Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Het meten van de prestaties en productiviteit van winkelverkopen

Grote retailers vertrouwen op de cijfers


Door te begrijpen welke campagnes en strategieën de meeste verkopen genereren voor uw winkel, kunnen retailers hun successen vergroten en misstappen minimaliseren. Een effectieve manier om te beoordelen wat het beste werkt, is door metrieken te gebruiken die de sterke punten van het bedrijf laten zien, evenals gebieden die verbetering behoeven. Het meten van productiviteit en prestaties vraagt ​​om meer dan alleen maar controleren of het bedrijf elke maand winst maakt.

Een eenvoudige manier om te weten of het bedrijf gezond is, is om de verkoopgegevens van dit jaar in dezelfde winkel te vergelijken met die van vorig jaar. Maar wat als uw winkel minder dan een jaar open is geweest?

Het is van cruciaal belang voor het succes van uw bedrijf om voortdurend te werken aan het verbeteren van niet alleen de efficiëntie van werknemers, maar ook de productiviteit van de verkoopruimte en inventaris van de winkel. Dit kan worden bereikt door verschillende retail wiskundige formules en berekeningen op basis van verkopen te gebruiken.

Te vaak gaan eigenaren van kleine bedrijven uit van hun 'onderbuik' bij het nemen van strategische beslissingen. Ze kunnen hun beslissingen baseren op de beperkte meningen van hun verkoopmedewerkers die slechts bepaalde dagen van de week werken. Om verstandige zakelijke beslissingen te nemen, hebt u uitgebreide gegevens nodig die kunnen worden gebruikt om een ​​meer samenhangende en complete beoordeling van de prestaties te vormen.

Bedrijfseigenaren hebben misschien "ingeving" over wat er in hun bedrijfsvoering gebeurt, maar de gegevens kunnen heel verschillende verhalen vertellen. Gegevens kunnen ondernemers ook waarschuwen voor trends waarvan ze zich niet bewust zijn, waardoor ze aanpassingen kunnen aanbrengen.

Acht belangrijke prestatieberekeningen kunnen worden gebruikt om uw winkel te controleren. Als u deze statistieken regelmatig bijhoudt, kunt u uw bedrijf efficiënt laten groeien.

Verkoop per vierkante voet

De verkoopgegevens per vierkante voet worden het meest gebruikt voor het plannen van voorraadaankopen. Het kan ook ruwweg het rendement op de investering berekenen en het wordt gebruikt om de huur voor een winkellocatie te bepalen. Houd er bij het meten van de omzet per vierkante voet rekening mee dat het verkopen van ruimte niet de voorraadkamer of een gebied omvat waar producten niet worden weergegeven.

Totale nettoverkoop ÷ Vierkante voet verkoopruimte = verkoop per vierkante voet verkoopruimte

Verkoop per lineaire voet van plankruimte

Een winkel met hangende kasten en andere schapruimte kan de verkoop per lineaire foot of shelf-ruimte willen gebruiken om de toewijzing van de ruimte van een product of productcategorie te bepalen.

Totale nettoverkoop ÷ Lineaire voeten van stellingen = verkopen per lineaire voet

Verkoop per afdeling of categorie

Detailhandelaren die verschillende categorieën producten verkopen, zullen de verkoop per afdelingstool handig vinden in het vergelijken van productcategorieën binnen een winkel. Een dameskledingwinkel kan bijvoorbeeld zien hoe de verkoop van de lingerieafdeling zich verhoudt tot de rest van de winkelomzet.

Totale netto-omzet van de categorie ÷ Totale nettoverkoop van de winkel = Categorie% van de totale winkelverkoop

Omloopsnelheid van de voorraad

Cash is een koning in de detailhandel en de grootste afvoer van uw geld is uw voorraad. Verkoop van items met een groot ticket is een potentiële manier om winst te maken, maar alleen wanneer consumenten door de producten zijn. Anders kunnen ze dure investeringen zijn voor de retailer. Het meten van uw omzet is een manier om te weten of u te veel of te weinig voorraad hebt voor een artikel.

Verkopen (aan winkelwaarde) ÷ Gemiddelde voorraadwaarde (aan winkelwaarde)

GMROI

Bekend als bruto marge rendement op investeringen, deze berekening is populair geworden omdat het een aantal statistieken combineert in een en geeft een nauwkeuriger beeld van de winstgevendheid in vergelijking met de omzet van de inventaris.

Bruto marge (dollars) ÷ Gemiddelde voorraad (tegen kostprijs)

Artikelen per transactie

Ook bekend als verkoop per klant, vertelt de verkoop per transactie aan een detailhandelaar wat de gemiddelde transactie in dollars is. Een winkel die afhankelijk is van zijn verkopers om een ​​verkoop uit te voeren, gebruikt deze formule bij het meten van de productiviteit van het personeel.

Brutoverkoop ÷ Aantal transacties = Verkoop per transactie

Verkoop per werknemer

Bij het berekenen van de omzet per medewerker moeten retailers rekening houden met de vraag of de winkel voltijdse of deeltijdse werknemers heeft. Zet de gewerkte uren van deeltijdwerknemers tijdens de periode om in een equivalent aantal voltijdwerknemers. Deze vorm van productiviteit meten is een uitstekende tool voor het bepalen van het aantal verkopen dat een bedrijf moet genereren wanneer het personeelsbestand wordt verhoogd.

Netto omzet ÷ Aantal werknemers = omzet per werknemer

Dit zijn slechts enkele manieren om de prestaties van een winkel te meten. Terwijl retailers deze cijfers maand na maand en jaar na jaar volgen, wordt het gemakkelijker om te begrijpen waar de verkopen worden gegenereerd, door welke werknemers en hoe de merchandising van de winkel de omzetgroei kan maximaliseren.

Accessoire percentage

Aangezien de winst voortkomt uit het tweede item dat we verkopen en niet het eerste, is het belangrijk om de verkoop te optimaliseren. Dit is een eenvoudige berekening. Deel eenvoudig de totale verkoop door de accessoireverkopen. Dit zal u vertellen hoe goed uw werknemers bezig zijn met het toevoegen van de verkoop en vergelijkbaar met de items per transactie hierboven. Afhankelijk van uw producten is een ideaal bereik voor deze statistiek 10%.

Netto verkopen ÷ Accessoireomzet = Accessoire% van verkoop


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Soorten elektrische transformatortests

✔ - Overeenkomsten voor het noteren van onroerend goed - Wie krijgt er betaald?

✔ - Eigendom van een voertuig overzetten op eBay Motors


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!