Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Leasing a Business - Lease of koop je commerciële ruimte?

Om ruimte te huren of ruimte te kopen? Welke is het beste voor uw bedrijf?


Als uw bedrijf succesvol is en uw huidige lease-overeenkomst bijna verloopt, kunt u overwegen om commerciële ruimte of industriële ruimte te kopen in plaats van door te gaan met het verhuren van ruimte voor uw kleine bedrijf. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen onderzoeken van het leasen van een bedrijf versus het kopen van commerciële ruimte.

Locatie, locatie, locatie

Wanneer u overweegt om uw eigen gebouw te kopen om uw bedrijf te huisvesten, onthoud dan dat die locatie net zo belangrijk is in de commerciële ruimte als in uw eigen huis. Als uw klantenbestand zich voornamelijk in een bepaald deel van de stad bevindt, moet u waarschijnlijk dicht bij uw huidige locatie blijven werken en als de markt krap is, kan het moeilijk zijn om ruimte te vinden om in hetzelfde gebied te kopen. Een andere locatie kan uw klanten niet aanspreken.

Voordelen van het kopen van een bedrijfshuis:

 • Lage financieringskosten - Met de huidige rentevoeten op historische dieptepunten kunt u profiteren van de lage hypotheektarieven om uw eigen gebouwen te bezitten, waardoor u eigendomsvereisten opbouwt in plaats van een huisbaas te betalen.
 • Vaste overheadkosten - Het bezit van uw eigen bedrijfsruimte betekent dat u weet wat uw toekomstige kosten zullen zijn - de hypotheekrente daalt al tientallen jaren en fluctueert niet zoals de leasekosten soms doen. Door het bezit van het onroerend goed wordt de vastgoedcomponent van uw zakelijke overhead voor de hypotheekperiode vastgelegd. Aan de andere kant worden de leasekosten beïnvloed door verbeteringen aan het gebouw, veranderende waarden in onroerend goed, de vraag en andere factoren. Bij het leasen van een onderneming is er geen garantie dat u aan het einde van een leaseperiode uw huurovereenkomst onder vergelijkbare voorwaarden kunt verlengen. Onlangs sprak ik bijvoorbeeld met de vorige eigenaar van een lokale detailhandel die, toen hij te maken kreeg met een onbetaalbare stijging van 30 procent van de huurkosten, besloot zijn bedrijf te sluiten.

 • Stabiliteit - Als uw bedrijf gebruik maakt van gespecialiseerde apparatuur, machines of armaturen die moeilijk en / of duur in beweging zijn, of als het bedrijf uitgebreide renovaties vereist, kan eigendom van het pand de voorkeur hebben. Anders, als de verhuurder uw huurovereenkomst niet verlengt wanneer deze vervalt, kunt u te maken krijgen met hoge kosten, vooral als de huurovereenkomst bepaalt dat u het pand in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen als u weggaat.
 • Potentiële waardering in waarde - Als u het geluk heeft een gebouw te kopen in een opkomend gebied en / of aan het einde van een vastgoedcyclus, kan het eigendom in de toekomst aanzienlijk in waarde toenemen.

 • collateral - Gebouwen die eigendom zijn van het bedrijf zijn activa die kunnen worden gebruikt als onderpand voor financiering met vreemd vermogen of aandelen.
 • Vrijheid van verhuurders - Niet alle verhuurders zijn gelijk geschapen, en sommige verhuurders zijn geneigd kosten te besparen door onderhouds-, beveiligings- en kapitaalverbeteringen te verwaarlozen.
 • Onderhuur voor extra inkomsten - Als u een bedrijfsvastgoed koopt en er is extra ruimte op het terrein om extra inkomsten te genereren door onderverhuur (zie 5 manieren waarop uw bedrijf meer geld kan verdienen.) Dit kan lucratief zijn mits er een constante vraag is naar ruimte in uw locatie en een goed aanbod van kwaliteit huurders. Zoals iedereen die ooit een verhuurder is geweest, u kan vertellen, kan het omgaan met huurders echter zeer frustrerend en tijdrovend zijn, en in een vertragende economie is dit meestal een groter probleem.

