Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Lottery Curse Victims: 7 People Who Won Big & Lost Bigger


Veel mensen denken dat het winnen van de loterij een droom is die uitkomt, het antwoord op hun gebeden, de oplossing voor al hun problemen. Maar sommige mensen zijn fenomenaal gelukkig genoeg geweest om de loterij te winnen en wensten toen dat ze hun ticket hadden verscheurd in plaats van te hebben ingewisseld.

Het lijkt misschien onmogelijk dat je miljoenen dollars zou kunnen winnen, en wou dat je dat niet had gedaan. Maar het is vaak genoeg gebeurd dat het fenomeen de 'loterijvloek' wordt genoemd.

Geloof het niet? Hier zijn zeven slachtoffers van de loterijvloek: mensen wiens "gelukkige" overwinning zuur werd, wat leidde tot echtscheiding, faillissement of zelfs de dood.

 • 01

  Jack Whittaker: "Sinds ik de loterij gewonnen heb, is er geen controle voor hebzucht"

  Lottery Curse Victims: 7 People Who Won Big & Lost Bigger: people

  In tegenstelling tot veel andere winnaars was Andrew "Jack" Whittaker al rijk toen hij op kerstochtend in 2002 de grootste jackpot won die ooit is toegekend aan een enkel Powerball-ticket.

  Jack Whittaker vond de $ 90 - een miljoen die hij mee naar huis nam van zijn $ 314,9 miljoen loterijticket na belastingen (hij koos voor een forfaitaire betaling in plaats van een lijfrente) om anders te zijn dan de $ 17 miljoen die hij zelf had verdiend, zich omhoog werkend van armoede tot de eigenaar van een aannemingsbedrijf uit West Virginia.

  Jack Whittaker heeft veel goeds gedaan met het gewonnen geld, het opzetten van een liefdadigheidsinstelling, het doneren van geld om kerken te bouwen in West Virginia en zelfs de vrouw die hem het winnende ticket verkocht een nieuw huis, een nieuwe auto en een stapel te geven van contant geld. Niettemin vond de loterijvloek hem.

  De overwinning van Jack Whittaker werd breed uitgemeten en hij werd overspoeld met tienduizenden mensen die om geld en gunsten vroegen. Hij had de gewoonte om grote hoeveelheden geld in zijn auto achter te laten, wat resulteerde in het feit dat hij meer dan een half miljoen dollar werd beroofd terwijl hij in een stripclub zat. Zijn bedrijf werd getroffen door miljoenen dollars aan frivole rechtszaken van mensen die in zijn diepe zakken wilden komen. Hij begon hard te drinken en in gevechten te raken.

  Hij genoot ervan om zijn kleindochter, Brandi, te bederven met een enorme vergoeding en vier auto's, maar haar rijkdom trok een slechte menigte. De vriend van zijn kleindochter stierf aan een overdosis in zijn huis. Een jaar later werd Brandi dood aangetroffen onder verdachte omstandigheden, hoewel de zaak nooit werd opgelost. En zijn dochter, Brandi's moeder, werd dood gevonden zeven jaar nadat de jackpot was gewonnen. De vrouw van Whittaker vroeg om echtscheiding.

  Whittaker verloor de mensen van wie hij hield en het geld dat hij won.

  "Sinds ik de lotto won, denk ik dat er geen controle is voor hebzucht," zei Jack Whittaker. "Ik denk dat als je iets hebt, er altijd iemand anders is die het wil, ik wou dat ik dat kaartje had gescheurd."

  Je kunt hier meer lezen over het verhaal van Jack Whittaker: Powerball Winner zegt dat hij Vervloekt is.

 • 02

  Curtis Sharp, Lottery's 5 miljoen dollar man

  Foto van een bolhoed gevuld met geld.

  Toen Curtis Sharp, Jr. in 1982 een jackpot won van $ 5 miljoen, was hij een droom die uitkwam voor de PR-afdeling van de loterij. De loterij kreeg te maken met een imagoprobleem en Curtis Sharp, Jr. was precies wat ze nodig hadden om het woord te verspreiden dat gewone mensen hun leven kunnen veranderen door een kaartje te kopen.

