Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Lean Six Sigma - de methode evolueert


In tegenstelling tot de traditionele Six Sigma gebruikt Lean Six Sigma enkele van de methodes van lean manufacturing samen met de Six Sigma-aanpak. Veel organisaties zien Lean Six Sigma als de evolutie van de Six Sigma-methodologie in plaats van een aanpassing.

Six Sigma is de afgelopen dertig jaar ontwikkeld en is de de facto methode geworden om defecten uit een proces te verwijderen en de kwaliteit van het productieproces te verbeteren. Het doel van de methodologie is de implementatie van een op metingen gebaseerde strategie die zich richt op procesverbetering en variatie-reductie. Lean Six Sigma neemt de grondbeginselen van Six Sigma en bevat de kostenbesparende principes van Lean Manufacturing.

Basisprincipes van Lean Six Sigma

De Six Sigma-aanpak kijkt ernaar organisaties te helpen hun processen efficiënter uit te voeren om defecten te verminderen. De volgende stap voor organisaties is niet alleen om processen te verbeteren, maar om ze kostenefficiënter te maken of om efficiëntere processen aan te nemen; dit is de basis voor Lean Six Sigma. Naarmate de markt krapper wordt en bedrijven vechten voor elke dollar aan inkomsten, moeten ze innovatieve methoden gebruiken om efficiëntere processen te creëren die hen een concurrentievoordeel geven voor hun naaste rivalen; dit is de basis voor Lean Six Sigma.

Succes met behulp van Lean Six Sigma

Veel bedrijven adopteren Lean Six Sigma en hebben groot succes, niet alleen in de productie, maar ook in andere industrieën, waaronder de dienstverlenende industrie. Dit komt doordat Lean naar de behoeften van de klant kijkt en de klant gelukkig maken niet alleen de relatie met die klant ten goede komt, maar het proces dat daarvoor wordt gebruikt, zal helpen de klanttevredenheid voor huidige en toekomstige klanten te verhogen.

Lean Design voor Six Sigma (LDFSS)

Het ontwerp voor six sigma (DFSS) wordt veel gebruikt in Six Sigma-projecten, omdat het de wensen van de klant aanzienlijk belast. Hierdoor kunnen de behoeften van de klant deel uitmaken van de proceswijziging die de klanttevredenheid bevordert. Het Lean Design for Six Sigma (LDFSS) bestrijkt de volledige levenscyclus van elk product of elke dienst. Het begint wanneer een organisatie formeel akkoord gaat met een vereiste voor een product of dienst en eindigt wanneer deze volledig commercieel wordt afgeleverd. De LDFSS heeft zeven hoofdgebieden die moeten worden gevolgd:

  1. Identificeer klantvereisten - het team zal "critical to quality" (CTQ) identificeren voor de klant, het bedrijf en de technische specificaties.
  2. Schatting baseline - het team zal werken aan benchmarking, patentonderzoeken, productscorecards, waardestroomkaarten en proceskaarten.
  3. Bepaal de functionele vereisten - het team zal werken aan een Design Failure Modes Effect Analysis (FMEA), die wordt gebruikt om een ​​productontwerp te analyseren voordat het wordt vrijgegeven voor productie.
  4. Generate, Evaluate, Select Design & Process Concept - het team zal een aantal methoden gebruiken bij het werken op dit gebied, zoals TRIZ of 3P (eliminatie van afval door gelijktijdig ontwerp van productie, voorbereiding en proces).

  1. Optimaliseer ontwerp- en procesconcepten - het team zal een aantal proof of concept-technieken gebruiken, zoals front-end analyse (FEA), het ontwerp van experimenten (DOE), simulatie of analytische modellen.
  2. Verifiëren, ontwerpen en verwerken - de methode stelt het team in staat om te kijken naar een Process Failure Modes Effect Analysis (PFMEA), een goedkeuring voor het productieproces (PPAP) te ontwikkelen en een ontwerpverificatieplan en -rapport (DVP & R) op te stellen.
  3. De winst behouden - na een succesvolle lancering moet een controleplan worden geïmplementeerd om het product of de service periodiek te controleren om ervoor te zorgen dat de verbeteringen in kwaliteit of klantenservice worden gehandhaafd en waarop wordt voortgebouwd.

Samenvatting

Het Lean Six Sigma-proces combineert het beste van Six Sigma en Lean. Als een gecombineerde benadering gebruikt het de sterkste delen van elk en vermindert het de beperkingen van elke benadering wanneer ze afzonderlijk worden gebruikt. Het Lean Six Sigma-proces is uitermate nuttig voor servicebedrijven die de voordelen van Six Sigma willen benutten en tegelijkertijd de klanttevredenheid willen vergroten.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Beëindigde producten en operaties Dekking

✔ - Afhankelijke zakelijke uitgaven

✔ - Maak een bedrijfsplan voor herstel na rampen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!