u kunt mensen geen enkele vorm van eigendom in uw bedrijf aanbieden in ruil voor hun investering.

De "boosdoener" is de effectenwetgeving van Canada. Onder de huidige regelgeving zijn er zeer weinig omstandigheden waarin een bedrijf dat om een ​​belegging vraagt ​​geen gedetailleerd prospectus zou hoeven uit te geven, net als bij een traditionele beursintroductie (IPO). Moeilijk om je dit voor te stellen als je nieuwe bedrijf nog maar net in de denkfase is, toch?

En de crowdfunding-portals zelf zouden vallen onder de registratieregels van de Canadese dealer en beleggingsadviseur en zouden de mogelijke aansprakelijkheid met zich meebrengen die aan dergelijke registratie is verbonden. (Deze situatie kan veranderen, dankzij de ontwikkelingen in de VS en het lobbyen door groepen in Canada, nemen sommige Canadese jurisdicties een kijkje in het wijzigen van hun effectenregelgeving om equity crowdfunding mogelijk te maken.)

Maar zoals het nu is, werken zowel Kickstarter als Indiegogo onder een donatiemodel, waarbij de grote motivators de beloningen zijn die bijdragen krijgen en de altruïstische voldoening van (hopelijk) het zien van het project dat ze hebben ondersteund van de grond komt.

  • Indiegogo biedt meer financieringsopties.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw Indiegogo-campagne in te stellen als flexibele financiering, waarbij u al uw ingezamelde fondsen kunt houden, zelfs als u uw financieringsdoel niet bereikt, of als vaste financiering, waar alle bijdragen aan uw campagne zijn geretourneerd aan de bijdragers als u uw doel niet bereikt. (Indiegogo rekent minder platformkosten af ​​voor Flexible Funding-campagnes die voldoen aan hun doelstelling, slechts 4% versus een 9% platformvergoeding voor Fixed Funding-campagnes die niet aan hun doel voldoen).

Kickstarter neemt de alles of niets benadering. Als maker van een Kickstarter-campagne moet u zowel een financieringsdoel als een deadline instellen en als uw project niet genoeg bijdragers tegen de deadline aantrekt, verandert geen geld van eigenaar.

  • Crowdfunding-campagnes zijn beperkter op Kickstarter.

Kickstarter is samengesteld. Hoewel iedereen een crowdfundingcampagne op Indiegogo kan starten, worden Kickstarter-projecten door medewerkers beoordeeld en moeten ze voldoen aan de Kickstarter-richtlijnen.

Dat betekent onder meer dat alles op Kickstarter een "project" moet zijn, iets dat resulteert in een tastbaar product en dat het project moet passen in een van de Kickstarter-categorieën (kunst, strips, dans, design, mode, Film, Eten, Games, Muziek, Fotografie, Publiceren, Technologie en Theater).

En bepaalde soorten bedrijven zijn ook buitengesloten; Kickstarter kan niet worden gebruikt voor het financieren van websites of apps voor e-commerce, zakelijke en sociale netwerken, of voor het financieren van softwareprojecten die niet door de ontwikkelaars zelf worden uitgevoerd.

Indiegogo, aan de andere kant, is "beschikbaar voor iedereen om geld in te zamelen voor wat dan ook".

  • De vergoedingen zijn vergelijkbaar voor beide crowdfunding-platforms.

Als een project met succes wordt gefinancierd, past Kickstarter een vergoeding van 5% toe op de verzamelde fondsen en verwerkingskosten, die voor Canadese projecten 3% + $ 0,20 CAD per belofte bedragen. Er zijn geen kosten als de financiering niet succesvol is.

Wanneer uw campagne geld ophaalt, brengt Indiegogo een vergoeding van 9,0% in rekening voor het geld dat u inzamelt. Als u uw doel bereikt, krijgt u 5,0% terug, voor een totale vergoeding van 4,0%. Er is ook een 3% -tarief voor de verwerking van creditcards plus een wire fee van $ 25 voor niet-Amerikaanse campagnes.

Het komt neer op

De ene appel lijkt veel op de andere, hoewel Indiegogo alleen door projecten surft voor financiering, lijkt het meer een internationale smaak te hebben.

Als je niet veel geld nodig hebt, een project of een bedrijf hebt dat past in een van deze vereisten van het crowdfundingplatform, en graag actief campagne zou voeren (waardoor extraatjes worden gecreëerd voor bijdragers), zou het gebruik van Kickstarter of Indiegogo het proberen waard zijn.

Als het gaat om serieus geld met geldstrepen, vooral voor bedrijven die niet aan kunst, voedsel of technologie gerelateerd zijn, verhoog dan uw bedrijfsplan en ga op weg naar uw lokale banken of kredietvereniging. Hoe u een Small Business Loan kunt krijgen, legt de documenten uit die u nodig heeft en hoe u uzelf kunt voorbereiden op een betere kans om de door u gewenste financiering te krijgen.


Video Van De Auteur: 10 Craziest Crowdfunding Campaigns that Actually Succeeded!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De voors en tegens van Green Consultant worden

✔ - Een gids voor work-at-home banen

✔ - Teleconference-services voor eigenaren van kleine bedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!