Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Medical Billing Clearinghouse

Moet u een medisch factureringscentrum gebruiken?


Wat is een Medical Billing Clearinghouse?

Een elektronische medisch factureringscentrum fungeert als een tussenpersoon die elektronische medische claims-informatie in beslag neemt en deze vervolgens elektronisch indient bij verzekeringsmaatschappijen waarmee het clearinghouse voor medische facturen contracten afsluit.

Waarom zou een medisch factureringsbedrijf overwegen een clearinghouse te gebruiken?

Bekijk het als volgt: als u geen medisch factureringscentrum gebruikt, stuurt uw cliënt u een medische claim in superbill-indeling, u voert die informatie in in uw medische factureringssoftware, u print die informatie uit naar een CMS1500-formulier, u e-mail die naar de juiste verzekeringsmaatschappij wordt verstuurd. De verzekeringsmaatschappij controleert de vordering op eventuele fouten, als alles correct is (een "schone claim" genoemd), dient de verzekeraar de arts een vergoeding voor de geleverde diensten in en vervolgens factureert / factureert u de arts voor de diensten die u aan hen hebt geleverd.

Hoe lang denk je dat dit proces zal duren en wat zijn je kosten? Als u dit voor elke claim zou doen, voor elke klant die u heeft, dan kan ik u verzekeren dat het slechts ongeveer een maand en enkele weken voordat u failliet zou gaan, zou zijn.

Een afwikkelcentrum voor medische facturering vermindert de tijd die nodig is om medische claims te accepteren en te verwerken door verzekeringsmaatschappijen. Tegenwoordig bespaart het elektronische clearingcentrum voor medische facturen ook het milieu omdat er minder papier wordt gebruikt om het terugbetalingsproces te voltooien.

Waarom is een elektronisch rekencentrum voor medische facturering een must?

Er zijn verschillende redenen maar deze hebben zowel invloed op uw bedrijf als uw winst:

 • Medical facturering clearinghouse-software vangt fouten die u mogelijk hebt gemaakt tijdens het gegevensinvoerproces.
 • Zodra een clearinghouse die fouten vangt, laten ze je in realtime weten waar de fouten zijn gemaakt voor elke medische claim, zodat je ze kunt corrigeren, waardoor de kans dat je afgekeurde claims ontvangt, kleiner wordt.
 • U dient uw vorderingen elektronisch in bij een clearinghouse, zodat het clearinghouse dat u kiest uw claims ook elektronisch aan de verzekeringsmaatschappijen moet doorgeven, waardoor uw terugbetalingstijd aanzienlijk korter wordt dan tien dagen. Ik garandeer je dat je klanten je elke dag van je zullen houden en op tijd betalen.

 • Als u een elektronisch factureringscentrum gebruikt, is het niet meer nodig om gegevens opnieuw te coderen voor elke betaler, waardoor u honderden uren aan gegevensinvoer bespaart. En omdat ze de gegevens van de verzekeringsmaatschappijen al in hun systeem hebben, kunt u zich minder zorgen maken over menselijke fouten bij het verzenden van claiminformatie.
 • Met een factureringscentrum voor medische facturen kunt u al uw vorderingen tegelijkertijd indienen, in plaats van ze afzonderlijk in te dienen voor elke individuele verzekeraar. Nogmaals, hoe sneller en schoner uw claims worden ingediend bij de vervoerders, hoe sneller betalingen worden ontvangen door uw klant voor medische facturering.

 • Een medisch factureringscentrum biedt u een secundaire locatie voor het beheren van al uw elektronische claims - naast de back-ups die u dagelijks van uw werk maakt, zoals die op uw computer, op cd / dvd, tapestations, enz.
 • Een medisch factureringscentrum bespaart u waardevolle uren van uw tijd, wachtend op het in de wacht houden van claimfouten of afwijzingen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.
 • Elektronische clearinginstituten voor medische facturering verminderen of elimineren de noodzaak om papieren formulieren, enveloppen en geld op de verzendkosten af ​​te drukken of te elimineren.

Eenvoudig gezegd, als u een goed clearingcentrum voor medische facturering gebruikt, worden uw klanten sneller betaald, zodat u kunt blijven voldoen aan de behoeften van uw klanten, waardoor uw klanten meer zaken naar u verwijzen zonder dat u erom hoeft te vragen. Als gevolg hiervan zullen uw ROI (return on investment) en uw winst omhoog schieten. Kortom, een clearinginstelling voor medische facturering, met name het huidige elektronische factureringscentrum voor medische facturering, kan uw medische factureringsactiviteiten een concurrentievoordeel geven ten opzichte van uw concurrenten die ze niet gebruiken.

Het Medical Billing Clearinghouse dat u kiest moet:

 • Geef je een enorme lijst van betalers waaruit je kunt kiezen.
 • Wees nationaal, NIET regionaal.
 • Verstrek sync-ondersteuning voor het type medische factureringssoftware dat u gebruikt voor het maken, batcheren en indienen van claims.
 • Beschik over een makkelijk te halen contract.
 • Zorg voor een uitstekende klantenservice en ondersteuning.
 • Geef je online toegang om de claims die je hebt ingediend bij te werken, bij te houden en te beheren.
 • Geen buitensporige maandelijkse kosten in rekening brengen die verder gaan dan de industrienorm.

Het medische factureringscentrum dat u selecteert, moet u ook de mogelijkheid bieden om het volgende te verwerken (Opmerking: sommige van deze services kunnen tegen een meerprijs aan uw klanten worden aangeboden, waardoor uw winst per klant wordt verhoogd):

 • Geschiktheidsverificatie
 • Verzonden bestandsstatus
 • Claim statusrapporten
 • Afkeuringsanalyse Val en mail papierclaims indien nodig Verwerking secundaire claims
 • Elektronisch overmakingsadvies (ERA)
 • Patiëntafschriften
 • Verwerking van betalingsverwerking
 • Transactiesamenvattingen en rapporten van al uw clearinghouse-activiteiten

Een thuisbasis voor medische facturering en codering is er een die artsen verschillende niveaus van diensten biedt en een clearinginstelling voor medische facturen doet hetzelfde voor de eigenaar van het medische factureringsbedrijf. Wees er absoluut zeker van dat u rondkijkt naar clearinghouses voor medische facturering die het beste aansluiten bij uw behoeften en budget - maar kies NOOIT een pakket dat strikt op kosten is gebaseerd.

Elektronische clearinginstituten voor medische facturering moeten ten minste de diensten bieden die ik eerder heb genoemd. Als u moet wachten vanwege problemen met de klantenservice op uw clearinghouse, verliest u geld, uw persoonlijke en zakelijke geloofwaardigheid en uiteindelijk uw waardevolle klanten.

Tenslotte, let speciaal op de opstart- en inschrijvingskosten van het medisch facturatiecentrum die u mogelijk moet betalen voor elke behandelaar of oefen waarvoor u claims indient. Die aanklachten kunnen uw winst in beslag nemen. Er zijn clearinghouses voor medische facturering op de markt die vaste kosten in rekening brengen, ongeacht hoeveel artsen u nu of in de toekomst factureert, dus goed onderzoek is de beste manier om de kosten van uw clearinghouse tot een absoluut minimum te beperken.

Dit artikel maakt deel uit van de Medische factureringsgids


Video Van De Auteur: Difference Between EMR, Billing Software, Clearing House and Billing Service

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Beleggingsbelastingkredieten voor Canadese bedrijven

✔ - GST / HST-informatie voor Canadese bedrijven

✔ - 6 Manieren om de winst voor een klein bedrijf te vergroten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!