  Curtis Sharp, Jr., die een vaatwasser was geweest voordat hij er rijk aan was, werd bekend als de "Five Million Dollar Man". Hij was een lopende advertentie voor de loterij met zijn groter dan levensgrote persoonlijkheid en hij hield ervan om zijn nieuw-gewonnen geld rond te flitsen. Partijen, vrouwen, nieuwe huizen, flitsende auto's en zijn altijd aanwezige bolhoed... hij leefde groot en werd daardoor een van de bekendste winnaars van de loterij.

  Helaas was de levensstijl van Curtis Sharp, Jr. niet duurzaam. Hij gaf meer uit dan zijn grote jaarlijkse cheques, en zijn partijhardheid droeg ook hem. De loterijvloek was geslagen.

  Het jaar nadat hij de loterij won, verliet hij zijn vrouw voor zijn geliefde en had hij een groot huwelijk. Vijf jaar later was zijn tweede vrouw ook van hem gescheiden. Hij dronk hard, tot het punt dat hij flauwvalt buiten het huis van zijn nieuwe vriendin. En het geld was op. Hij moest geld lenen van zijn eerste vrouw.

  Gelukkig heeft zijn verhaal een happy end. Na een incident met dronken rijden, vond Curtis Sharp, Jr. God. Hij stopte met drinken, stopte met feesten, ruimde zijn act op en werd predikant.

  Maar hij koopt nog steeds loten.

  Je kunt meer lezen over Curtis Sharp, Jr. in het boek van Matthew Sweeney, "The Lottery Wars" of hier online: Winnaar van meest beroemde loterij van het land leeft nu van zijn pensioen, socialezekerheidscontroles.

 • 03

  William Post III: "Niemand realiseert de nachtmerries"

  Beeld van een teken van de Loterij van Pennsylvania.

  Als u minder dan $ 3 op uw bankrekening had, zou u dan een loterijkaart kopen? Misschien niet, maar William Post, III (beter bekend bij zijn vrienden als Bud) ging een stap verder dan dat. Hij verpandde een van zijn weinige bezittingen voor $ 40 en besteedde toen het volledige bedrag aan loten.

  Dwaas of niet, zijn gok heeft zijn vruchten afgeworpen. Een van die kaartjes leverde hem $ 16,2 miljoen op van de Pennsylvania-loterij.

  Je zou denken dat dat het antwoord was op alle problemen van Bud Post, en dat de man die weinig meer was dan een zwerver vanaf dan gemakkelijk kon leven. Maar het feit was dat het leven van Post een zware wending had genomen.

  "Iedereen droomt ervan om geld te winnen, maar niemand beseft de nachtmerries die uit het houtwerk komen, of de problemen," zei hij.

  Hoe kan dat? Post bracht zijn geld wild uit. Het grootste deel van zijn eerste jaarlijkse afbetaling van zijn winst, meer dan $ 400.000, werd uitgegeven in de eerste twee weken nadat hij het had ontvangen. In een jaar tijd had hij een schuld van $ 500.000.

  Zijn vriendin vervolgde hem en beweerde dat ze hadden ingestemd om het geld te delen als hij won. Toen ze haar gerechtvordering won, kon hij niet betalen, dus zijn loterijbetalingen bevroren.

  Hij moest failliet verklaren en hij wist slechts ongeveer 2,6 miljoen dollar vast te houden, die hij meteen uitgaf.

  Hij werd gearresteerd voor mishandeling nadat hij een geweer had afgevuurd op een man die hem voor geld pestte, en zijn broer huurde een huurmoordenaar in om hem en zijn vrouw te vermoorden zodat hij het geld zou erven (hij was toen op vrouw nummer zes).

  Dertien jaar later stierf dit slachtoffer van loterijvloeken alleen en zonder geld, levend van welvaartsuitkeringen.

  Je kunt het hele verhaal hier lezen: William 'Bud' Post III; Ongelukkige Loterij Winnaar.

 • 04

  Powerball Winnaar Willie Seeley: 'The Drama Is Nonstop'

  Afbeelding van grimmig uitziende loterijballen.

  Toen "Wild" Willie Seeley en 15 van zijn collega's een loterijpool vormden die in augustus 2013 een grote jackpot won, leek het een zegen. Maar het duurde maar een paar weken voordat Willie Seeley voelde dat hij door de loterijvloek was geraakt.

