Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Leer om hoteltarieven en contracten te onderhandelen


We dromen er allemaal van een vaardige dealmaker te zijn - die zelfverzekerde persoon die de neiging heeft om alles te krijgen wat hij wil en vervolgens wat. Maar het navigeren in hotelcontractgesprekken kan intimiderend zijn. Vraag je om te veel? Te weinig? Heb je echt een goede deal gekregen? Hier volgen enkele richtlijnen die u moet volgen om een ​​contract te sluiten dat logisch is voor uw bedrijfsresultaat.

Flexibel zijn

Sluit jezelf niet op specifieke data. Wees bereid om aankomsten en / of vertrekken naar lagere bezettingsdagen of -perioden te verplaatsen om een ​​beter tarief te produceren.

Doe je onderzoek

Als er tijdens uw datums een ander groot evenement plaatsvindt, is de kamerinventaris waarschijnlijk laag en betaalt u een premie.

Denk vooruit

Begin contractbesprekingen zo ver van tevoren als je kunt. Het is een markt voor ontwerpers (voorlopig) en hotels willen graag toekomstige bedrijven blokkeren. Maar houd hotelprognoses goed in de gaten. Naarmate de bedrijfsniveaus zich stabiliseren en stijgen, stijgen ook de kamerprijzen. Zorg er ook voor dat u de flexibiliteit hebt om langetermijncontracten aan te passen om rekening te houden met nieuwe trends op het gebied van opkomst / reservering.

Of leef in het moment

Kortetermijnboekingen kunnen ook aanzienlijke besparingen opleveren. In deze economie bieden sommige hotels kortingen aan planners die evenementen willen organiseren binnen een korte tijdspanne.

Het gemakkelijk maken

Wees duidelijk over je waarde en wat je wilt in ruil. Verstrek een gedetailleerde RFP (Request for Proposal) met vermelding van wat u nodig heeft (accommodaties, vergaderruimte en prijsklasse), wat u wilt (concessies) en wat uw tijdlijn is voor een antwoord.

Laat ze weten wie je bent

Ga er niet van uit dat hotels het weten. Geef details over uw bedrijf en uw deelnemers om te laten zien waarom u (en zij) de moeite waard zijn, met name kamer- en bestedingsgegevens van voorgaande jaren.

Consistentie telt

Al jaren een trouwe klant? Wees niet bang om hotels te herinneren aan uw huidige (en toekomstige) toewijding. Maar laat die toewijding je niet weerhouden om rond te shoppen om er zeker van te zijn dat je de beste prijs voor je geld krijgt.

Zoek concessies

Het hotel zal niet afwijken van het tarief? Misschien kunnen ze op andere manieren helpen. Vraag naar extraatjes zoals kamerupgrades, lagere resortkosten, gratis fitnessruimte of WiFi-toegang of zelfs gratis recepties. Je zult niet weten wat je zou krijgen als je het nooit zou vragen. Wees echter voorzichtig bij het vragen om meer dan wat logisch is voor de omvang van uw groep en laat concessie ruzie niet in de weg zitten van een anderszins goede relatie.

Let op de kleine lettertjes

Attritieclausules, boetetarieven, beëindigings- of annuleringsbeleid - zorg ervoor dat u de kleine lettertjes zorgvuldig doorneemt. Kunnen boetes worden kwijtgescholden, uitgesteld of onderhandeld? Kunnen kamers zonder boete worden doorverkocht?

Wees proactief

Vraag het recht op een audit aan, zodat u de gastenlijst van het hotel kunt vergelijken met uw lijst met deelnemers. Kunt u credits krijgen voor te late registranten, vroegtijdig vertrekken of deelnemers die buiten het blok boeken? Het kan zelfs mogelijk zijn om een ​​tegoed te krijgen voor congresbezoekers die "gelopen" zijn naar andere hotels (wanneer gasten naar andere eigendommen worden gestuurd vanwege oververkoop door het gasthotel) of voor no-shows.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Merchandising Events: Retail Holiday Promotions

✔ - De voors en tegens van Condo Ownership

✔ - 5 Redenen om de borg van een huurder niet terug te geven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!