Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Meer informatie over Retail Loyalty Rewards-programma's voor klanten


Een Customer Loyalty Program is een marketingtool die door alle soorten bedrijven wordt gebruikt om terugkerende klanten te motiveren door een soort beloningssysteem aan te bieden. Vanwege de prevalentie van klantloyaliteitsprogramma's die worden gebruikt door de grootste Amerikaanse retail- en restaurantketens, verwachten klanten een soort van "omgekochte loyaliteit" -aanbieding.

Zoek hier de definitie van een Customer Loyalty Rewards-programma, samen met voorbeelden van lopende succesvolle loyaliteitsprogramma's die worden uitgevoerd in winkels en restaurantketens. Krijg ook informatie over de voordelen van het opbouwen van een klantloyaliteitsprogramma voor de winkelketens of restaurantketens die ze gebruiken.

Definitie van een Loyalty Club

Een klantloyaliteitsprogramma is een gestructureerde en langdurige marketinginspanning die prikkels biedt om klanten te herhalen die loyaal koopgedrag vertonen.

Succesvolle programma's zijn ontworpen om klanten in de doelmarkt van een bedrijf te motiveren om vaak terug te keren, frequente aankopen te doen en concurrenten te vermijden. In de detailhandel belonen deze programma's loyale klanten in het algemeen met kortingen, speciale aanbiedingen, kortingen, punten of freebies.

Voorbeelden van huidige retail- en restaurantklantenloyaliteitsprogramma's

 • Big Lots Buzz Club
 • KFC Colonel's Club
 • Perkins MyPerkins
 • Domino's Piece of the Pie Rewards-programma
 • My Chili's Rewards
 • Hardee's Super Star-beloningen
 • P.F. Chang's voorkeur

De doelstellingen van retailloyaliteitsprogramma's

Klantenbehoud is het primaire doel van een retail klantloyaliteitsprogramma. De kosten per acquisitie (CPA) voor een nieuwe klant zijn vaak veel hoger dan de kosten van de kortingen en freebies die aan hen worden toegekend via een klantloyaliteitsprogramma.

Het verzamelen van gegevens is ook een belangrijk doel van retail- en restaurantklantenloyaliteitsprogramma's. Demografische en aankoopgegevens kunnen worden gebruikt om ultra-gerichte marketing- en advertentieprogramma's te maken die moeten leiden tot kostenbesparingen. Winkeliers moeten echter voorzichtig zijn bij het gebruik van klantgegevens, want wat een "personalisatie" voor de winkelier lijkt, kan door de klant worden beschouwd als een inbreuk op de privacy.

Klantenloyaliteitsprogramma's kunnen een detailhandelaar helpen een groter "portefeuillewedde" te winnen. Dat is het percentage besteedbaar inkomen dat klanten bij elke winkelier spenderen. Gemotiveerde hogere bestedingen van één trouwe terugkerende klant met strategische aanbiedingen voor loyaliteitsprogramma's is veel gemakkelijker dan niet-frequente klanten motiveren om wat dan ook te besteden.

Voordelen voor een retailbedrijf

Verwijzingen van klanten zijn het grootste voordeel van een klantloyaliteitsprogramma naar een detailhandelaar. Uit klantonderzoek blijkt dat ongeveer 73 procent van de leden van de klantentrouwclub zegt dit bedrijf aan een vriend te zullen aanbevelen.

Klanttevredenheid is een ander voordeel van een goed geïmplementeerd klantloyaliteitsprogramma. Zolang de aangeboden beloningen interessant en waardevol zijn voor de klant, zullen zij zich erkend en gewaardeerd voelen en zich tegenover de verkoper in ruil daarvoor dankbaar voelen.

Herhaalde klanten zorgen voor een gestage stroom verkeer, waardoor een gestage stroom van inkomsten ontstaat. Hoe groter het klantloyaliteitsprogramma wordt, hoe meer voorspelbare detailhandelsverkopen.

Waarom klanten deelnemen aan loyaliteitsprogramma's

Klanten worden lid van loyaliteitsprogramma's, voornamelijk om kortingen te ontvangen en freebies te verdienen. Voor de meest actieve gebruikers van een klantloyaliteitsprogramma is het werken met "het systeem" om de beloningen te maximaliseren zowel een uitdaging als een bron van vermaak.

Sommige klanten houden ook van de exclusiviteit om lid te zijn van 'de club'. Alleen voor leden geschikte producten en diensten zorgen ervoor dat ze zich belangrijk en speciaal voelen.

Huidig ​​programma onderzoek

Vanwege de alomtegenwoordigheid van beloningsprogramma's voor klantenbinding in de detailhandel en de restaurantindustrie, is er genoeg onderzoek dat elk aspect van de programma's bestudeert. Hier zijn enkele belangrijke gegevens die laten zien waarom klantenbindingsprogramma's retailers een concurrentievoordeel kunnen geven.

 • 73 procent van de loyaliteitsprogramma's zullen eerder merken aanbevelen met loyaliteitsprogramma's die zij leuk vinden en gebruiken (bron: Bond)
 • Ontvangers van restaurantloyaliteitsbeloningen hebben tweemaal zoveel kans om een ​​nieuwe klant onmiddellijk door te verwijzen na een inwisseling van de beloning (bron: Thanx)
 • 77 procent van de smartphonegebruikers zegt meer loyaal te zijn aan bedrijven die punten, verrassingen, exclusieve content en verjaardagsverrassingen versturen via hun mobiele apparaat (bron: Vibes)
 • 64 procent van de welgestelde middenklasse behoort tot het loyaliteitsprogramma van een supermarktklant om geld te besparen (bron: Collinson Group)

 • 48 procent van de loyaliteitsprogramma-leden zegt bereid te zijn een lidmaatschapsbijdrage te betalen om de voordelen van de rewards-club te blijven ontvangen (bron: Maritz)

Ook gekend als:klantbeloningsprogramma, klantenbehoud, loyaliteitsinspiratieprogramma, frequent aankoopprogramma, frequent shoppersprogramma, frequente kopersclub, klanttevredenheidsprogramma, beloningsprogramma, klantwaarderingsprogramma

Veel voorkomende spelfouten:klantenbindingsprogramma, loyaal klantenprogramma, klantloyaliteitsprogramma, klantloyaliteitsprogramma, klantloyaliteitsprogramma


Video Van De Auteur: Het loyaliteitsprogramma extra

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Krijg betaald om te oefenen en af ​​te vallen

✔ - 13 Dingen waarvan je niet wist dat je ze kon huren

✔ - Community Cannery Locations


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!