Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Letter of Introduction Sample for Freelance Writers


In het algemeen is een introductiebrief (vaak een LOI genoemd) een nuttig hulpmiddel bij het proberen een langdurige schriftelijke relatie aan te gaan met een handels- of speciaalmagazine in een onderwerp of gebied dat voor u van groot belang is, of, een gebied waar je veel ervaring mee hebt. Deze letters verschillen van toonhoogte- of queryletters omdat dat formaat een editor slechts één idee voor een artikel in een tijdschrift geeft. Aan de andere kant is een LOI een zinvolle introductie tot een werkrelatie.

Over het algemeen zullen vakbladen die op zoek zijn naar nieuw bloed aan hun schrijfkader toevoegen, adverteren in freelance schrijfopdrachtenlijsten, of gewoon rondneuzen op het web, op zoek naar een expert. Ze kunnen ook aanbevelingen doen van mensen die ze kennen in de branche of sociale media gebruiken om het woord te berde te brengen.

Voorbereid zijn is essentieel

Het is zeer waarschijnlijk dat u vacatures van gespecialiseerde tijdschriften tegenkomt die specifiek om een ​​LOI vragen als een manier van toepassing. Het belangrijkste is dat u klaar bent met uw LOI zodra u een baan ziet waarvoor u bent gekwalificeerd en aan uw salarisvereisten voldoet. De freelance schrijfwereld is zeer concurrerend en de minste vertraging zal hoogstwaarschijnlijk resulteren in een gemiste kans.

Het onderstaande voorbeeld is een LOI die naar een gerichte publicatie is verzonden omdat een gevestigde editor met pensioen ging. U zult merken dat deze brief naar de nieuwe redacteur / vervanging is gestuurd. De nieuwe redacteur zal waarschijnlijk over resources beschikken, maar het is net zo waarschijnlijk dat ze meer relaties willen aangaan met nog meer freelance schrijvers.

Datum

Mevr. Joanne Cohen, redacteur

Architectuur en ontwerp Digest

1211 Front Street

New York, NY 10009

Geachte mevrouw Cohen,

Een paar weken geleden, tijdens het controleren van redactionele en schrijfopdrachten die beschikbaar waren op het gebied van architectuur en ontwerp (met name landschapsarchitectuur), merkte ik de opening voor je positie op. Ik vertrouw erop dat je je nu al in je nieuwe functie hebt gevestigd.

Ik hoop dat een deel van je nieuwe verantwoordelijkheden op zoek is naar freelancer-schrijvers en deze in dienst neemt met een specialiteit in landschapsarchitectuur, een onderwerp dat ik al bijna een decennium diepgaand bespreek. Ik ben me ervan bewust dat de meeste nieuwe editors van een publicatie graag een eigen reeks freelance schrijvers en editors willen samenstellen om mee te werken. Daartoe heb ik mijn cv en visitekaartje bijgevoegd.

Zoals je zult zien aan de bijgevoegde, ben ik een full-time freelance schrijver en redacteur. Ik begon mijn carrière als schrijver en werkte intern voor een van de beste landschapsarchitecten, Field Operations. Ik ging er alleen op uit na drie jaar dit gebied te hebben bestreken voor verschillende communicatie-locaties van Field Operations, inclusief hun digitale platforms. Tegenwoordig is mijn belangrijkste klant de nationaal verspreide XYZ Architectural Publication, waar ik schrijf over XYZ Architectural Topic. Ik heb ook een kortetermijncontract met XYZ Regional Architectural Magazine.

Ten slotte ben ik gepubliceerd in verschillende aangrenzende vakbladen die aansluiten op de landschapsarchitectuur.

In mijn cv staan ​​verschillende referenties die ik uitnodig om contact op te nemen. Daarnaast heb ik verschillende aanbevelingen op mijn LinkedIn-account geplaatst die ik je heb laten lezen.

Laat het me weten als je andere informatie of materiaal nodig hebt.

In de tussentijd feliciteer ik u met uw nieuwe baan, wens ik u veel succes en bedank ik u dat u de tijd heeft genomen om dit te lezen.

Hartelijke groeten,

Mevrouw Gloria Kenworth


Video Van De Auteur: How To Write Effective Proposals and Cover Letters for Upwork Contracts

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Onafhankelijke retailer zijn

✔ - Hoe een gezond restaurant te openen

✔ - Strategieën en risico's om te overwegen bij het kopen van land


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!