  De loterijpool bekend als Oceans 16 kocht een loterijticket dat een van de drie was om een ​​Powerball-jackpot van $ 450 miljoen te winnen. Tijdens een persconferentie zei Willie Seeley dat hij en zijn vrouw 'gelukkig, blij, blij' waren en van plan waren hun dagen door te brengen met vissen, jagen en ontspannen.

  Maar het duurde niet lang voor de keerzijde van het winnen van een loterij-jackpot te verschijnen. Het is moeilijk om te vissen wanneer je gevolgd wordt door verslaggevers en cameraploegen die smeken om een ​​interview of een optreden op een reality tv-programma. En verre familieleden en complete vreemdelingen die naar je huis kwamen om om handouts te vragen, maakten het moeilijk om te ontspannen.

  Bovendien was het een schok om te beseffen dat na het splitsen van de jackpot drie manieren (drie winnende tickets werden verkocht), dan dat derde deel van de jackpot nog eens 16 manieren splitste (voor elk lid van de loterijpool), er was nog geen $ 4 miljoen over over na belastingen. Genoeg voor de koppels om nieuwe voertuigen te kopen, hun gezinnen te helpen en hun baan op te zeggen, maar niet het nooit-zorgen-makende-geld-opnieuw meevaller dat het eerst leek.

  Slechts enkele weken na hun eerste uitbundigheid klaagden Willie Seeley en zijn vrouw over de loterijvloek. "Er zijn dagen dat ik zou willen dat we terugkwamen om elke twee weken betaald te worden. Je moet je hele manier van leven veranderen, maar we wilden de manier waarop we leefden niet veranderen."

  Lees het volledige verhaal van Willie Seeley hier: Powerball-winnaar 'Wild' Willie wil zijn oude leven terug.

 • 05

  Loterij Winnaar Abraham Shakespeare: vermoord om zijn geld

  Afbeelding van een loterijkaartje dat wordt ingevuld.

  Na het winnen van $ 40 miljoen van de Florida Lottery in 2006 was Abraham Shakespeare meer dan gul met zijn geld. Hij gaf het in een snel tempo weg aan bijna iedereen die vroeg, maar zijn vrijgevigheid gaf hem geen immuniteit voor de loterijvloek.

  Abraham, een voortijdig schoolverlater en veroordeelde die niet eens kon lezen, won de loterij toen hij in een supermarkt met een medewerker stopte en de medewerker een paar dollar gaf om kaartjes te kopen.

  Zijn problemen begonnen vrijwel onmiddellijk. Zijn collega zei dat Shakespeare de kaartjes en de jackpot van hem had gestolen en hem voor de rechter had gedaagd. Shakespeare won het pak, maar zijn problemen eindigden niet.

  Zoveel mensen vroegen Abraham Shakespeare om geld dat hij zei: "Ik zou beter af zijn geweest", en "Ik dacht dat al deze mensen mijn vrienden waren, maar toen besefte ik dat alles wat ze willen alleen maar geld is."

  Toen ontmoette hij Dee Dee Moore, die zei dat ze wilde schrijven over zijn ervaringen. Ze zei ook dat ze zou helpen zijn geld te beheren, hoewel ze het meteen aan zichzelf besteedde (bijvoorbeeld door een Hummer en een Corvette te kopen). Ze nam zelfs bezit van zijn huis.

  Maar blijkbaar was dat niet genoeg voor haar. Moore vermoordde Shakespeare en begroef zijn lichaam onder betonnen platen in het huis van haar vriend. Ze deed er alles aan om het te laten lijken alsof Shakespeare nog leefde, valse teksten stuurde en probeerde zijn familie om te kopen om te zeggen dat ze hem hadden gezien.

  Moore werd veroordeeld tot moord op de eerste graad en Shakespeare zou waarschijnlijk beter af zijn geweest bij de $ 5 die hij in zijn zak had toen hij zijn winnende loterijticket kocht.

  Je kunt meer lezen over het leven en de dood van Abraham Shakespeare hier: Abraham Shakespeare, Wikipedia.

 • 06

  Billy Bob Harrell Jr.: heeft slechts 2 jaar na $ 30 miljoen kans op zelfmoord gepleegd

  Afbeelding van een slang gewikkeld rond een dollarteken.

