Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Beheer van een makelaardij in onroerend goed


Je hebt je makelaarslicentie gekregen en je hebt besloten om alleen te gaan. Je bent succesvol geweest als agent, wat betekent dat je ervaring hebt met het ontwikkelen van een plan en het volgen ervan. Het openen van uw eigen vastgoedkantoor is niet anders, gewoon complexer door de toevoeging van andere mensen en meer verantwoordelijkheid.

Met behulp van de bronnen van deze site vindt u hulp bij het opstarten van uw nieuwe makelarij, het opzetten van uw bedrijfssystemen en het laten groeien van een exitstrategie. Beheer van onroerendgoedmakelaardij vereist een plan om effectief te zijn en hieronder zijn enkele tips om te overwegen.

Het franchisebesluit

Wanneer een makelaar beslist om met een vastgoedfranchise te gaan, is dit meestal voor de onmiddellijke merkherkenning, onmiddellijke structuur, training en voortdurende ondersteuning die de franchisegever biedt. Van nationale marketingblootstelling tot groepskoopkracht voor alles van bewegwijzering tot advertentieruimte, de franchise biedt onmiddellijke "grootsheid" aan de makelaardij. Uiteraard gaat dit allemaal gepaard met kosten, zowel vooraf als aan de gang zijnde. De meeste franchisenemers vragen een aanzienlijke voorafbetaling en een aanhoudend percentage van de omzet.

De kantoorfaciliteit

Nu springt u van uw cel of thuiskantoor naar een gebouw of grote ruimte die meerdere agenten, het ondersteunend personeel, vergaderruimten en opslagruimte moet herbergen. De facilitaire kosten vormen een groot deel van de totale kosten van zakendoen. Nieuwe overwegingen zijn onder meer:

  1. Privacy voor agenten en klanten
  2. Communicatieapparatuur en meubilair
  3. Computers en informatietechnologie apparatuur
  4. Zichtbaarheid en klantpresentatie
  5. Toegang en parkeerplaats
  6. Trainings- en conferentieruimtes

Operationele procedures en systemen

Efficiënte en productieve kantoren worden niet per ongeluk zo bereikt. Geschreven operaties en procedurehandleidingen die stapsgewijze instructies geven voor zelfs de meest voor de hand liggende taken zijn noodzakelijk. Het is belangrijk om een ​​gedetailleerd bedrijfsplan op te stellen en te beschrijven welke stappen moeten worden ondernomen om uw bemiddeling van de grond te krijgen. Voer het "beenwerk" uit en stel het benodigde personeel, proces en systemen samen voordat u de deuren opent.

Verkoop en leidend management

De meeste makelaars beloven hun agenten een vorm van prospectgeneratie via brokerage-advertenties, tijd op de vloer en het bedienen van de telefoons. Ongelooflijke hoeveelheden verkopen gaan elk jaar verloren wanneer de makelaar geen systeem opzet om deze leads te beheren en agentverantwoordelijkheid vereist. Op zijn minst moeten de leads die op de bedrijfswebsite binnenkomen zorgvuldig worden opgevolgd en de opvolgingsacties van de agent worden gecontroleerd. Het identificeren van toppresteerders voor meer leads zal grote beloningen opleveren.

Verzekering en risicobeheer

Het is zonde om een ​​winstgevende makelaarskantoorzaak uit te schakelen van een rechtszaak of de mogelijkheid te verliezen om fouten en omissies te krijgen. Het trainen van uw team moet een prioriteit zijn. Naast het behalen van het licentietentamen is er verkooptraining en training over juridische kwesties, formulieren, ethiek en contracten. Controleer ook uw staatswetten over de vraag of u uw praktijk als een LLC of een bedrijf moet openen. Raadpleeg zo nodig een advocaat om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de lokale wetgeving.

Start je exit-strategie vanaf dag één

De meesten van ons willen op een dag opschalen of met pensioen gaan. Vanaf het begin plannen om waarde te bouwen in uw bedrijf is uiterst belangrijk voor uw plan om het bedrijf te verlaten. Als je de laatste paar jaar voor je pensionering komt voordat je de waarde van het bedrijf hebt bekeken, is het misschien een ongelegen moment om het te verkopen. Je moet beginnen nadenken over hoeveel het bedrijf al in een vroeg stadium waard is en hoe je de waarde ervan kunt verhogen.


Video Van De Auteur: 4-Freedom | Makelaars in Woningbeleggingen | Vastgoedbeheer | Aankoop Makelaar

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Manieren om onroerend goed-overeenkomsten legaal te beëindigen

✔ - Een leuke lijst met ideeën voor vakantiewerkfeestjes

✔ - Hoe de juiste nagels te kopen voor bouwprojecten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!