Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Market Research Client Analyst

Marktonderzoek Operaties Instapniveau


Wat doet een marktonderzoeker met een klantanalist?

Een klantanalist voor marktonderzoek is over het algemeen een instapniveau dat basale onderzoekstaken uitvoert en operationele ondersteuning biedt voor werk dat is toegewezen aan een klantaccount. De cliëntanalist functioneert als een AD hoc teamlid en als een onderzoek aangewezen intern bedrijfsondersteunend personeel. Hoewel geen onafhankelijke bijdrager per se, de klantanalist voert vaak zijn eigen werk uit en zorgt tegelijkertijd voor een samenwerking met het team dat de klantaccount verzorgt.

Typische taken en verantwoordelijkheden van marktonderzoeksanalisten omvatten het volgende:

  • Beoordelingen van mediaplannen ontwikkelen, initiële zakelijke verzoeken opstellen en als recorder optreden in vergaderingen.
  • Voor klantprojecten waaraan ze zijn toegewezen, worden clientanalisten belast met de algemene projectkwaliteit van enquêtes en rapporten.
  • Integrale betrokkenheid bij de continue bewaking van monsters en gegevensverwerking.
  • Systemen ontwikkelen om te communiceren over belangrijke projectoverwegingen met externe klanten en met teamleden.
  • Het maken van wervingsarrangementen, het ontwerpen van concepten voor enquêtes en het maken van eerste versies van dia-decks met gedetailleerde onderzoeksresultaten.

Wat verwacht een rekruteringskantoor van de aanvrager?

Een kandidaat voor een positie als analist voor marktonderzoek moet een teamspeleroriëntatie hebben en toch vloeiend kunnen bewegen tussen leiderschapsrollen en teamlidrollen. Een van de meest wenselijke eigenschappen van een klantanalist voor marktonderzoek is de bereidheid om te doen wat nodig is om de klus te klaren. De functie-eisen van een analist voor marktonderzoek variëren sterk, waardoor de analist vaak de lacunes in verantwoordelijkheden moet invullen die door het marktonderzoeksteam moeten worden ingevuld voor de opdrachtgever die het onderzoek heeft laten uitvoeren.

Omdat het werk vaak onafhankelijk wordt uitgevoerd, moet de klantanalist beschikken over sterke communicatievaardigheden en blijk geven van het vermogen om intuïtief prioriteiten te stellen en het werk te organiseren. Een klantanalist kan ondersteuning bieden voor marketing en communicatie, waaronder reclame, interne communicatie, onderpand voor verkoop en marketing en public relations.

De essentiële verantwoordelijkheden die zijn toegewezen aan een operations-clientanalist omvatten analyses, effectieve communicatie en rapportage, interne en externe presentaties, kwaliteitsborging van onderzoeksinspanningen en onderzoeksuitvoering. De positie van klantanalist vereist meestal een bachelordiploma, bij voorkeur op het gebied van psychologie, economie, marketing, sociale wetenschappen of informatietechnologie. Marktonderzoeksbureaus proberen kandidaten te werven met een paar jaar ervaring in marketing of digitale industrieën, maar recente afgestudeerden zijn ook van belang.

Recruiters zoeken meestal naar kandidaten die blijk geven van een goed begrip van branding en online advertentietechnologie.

Recruiters zullen bewijzen zoeken dat aanvragers in staat zijn om tegelijkertijd meerdere projecten te beheren, waarbij ze prioriteiten stellen in taken om deadlines en doelen te halen. Centraal in clientanalysetaken staat het vermogen tot sterk kritisch denken en analytisch vermogen, eigenschappen die een springplank vormen voor het bouwen van boeiende verhalen uit data. Kandidaten die effectieve en boeiende communicatoren zijn en sterke interpersoonlijke vaardigheden vertonen tijdens interviews, die een onberispelijke aandacht voor detail tonen en gedreven zijn om accurate en tijdige prestaties te leveren, zullen indruk maken op recruiters en degenen die zijn belast met het geven van een knipoog naar nieuwe medewerkers.

Wat kunnen aanvragers verwachten van het inlenende bedrijf?

Van een klantanalist wordt verwacht dat hij proactief deelneemt aan opleidings- en ontwikkelingsinitiatieven die worden aangeboden door het inlenende bedrijf en door externe trainings- en professionele ontwikkelingspartners. Het bedrijf verwacht dat klantanalisten voortdurend werken aan verbetering van hun analytische aanpak, klantpresentatievaardigheden, vloeiendheid van digitale media, projectmanagementmogelijkheden en oplossingsspecifieke onderzoekkennis.

Zoals met veel instapbanen, wordt deelname aan training en professionele ontwikkeling verwacht. Kandidaten die een hardnekkige wens uiten om hun klantontwikkeling, presentatiemogelijkheden en onderzoeksvaardigheden te verbeteren, kunnen een concurrentievoordeel hebben. In het algemeen wordt van clientanalisten niet verwacht dat zij zeer geavanceerde kennis hebben van statistische software, zoals SPSS of SAS, wanneer zij zich voor het eerst bij een bedrijf aansluiten. Deze training gebeurt meestal regelmatig en is specifiek voor de technologische investeringen die door het bedrijf zijn gedaan.


Video Van De Auteur: Market Research Analyst Career Profile - Job Description, Salary, MNC Job Role

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een persoonlijke garantie voor het verkrijgen van een bedrijfslening hebben

✔ - Aansprakelijkheid die u volgens een huurautoovereenkomst aanvaardt

✔ - Small Claims Court - Small Claims Process


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!