Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Lease, huur of koop uw vorkheftruck: wat u moet overwegen


Heftrucks zijn dure apparaten. Neem de tijd om de opties te overwegen en de beste keuze voor uw bedrijf te maken. Hier zijn enkele aandachtspunten.

Heftruck verhuur

Verhuur en lease zijn enigszins vergelijkbaar. In het geval van huren is de termijn korter, meestal een paar weken of maanden. Huren is logisch als u een seizoensgebonden piekperiode hebt en u extra vracht moet vervoeren. Het kan ook een mogelijkheid voor experimenten bieden. Soms huurt een facility manager een andere klasse heftrucks of een alternatief model om te zien of dit de productiviteit zal verhogen. Verhuur is meestal duur in vergelijking met lease- of aankoopopties. Dit komt omdat de huurprijs ook de onderhoudskosten omvat.

De huurprijs die door de dealer in rekening wordt gebracht, moet ook betrekking hebben op de tijd dat de heftruck inactief is bij de dealer tussen de verhuuropdrachten.

Heftruck leasing

De kosten van leasing kunnen afhangen van een aantal variabelen, inclusief de kosten van de machine. Volgens een expert kun je verwachten ongeveer $ 600 per maand te betalen om een ​​heftruck te huren met een waarde van $ 25.000, of in de buurt van $ 1.100 per maand voor een machine van $ 50.000. Verwacht een extra vergoeding te betalen voor onderhoud. Maandelijkse leasebetalingen kunnen variëren afhankelijk van de omstandigheden.

Heftrucklease versus aankoop

De voordelen van leasing omvatten de volgende punten:

 • Belastingvoordelen: In de meeste landen is leasing een belastingaftrekbare operationele kosten, maar controleer de toepasselijke nationale of provinciale belastingregels.
 • Blijf op de hoogte met technologie: Leasing maakt vervanging van apparatuur op regelmatige intervallen mogelijk. Door de tijdige vervanging van vorkheftrucks door nieuwere modellen kan een operatie profiteren van de productiviteits- en veiligheidsvoordelen van nieuwe technologieën.
 • Test nieuwe modellen: Door een leasingprogramma te gebruiken, kunnen operators nieuwe apparatuur testen zonder zich verplicht te hebben om het te kopen. Na de looptijd van de huurovereenkomst kan worden besloten of de machine moet worden teruggestuurd of moet worden aangeschaft.

 • Begroot onderhoud: De kosten van het onderhoud van heftrucks kunnen worden opgenomen als onderdeel van de maandelijkse leaseprijs. Een voordeel van het aanschaffen van een onderhoudspakket is dat het een voorspelbare maandelijkse vergoeding wordt die een nauwkeurige budgettering mogelijk maakt.
 • Lagere initiële kosten: Operators kunnen profiteren van de prestaties van een dure machine zonder de volledige kosten van het kopen te hoeven betalen. Omdat de leaseperiode drie tot vijf jaar loopt, komen de maandelijkse lease- en onderhoudskosten nauwer overeen met het gebruik van vorkheftrucks, in plaats van voor nieuwe machines te betalen.

 • Verbeterde productiviteit: Het frequentere vervangingsschema helpt de gemiddelde leeftijd van uw vloot laag te houden, waardoor de kans op maximale efficiëntie en een vermindering van uitvaltijd toeneemt.

Negatieven van Leasing

 • De kosten zijn hoger dan wanneer je koopt: Als u besluit uw optie voor het aanschaffen van een vorkheftruck aan het einde van de looptijd uit te oefenen, kost het in totaal meer dan in eerste instantie de aanschaf van de machine bij het begin. Zoals een deskundige het uitlegt: "U betaalt een premie (zoals een verzekeringspolis) voor de mogelijkheid om deze zonder enige verplichting terug te sturen, de dealer neemt dit risico op zich."
 • Er zijn boetes voor overmatig gebruik: In de lease worden doorgaans de toegestane gebruiksuren vermeld. Als het maximale bedrag wordt overschreden in een dergelijke overeenkomst, zal er een boete zijn. De boete kan worden opgeheven als u besluit bij dezelfde dealer te blijven bij de volgende lease.

 • Geen activa om tegen te lenen: Wanneer een bedrijf ervoor kiest om te leasen, hebben ze geen activa om als zekerheid te gebruiken, omdat de dealer het eigendom behoudt.
 • De mogelijkheid van slechte onderhoudsservice door de leasemaatschappij: Experts benadrukken het belang van het verduidelijken van servicegegevens voordat een onderhoudsovereenkomst wordt getekend. Neem uit voorzorg de tijd om de reputatie en mogelijkheden van de leverancier te onderzoeken. Wat betreft referenties. Als er twijfel bestaat over de service, kan er een reden zijn om een ​​extra machine in het contract op te nemen om onbedoelde downtime te dekken.

Een vorkheftruck kopen

Het kopen van een vorkheftruck is misschien de beste manier om te handelen als:

 • uw bedrijf heeft een voorkeur voor al zijn kapitaalgoederen
 • u hebt toegang tot een competitieve kredietlijn
 • uw bedrijf is stabiel en u verwacht al 20 jaar de vorkheftruck te gebruiken
 • u hebt het geld bij de hand om de aankoop te doen, of u hebt het actief in uw boeken nodig als hoofdapparatuur

Elk bedrijf bekijkt de lease-koopbeslissing via hun unieke lens. Verhuur blijft een nuttige kortetermijnoplossing bieden voor seizoenspieken. Vanuit het oogpunt van trends, huren de meeste grotere bedrijven nu echter vorkliften in plaats van ze te kopen. Het aanbieden van budgetteringsstabiliteit en een gestage toestroom van nieuwe apparatuur, lijkt het lassen van de loten. En gezien de snelle veranderingen in de supply chain-activiteiten van vandaag, biedt leasen meer flexibiliteit.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wedstrijdwedstrijden met heftruckbestuurders

✔ - Heeft uw bedrijf een werkgever-ID nodig?

✔ - Krijg huidige schroot prijzen in de VS


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!