Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De grootste Australische retailers


Ook al staat het onderaan de continentale bevolkingslijst, Australië's rang staat hoog op de lijst van 's werelds grootste retailers. Australische retailers hebben geen bekendheid op andere continenten, maar binnen de eigen grenzen is detailhandel de grootste werkgever, met naar schatting 50% van de bevolking die ooit in de detailhandel in de detailhandel heeft gewerkt.

Elk jaar stelt Deloitte Touche Tohmatsu een 'Global Powers of Retailing'-rapport op, waarin alle soorten retailbedrijven in alle landen op basis van de totale omzet worden gerangschikt. Deze lijst bevatte minstens tien jaar lang Australische detailhandelsbedrijven met een jaaromzet die groot genoeg was om te worden gerekend tot de grootste retailbedrijven ter wereld.

Hieronder volgen de grootste retailbedrijven met hoofdkantoor in Australië, die ook tot de grootste winkelketens ter wereld behoren. Deze bron van deze retail-inkomstenranglijst is het 2016 Global Powers of Retailing-rapport, dat de inkomsten weerspiegelt die zijn gegenereerd in FY 2014. Vergelijk de 2016-ranglijsten met die van 2010 om te zien hoe elk van de grootste Australische retailbedrijven is verbeterd, vergeleken met elk retailbedrijf overal in de afgelopen zes jaar.

Grootste retailbedrijven in Australië

Woolworths Ltd2016 Wereldwijde ranglijst - # 212010 Wereldwijde ranglijst - # 26 Convenience / Forecourt Store, Discount Department Store, Electronics Specialty, Other Specialty, Supermarket

Wesfarmers Ltd..2016 Wereldwijde ranglijst - # 232010 Wereldwijde ranglijst - # 28 Supermarkt

Supermarkt en supermarkt detailhandel in Australië

Er is een reden waarom de enige twee Australische detailhandelsbedrijven die groot genoeg zijn om elk jaar op de lijst 'Grootste detailhandelaren ter wereld' te worden opgenomen, beide kruideniersbedrijven zijn.

De statistieken van het supermarkt- en supermarktsegment van de Australische retailbranche vertellen het verhaal, "op basis van de cijfers":

 • $ 101 miljard - Jaarlijkse retailomzet voor supermarkten en supermarkten
 • 3.9 - Percentage van de jaarlijkse groei in het segment van de supermarkten en supermarkten tussen 2011 en 2016
 • 328,511 - Het aantal winkelmedewerkers en supermarktmedewerkers (in 2015)
 • 2,022 - Het aantal winkels in supermarkten en supermarkten in Australië (in 2015)

Australische retailindustrie en retaileconomie-statistieken

Australië is niet een van de grootste detailhandelsindustrieën ter wereld, noch zijn Australische retailbedrijven een enorme bedreiging voor de wereldwijde detailhandel. Maar dat is begrijpelijk, aangezien Australië een land is met een bevolking van amper 24 miljoen mensen, waardoor het een ranglijst krijgt van # 53 op 's werelds meest bevolkte landenlijst.

Ondanks de wereldwijde vergelijking met de detailhandel, is de Australische detailhandel een groot en belangrijk onderdeel van de Australische retaileconomie. Overweeg deze meest recente statistieken van de Australische detailhandelindustrie, die het belang van onthullen Australische detailhandel, met de nummers:

 • $ 120 miljard - Totale economische activiteit in de detailhandel (bron: retail.org).
 • 1.5 - Percentage van de groei van de detailhandel van 2014 tot 2015 (bron: Australian Government Productivity Commission).
 • 5.99 - Gemiddeld jaar-op-jaar stijging van de totale inkomsten van de Australische retailindustrie tussen 1983 en 2016 (bron: trading economics.gov).
 • 5500 - Totaal aantal detailhandelsbedrijven (bron: retail.org).
 • 77.000 - Totaal aantal fysieke locaties voor fysieke opslag.
 • 1,7 miljoen - Totaal aantal banen in de detailhandel (bron: retail.org).

 • $ 60 miljard - Lonen verdiend door Australiërs die in de detailhandel werken in 2015 (bron: retail.org).
 • 11% - Percentage van alle in dienst genomen Australiërs die werkzaam zijn in de detailhandel.
 • 40% - percentage werknemers in de detailhandel dat alleen deeltijds werkt.

 • Langere verkoopuren.
 • Categoriemoordenaars in afgelegen gebieden met lagere vastgoedprijzen.
 • Minder boetieks in eigen beheer, meer gespecialiseerde winkelketens.
 • Meer zelfbediening voor de consument en minder directe klantenservice.
 • Arbeidsbesparende technologische vooruitgang.
 • Verhoogde productiviteit door betere en snellere gegevens.
 • Verhoogd aantal hypermarkten.
 • High street renovaties en renaissance.
 • Toename van huismerken om de winst te vergroten.
 • Internationale expansie van Australische retailers.

Te oordelen naar deze algemene statistieken en trends in de detailhandel, is het duidelijk dat de Australische detailhandel niet veel verschilt van de Amerikaanse detailhandel.

Wereldwijde detailhandelaanwezigheid op het Australische detailhandelslandschap

Buitenlandse retailbedrijven zijn ook sterk vertegenwoordigd in Australië, met retailbedrijven als Gap, Abercrombie & Fitch, Apple, Zara, Fossil en Costco die profiteren van het stijgende verkooppotentieel. In feite zegt startupsmart.com.au dat 43% van de online verkoop in Australië naar buitenlandse bedrijven gaat die zaken doen in fysieke winkels binnen de grenzen van Australië en online.

Het bbp van Australië is gedurende de economische recessie van de afgelopen jaren voortdurend blijven groeien, mede dankzij de relatief grote bijdrage van de detailhandel. Door een toename van ondernemerschap en franchising is de detailhandel een drijvende kracht geworden met een vitale rol in de Australische economie.

Online detailhandel

De groei van de Australische retailsector werd aangewakkerd door de opkomst van het winkelcentrum, private equity-investeerders, retailers met grote boxen, verticale merkintegratie en internetshopping.

Online detailhandel in Australië is een uitdaging vanwege de geïsoleerde geografie en de transportuitdagingen in verband met de inkoop van goederen die niet binnen zijn grenzen worden geproduceerd. Desondanks groeit de internetdetailhandel in Australië en in 2015 is de internetverkopen in Australië in 2015 naar schatting $ 22,1 miljard, wat een stijging van 7% betekent ten opzichte van 2014.

Volgens Smart Company Australia waren dit in 2015 de Top Ten Internet-gebaseerde retailers in Australië:

 1. Temple en Webster -Wonen
 2. Kogan -Elektronica, boodschappen en meer
 3. The Iconic -Kleding
 4. Vangst van de dag -Wonen
 5. Booktopia -boekenwinkel
 6. JB Hi-Fi -Consumentenelektronica
 7. Rode ballon -Speciale geschenken
 8. Dan Murphy's -Sterke drank
 9. Lorna Jane -activewear
 10. Schoenen van Prey -Aangepaste schoenen


Video Van De Auteur: Site Review: Blades of Oz - A Great Australian Knife Store

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een uitgebreide kijk op de wereld van retailers

✔ - Pop-upwinkels zijn een oplossing voor het leeghalen van winkelruimte

✔ - Break-even ratio voor beleggers in onroerend goed


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!