  Billy Bob Harrell, Jr. was in moeilijkheden beland na een mislukte poging minister te worden, dus toen hij $ 31 miljoen won van de Texas Jackpot, leek het erop dat hij eindelijk een manier had gevonden om zijn gezin te onderhouden en zijn geldproblemen achter zich te laten..

  Hij was erg gul met zijn winst, zijn gezin, zijn kerk en behoeftige parochianen. Maar de verzoeken om geld zijn niet gestopt.

  Zijn slechte investeringen en de constante vraag naar meer, meer, meer drukte zijn familie. Zijn huwelijk eindigde en andere familieleden stonden op gespannen voet met elkaar. Hij zei: "Het winnen van de loterij was het ergste wat me ooit is overkomen."

  Op een dag dat hij volgens zijn ex-vrouw ging eten, besloot Billie Bob Harrell, Jr. dat hij er genoeg van had. Hij legde een geweer op zijn borst, haalde de trekker over en pleegde zelfmoord, minder dan twee jaar na zijn overwinning op zijn wonderbaarlijke loterij.

  Je kunt het volledige verhaal van Billie Bob Harrell, Jr. hier lezen: Billie Bob's (Mis) Fortune.

 • 07

  Jeffrey Dampier, Jr. won met zijn $ 20 miljoen loterij tot zijn moord

  Afbeelding van een man gemaakt van geld

  Veel loterijvloekslachtoffers vallen in moeilijke tijden omdat ze hun geld overdragen of pronken, maar Jeffrey Dampier, Jr. leek alles goed te doen na het winnen van $ 20 miljoen van de loterij in Illinois.

  Dampier verhuisde samen met zijn ouders, zijn tweede vrouw en haar familie naar Tampa Bay. Hij investeerde in een popcornbedrijf dat hij naar zijn dochter vernoemde en het bedrijf bloeide.

  Maar ondanks het betalen voor een appartement, een auto, vakantie en nog veel meer voor zijn schoonzus Victoria en haar vriend, kwamen beiden met een plan om nog meer van zijn geld te krijgen. Victoria vroeg Dampier om naar haar appartement te komen om haar te helpen met autopech. Toen Dampier arriveerde, bond haar vriend hem vast en stalen ze duizenden dollars in contanten van hem.

  Het stel nam Dampier vervolgens mee in een steegje en schoot hem met een jachtgeweer achter in zijn hoofd. Victoria en haar vriend dienen elk levenslang voor moord, ontvoering en andere aanklachten.

  Je kunt hier over de zaak lezen: schoonzus, vriend gearresteerd in de zaak van de dood van de zakenman.

 • 08

  Je hoeft geen loterijvloek te zijn Slachtoffer!

  Hoewel deze loterijvloekverhalen doen voorkomen dat het winnen van geld het ergste is wat je zou kunnen overkomen, onthoud dan dat de media houden van een rijkdom-tot-voddenverhaal. Deze verhalen worden vaak buiten proportie opgeblazen.

  Er zijn veel meer grote loterijwinnaars die verantwoord omgaan met hun geld en een geweldige ervaring hebben na het winnen. Zie voor enkele voorbeelden mijn interviews met PCH Winnaar Natalie Bostelman en HGTV Dream Home Winnaar Don Cruz.

  Don Cruz wordt soms aangehaald in nieuwsartikelen als een grote winnaar die alles heeft verloren, maar hij had een geweldige tijd met zijn enorme prijs en koestert de herinneringen die hij heeft.

  Vergeet niet dat de meeste winnaars van loterijen geen groot nieuws maken omdat ze hun geld op verantwoorde wijze afhandelen en gebruiken om te genieten van een eenvoudiger leven.

  Wil je weten welke stappen je moet nemen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van de loterijvloek, moet je ooit groot winnen? Bekijk mijn artikel Hoe de loterij te winnen zonder je shirt te verliezen.


 • Video Van De Auteur: Most UNLUCKY Lottery Winners Ever

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - GateHouse Media - Holiday Wish and Win Sweepstakes (Verlopen)

  ✔ - EAA - 2017 Sweepstakes voor vliegtuigen (verlopen)

  ✔ - Welke Sweepstakes kun je eigenlijk winnen? Hier is hoe te beslissen


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!