Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Laat een professioneel gesproken bericht achter


Voicemail is een standaard onderdeel geworden van elk telefoonsysteem van zakelijke kwaliteit. Niet alleen zal het weten hoe je een professioneel voicemail-telefoonbericht achterlaat positief uitpakken voor je bedrijf, maar het is ook belangrijk voor je professionele imago.

Met deze tips kunnen nieuwe of onervaren werknemers het soort professionele, hoffelijke telefoonberichten achterlaten die worden teruggestuurd.

 • 01

  Denk eerst

  Onderneemster die lunch eet bij bureau

  Voordat u de telefoon opneemt, wacht u even en voert u een mini-repetitie uit van het gesprek in uw hoofd. Beperk het doel tot een of twee zinnen. Meer dan 50 procent van de oproepen gaat naar de voicemail, dus wees voorbereid op wat u zegt als de persoon die u belt, niet opneemt. Laat een beknopte voicemail achter met uw doel en verspil geen tijd van iemand.

 • 02

  Stel jezelf voor

  Begin elk voicemailbericht door jezelf voor te stellen, zodat de ontvanger weet wie er meteen belt. Het moet uw volledige naam en bedrijfsnaam bevatten: "Suzy Jones, dit is Jane Doe die belt van bedrijf X over uw account."

  Zorg dat u weet hoe u de naam moet uitspreken van de persoon die u belt. Je wilt niet onbedoeld beledigen voordat je zelfs maar besef hebt vastgesteld.

 • 03

  Spreek langzaam

  Spreek langzaam en zorgvuldig genoeg zodat de ontvanger elk woord kan horen en begrijpen. Luisteren naar berichten waarin de spreker te snel spreekt om begrepen te worden, is zeer frustrerend. Zorg ervoor dat u, als u een terugbelnummer achterlaat, dit twee keer herhaalt, zodat de persoon het terug kan noteren en controleren.

 • 04

  Duidelijk praten

  Praat rechtstreeks in het mondstuk van uw telefoon op een duidelijke en voldoende gemoduleerde toon. Houd de telefoon niet tussen uw wang en schouder, zodat het mondstuk zich bij uw nek bevindt; dat is prima terwijl je aan het bellen bent of terwijl de telefoon aan de andere kant rinkelt, maar niet wanneer je eenmaal verbonden bent, want het dempt het geluid.

 • 05

  Hou het kort

  U hoeft niet elk detail in uw voicemailbericht achter te laten. De meeste zakelijke telefoonsystemen hebben een tijdslimiet van één tot twee minuten voor berichten voordat ze worden afgebroken. Laat een korte samenvatting achter van de reden voor uw oproep en sluit af met een verzoek om terug te bellen.

 • 06

  Einde professioneel

  Net als een professionele zakelijke brief, eindig met uw contactgegevens. Als de persoon niet bekend is met u of misschien problemen heeft om u te plaatsen, herhaal dan uw naam en bedrijf samen met de beste manier om u te bereiken. Als je al een relatie hebt, kun je het herhalen van je naam overslaan, maar nog steeds zorgen dat je een beste nummer opgeeft om je terug te bellen en op welke tijden je beschikbaar bent.

 • 07

  Probeer het opnieuw

  In plaats van ophangen nadat je klaar bent, druk je op het hekje (de # -toets); in veel systemen geeft dit u verschillende opties, waaronder het herhalen van het bericht. Probeer dit te doen, en als je het niet leuk vindt wat je hoort, registreer het dan opnieuw.

  Als u denkt dat uw voicemailbericht door het systeem is weggehaald voordat u klaar was, belt u opnieuw. Leid af door de persoon te vertellen dat je gelooft dat je vorige bericht mogelijk is weggelaten of afgesneden en vouw het vervolgens snel samen. Houd het kort; je wilt niet overkomen als een plaag.

 • 08

  Oefen en test jezelf

  Als u niet zeker weet of nerveus bent over het achterlaten van zakelijke berichten, oefen dan met een vriend of collega. Laat haar een voorbeeld van een voicemailbericht achter en vraag om een ​​kritiek: spreek je te snel? Is je stem te laag? Ben je moeilijk te begrijpen op welke manier dan ook? Het kan zelfs de moeite waard zijn om een ​​voicemail achter te laten om uit de eerste hand te horen hoe je klinkt.


 • Video Van De Auteur: BERICHT AAN DE OUDERS!

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Beheer en reageer op beoordelingen van Glassdoor

  ✔ - Hoe een succesvol Affiliate Marketing-programma te maken

  ✔ - De afvalbeheerhiërarchie


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!