Nadelen van het kopen van een bedrijfshuis:

 • Mogelijke daling van de waarde van onroerend goed - Als het na een aantal jaren op een bepaalde locatie nodig is om te verhuizen, kan het bezit van uw eigen commerciële ruimte een groot nadeel zijn. Verslechterde bedrijfsomstandigheden, veranderingen in de buurt of lokale belastingverhogingen kunnen een waardevermindering veroorzaken en het verkopen van uw bedrijfsruimte zeer moeilijk maken.
 • Kapitaal verbinden - Als uw bedrijf zich in een opstart- of groeifase bevindt, geeft u er misschien de voorkeur aan om kapitaal in de onderneming te investeren in plaats van commerciële ruimte te kopen.

 • Fluctuerende rentetarieven - Met rentetarieven op historische dieptepunten is een eventuele stijging waarschijnlijk, wat betekent dat uw hypotheekkosten in de toekomst kunnen stijgen.
 • Kostenbesparingen kunnen verwaarloosbaar zijn - Bij het leasen van een bedrijf zijn de kosten van onroerende voorheffing, onderhoud en herstellingen, beveiliging, parkeren, verzekering, etc. meestal opgenomen in een huurovereenkomst. Als u een woning koopt, worden deze kosten uw verantwoordelijkheid. Elke beslissing om te kopen of te huren moet een vergelijking van de kosten van huren versus eigendom omvatten. Als u van plan bent om te kopen, moet u een jaarlijks onderhoudsbudget hebben dat geld bevat dat gereserveerd is voor grote reparaties zoals dakvervanging, renovatie van de gebouwschil, enz. De verlenging van een bestaande leaseovereenkomst kan echt in uw voordeel werken in perioden van trage vraag en lage Bezettingsgraad. In een dergelijke omgeving kunt u mogelijk betere huurvoorwaarden bedingen, zoals een lager tarief, een langere huurperiode of verbeteringen aan het pand, als u een goede relatie met de verhuurder hebt.

 • Wil je echt een eigenaar / huisbaas zijn? Uw accountant kan uw werkingsbudgetten analyseren, belastingaangelegenheden onderzoeken en adviseren over de voors en tegens van kopen of huren vanuit een financieel perspectief, maar bij het nemen van de beslissing om te kopen, moet u ook rekening houden met hoeveel extra tijd zal worden besteed aan een eigenaar / verhuurder. Omgaan met onderhoudskwesties en huurders (indien onderverhuren) kan veel tijd kosten die u beter kunt besteden aan uw eigen zakelijke activiteiten.

 • Groeit uw bedrijf of neemt het af? Het bezitten van een bedrijfspand kan problematisch zijn als uw bedrijf zich in een fase van groei (of inkrimping) bevindt, waarbij u mogelijk het bestaande pand moet verkopen om extra ruimte te verwerven of uw ruimtevereisten te verminderen. Het heronderhandelen van een huurovereenkomst is veel minder moeilijk.

Hebt u als een thuisbedrijf beschouwd?

Als uw bedrijf geschikt is, zijn er veel voordelen verbonden aan het runnen van een thuisbedrijf. Afgezien van het niet hoeven pendelen naar het werk, hebben eigenaren van een bedrijf thuis meestal een betere balans tussen werk en privéleven en zijn de kosten die verband houden met het deel van het huis dat voor zaken wordt gebruikt volledig aftrekbaar van de belasting. Als u geïnteresseerd bent in het starten van een bedrijf aan huis, zie:

Voordat u een thuisbedrijf start

Hoe een eigen bedrijf te starten dat zal slagen

De beste zakelijke kansen voor thuis

Raadpleeg de experts

Bij elke beslissing om commerciële ruimte te kopen, moet u ervoor zorgen dat u over de juiste mensen beschikt en hen bij alle stadia van de beslissing betrekt. Dit bevat:

 • Een ervaren makelaar met expertise in commercieel onroerend goed
 • Een advocaat die is gespecialiseerd in het overdragen van commercieel onroerend goed
 • Een hypotheekadviseur
 • Uw accountant

Zie ook: De beste commerciële ruimte voor uw bedrijf vinden


Video Van De Auteur: General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) and North American Free Trade Agreement (NAFTA)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Best geschoolde handelszaken om te starten

✔ - Copywriter versus Content Specialist - Welke moet u inhuren?

✔ - One-Page Businessplan-sjablonen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!