Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Het maximaliseren van uw magazijnruimtebenutting

Verlaag de kosten en verbeter de efficiëntie van uw ruimte


Magazijnen zijn duur voor bedrijven om te werken. De kosten van het land, het gebouw, machines, arbeid en de items die zijn opgeslagen in het magazijn kunnen een aanzienlijke som geld bedragen. De meeste bedrijven willen de werking van het magazijn maximaliseren door de plaatsing en het ophalen van goederen te stroomlijnen, de tijd die goederen in het magazijn worden opgeslagen te verkorten of zoveel mogelijk te automatiseren om arbeidskosten te minimaliseren en de nauwkeurigheid te verbeteren. Bedrijven kunnen ook hun kosten verlagen en de efficiëntie van hun magazijn verbeteren door het gebruik van de ruimte te maximaliseren, zodat het mogelijk is om zoveel mogelijk artikelen op de meest optimale plek op te slaan.

Verbetering van het ruimtegebruik

Het hebben van een groot magazijn is niet altijd een goede zakelijke praktijk. Een groot magazijn betekent dat een bedrijf daar grote aantallen items kan opslaan, waaraan alle kosten verbonden zijn. Bovendien betekent een groot magazijn dat het personeel niet op zoek is naar efficiënt gebruik van de ruimte en dit kan onnodig lange reistijden tussen locaties veroorzaken, waardoor extra brandstofkosten, arbeidskosten en vertragingen bij het laden of lossen van aanhangwagens ontstaan.

Kleinere magazijnen kunnen ervoor zorgen dat bedrijven creatiever zijn in hun denken, wat kan leiden tot een verbetering van het ruimtegebruik in het magazijn, wat leidt tot korte reistijden, verbeterd laden en lossen en algemene efficiencyverbeteringen.

Een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien als magazijnruimte geen probleem is, is ervoor te zorgen dat de magazijnruimte consistent is met de items die moeten worden opgeslagen. Als een gereed product bijvoorbeeld is verpakt in een container van 3 bij 3 voet, moet het gebied waar het item is opgeslagen deze grootte weerspiegelen. Als de bagagedragerlocatie is ontworpen om vakken van 4 bij 4 voet te accepteren, dan is er veel lege ruimte wanneer een vierkante box van 3 voet daar wordt geplaatst. Door ervoor te zorgen dat de binlocatie geschikt is voor het artikel, kan de wijziging ruimte vrijmaken in het magazijn en betaalt het bedrijf niet langer geld om lucht rond een item op te slaan.

Een ander gebied dat het gebruik van de ruimte kan maximaliseren, is door containers in het magazijn te gebruiken die passen bij het artikel dat wordt opgeslagen. Heel vaak is een onderdeel niet verpakt en moet het in een opslagcontainer worden geplaatst voordat het op de racks wordt opgeslagen. Veel magazijnen hebben deze opslagcontainers niet in verschillende groottes en hanteren een 'one size fits all'-benadering. Dit betekent dat een vervangende klep voor een pomp in dezelfde maatcontainer kan worden geplaatst als een paar meter PVC-leidingen. De pomp kan de container voor 85 procent vullen, terwijl de leidingen amper 10 procent van de container innemen.

Wanneer de containers op het rek worden opgeslagen, kan de maximalisatie van de ruimte goed lijken, maar in werkelijkheid is er veel verspilde ruimte in de containers, wat het bedrijf geld kost.

Het maximaliseren van het gebruik van de ruimte kan helpen om de inventaris zichtbaar en gemakkelijk te vinden te houden. Sommige magazijnen met beperkte ruimte kunnen items op een plank oppakken, waarvan zij denken dat ze helpen bij het gebruik van de ruimte, maar kunnen in feite nadelig zijn omdat sommige items moeilijker te vinden zijn als grotere items vooraan geplaatst worden. Dit kan het picken en de levering van artikelen aan de klant en mogelijk klanttevredenheid vertragen.

Wanneer een bedrijf wat ruimtebenuttingprojecten heeft uitgevoerd, merken ze vaak dat ze niet zo'n groot magazijn nodig hebben als ze hadden gebruikt. Dit kan leiden tot een aantal inkomstengenererende mogelijkheden, zoals het verhuren van magazijnruimte aan een derde partij, het verplaatsen van andere bedrijfsfaciliteiten naar de magazijnruimte waardoor de kosten elders dalen of de ruimte voor aanvullende productie wordt benut.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Capaciteit meten in productie

✔ - Hoe het noodherstel te compenseren met risicomanagement

✔ - Hoe u de juiste prijs instelt en verkrijgt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!