Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Michael Dell: Personal Computer Industry Innovator

Hoe Michael personal computers voor altijd veranderde.


Michael Dell bracht een revolutie teweeg in de personal computerindustrie door de tussenpersoon over te slaan en computers thuis rechtstreeks aan de klant te verkopen. Hij heeft ook de pc-productie geïnnoveerd door een proces te ontwikkelen voor de massaproductie van individueel op bestelling gemaakte computers, een proces dat Dell nog steeds gebruikt om de ruggengraat van hun pc-activiteiten aan te drijven tot op de dag van vandaag.

Zijn kijk op de technologische industrie en innovaties in de toeleveringsketen die hij aan het roer van Dell leidde, veranderde de IT-industrie voor altijd.

Dell stelde klanten vervolgens in staat om deze gepersonaliseerde computers direct online te bestellen, als een van de eerste online retailers die personal computers verkopen die op maat kunnen worden besteld en rechtstreeks naar uw huis kunnen worden verzonden. Zijn innovaties in productie en distributie hebben hem tot een van de meest succesvolle zakenmensen van onze tijd gemaakt.

Hoe het begon

Michael Dell, geboren in februari 1965, kocht zijn eerste rekenmachine op zevenjarige leeftijd en stuitte op een vroege teletype-terminal in de junior high. Hij was altijd technisch ingesteld en op 15-jarige leeftijd kreeg hij na het spelen met computers bij Radio Shack zijn eerste computer, een Apple II die hij prompt demonteerde om beter te begrijpen hoe hij werkte.

De echte weg naar succes van Dell is in 1984 gelanceerd vanuit zijn slaapzaal in de universiteit van Texas met slechts $ 1.000 en een idee om betaalbare pc's aan universiteitsstudenten te bieden. Dell blijft nog steeds de CEO van zijn bedrijf met een nettowaarde van meer dan $ 30 miljard op zijn hoogtepunt, waardoor hij een van de 40 beste mensen ter wereld is.

Bovendien werd Dell de jongste CEO van een Fortune 500-onderneming ter wereld. Een groot deel van het succes van het bedrijf is te danken aan het feit dat Dell een revolutie teweeg heeft gebracht in het aankoopproces van de personal computer en voornamelijk rechtstreeks aan de klant verkoopt om tussentijdse markups te voorkomen.

In 1998 richtte Dell MSD Capital op, een openbare beleggingsgroep die belegt in beursgenoteerde effecten, private equity deals, onroerend goed en andere zakelijke kansen. In 1999 richtten Dell en zijn vrouw de Michael & Susan Dell Foundation op om filantropische ondersteuning te bieden voor verschillende wereldwijde doelen, zoals stedelijk onderwijs, studiebeurzenprogramma's, financiering van gezondheids- en welzijnsinitiatieven en meer.

Dell Computer Corporation

Dell is een van 's werelds grootste pc-fabrikanten en groeit in slechts zestien jaar van $ 6 miljoen jaarlijkse omzet tot meer dan $ 22 miljard per jaar. De hypergroei die het bedrijf doormaakte, is bijna ongeëvenaard in de wereld van technologische producten.

Het bedrijf heeft nu meer dan 103.000 mensen in dienst in meer dan 170 landen over de hele wereld. De productlijn van Dell is gediversifieerd en omvat niet alleen pc's en netwerkservers, maar ook opslagsystemen, printers, draagbare computers, mp3-spelers, televisies, plus een brede selectie computergerelateerde services. Dell was jarenlang de grootste online computerwinkel en verkocht gemiddeld $ 30 miljoen aan omzet per dag. Na in 1988 publiek te zijn geworden en opgenomen te zijn in veel van de meest gerenommeerde handelsindexen, nam Michael Dell het bedrijf in 2013 over van een overname, in wat de grootste managementaankoop sinds de Grote Recessie was.

Erkenning

In 1992 werd Michael Dell de jongste CEO die ooit een ranking op de Fortune 500 verdiende. Dell is ook erkend als 'Ondernemer van het jaar' door Inc. magazine, "Man van het Jaar" door PC Magazine, "Top CEO in American Business" door Waard magazine, en "CEO van het jaar" door Financiële wereld en Industry Week. Dell Computer is ook Fortune's "America's Most Admired Company" en # 3 globally.

Michael Dell is de auteur van Direct van Dell: strategieën die een industrie revolutioneerden. Het boek bevat het verhaal over zijn opmars naar de top en beschrijft ook zijn bedrijfsfilosofie. Zelfs niet de leeftijd van veertig en Michael Dell is een van de rijkste mensen ter wereld.


Video Van De Auteur: Michael Dell on Innovation and Global Technology Solutions

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een bedrijf te starten in het college

✔ - Persberichten en hun doel

✔ - Hoe start je een persoonlijke chef-kok Home Business


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!