Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

MLM-succespercentages en wat het betekent om te slagen

Succespercentages en tips voor MLM-bedrijven


Je zou onder een steen moeten leven om nooit iemand tegen te komen die betrokken is bij multi-level marketing (MLM) (soms aangeduid als directe verkoop of netwerkmarketing). Misschien ben je op een feest geweest waar een presentator een presentatie geeft over make-up, kookgerei of sieraden. Misschien heeft een oude kennis je een plan laten zien hoe je 'je tijd en geld kunt gebruiken'.

Als je zo veel mensen bent, sta je misschien sceptisch tegenover MLM-bedrijven. Een deel van de wantrouwigheid is gebaseerd op mythen en misvattingen over netwerkmarketing en angsten voor oplichting. En toch, volgens de Direct Selling Association, zijn miljoenen Amerikanen betrokken bij de directe verkoop en voegen ze $ 36 miljard toe aan de economie in 2015. Dat zijn geen kleine aantallen.

Dus wat is de waarheid over MLM? Kun je er echt geld mee verdienen? Hoeveel tijd en geld is erbij betrokken? Wat is de werkelijke kans op succes van MLM?

Jon M. Taylor, Ph.D. (PDF) verricht uitgebreid onderzoek en analyse van de compensatieplannen van meer dan 400 verschillende MLM-bedrijven en presenteerde zijn bevindingen in zijn e-boek 'The Case (For And) Against Multi-Level Marketing'. Zijn bevindingen, die op de website staan FTC-website, zijn behoorlijk ontnuchterend:

Wat zijn MLM-succes en uitvalpercentages?

Volgens het onderzoek van Taylor:

 • In het eerste jaar van de operatie stopt minimaal 50% van de afgevaardigden.
 • Na vijf jaar werking heeft ten minste 90% van de vertegenwoordigers het bedrijf verlaten.
 • Tegen het jaar 10 zijn alleen die bij of aan de top niet vervallen - waardoor het veilig is om te zeggen dat minstens 95% van de vertegenwoordigers is gestopt.

Hij vergelijkt deze statistieken met de faalkansen voor traditionele kleine bedrijven, met behulp van de statistieken van de Small Business Administration voor 2008 waaruit bleek dat 44% van de kleine bedrijven minstens vier jaar en 31% minstens zeven jaar overleeft, en 39% van de bedrijven winstgevend zijn over het leven van het kleine bedrijf. Slechts 64% van de kleine bedrijven faalt in 10 jaar.

Vanwege de slechte MLM-mislukkingspercentages en andere criteria komen MLM-bedrijven niet in aanmerking voor SBA-leningen of andere financieringsprogramma's voor kleine bedrijven en hulpprogramma's.

Hoeveel tijd en geld is er in MLM?

Taylor onderzocht de investering die nodig is om een ​​effectieve bedrijfsopbouwcampagne op te zetten voor een op werving gerichte MLM (een bedrijf dat compensaties en prikkels biedt voor het werven van een "downline", evenals het verkopen van een product). Hij schat een minimum van $ 25.000 aan totale uitgaven die incentives, producten, telefoon, internet, weggeefacties, computerbenodigdheden, advertenties en reizen enz. Omvatten. Om dit cijfer te bereiken trad hij toe tot een op rekrutering gericht bedrijf en werkte hij voltijds met het bedrijf voor een jaar.

Blijkbaar heeft hij alles gedaan wat hem werd gevraagd, van het kopen van maandelijkse trainingsproducten tot het bijwonen van conferenties, die duur kunnen worden. Vandaag zijn die kosten aanzienlijk lager. Het internet, online training, forfaitaire interlokale en / of mobiele telefoondienst en gratis en betaalbare online marketing hebben het mogelijk gemaakt om elk bedrijf, inclusief MLM, veel betaalbaarder te maken.

Voor een productgeoriënteerd bedrijf voor directe verkoop, waarbij het product de focus is voor compensatie en bonussen, omvatten de kosten de kosten van een starterkit, marketinguitgaven, kosten voor feesthosting, internet, telefoon, kantoorbenodigdheden en reiskosten, enz. Voor een goed gelanceerde campagne kan dit overal vanaf $ 1.000 per jaar lopen.

Zijn MLM-bedrijven gedoemd te mislukken?

De bovenstaande informatie kan u afschrikken van een direct sales bedrijf; Er is echter meer aan het verhaal dan Taylor in zijn rapport geeft. De gegevens zijn niet bemoedigend en het lijkt MLM de schuld te geven als een bedrijfsmodel. Er zijn echter enkele dingen die u moet overwegen voordat u MLM als een optie voor een thuisbedrijf verwerpt:

 1. MLM is minder duur dan andere zakelijke kansen. Terwijl Taylor aangeeft dat grote bedragen nodig zijn voor MLM, vergeleken met veel andere bedrijven, is de investering klein. Franchises en zakelijke kansen lopen in de duizenden voor het opstarten, terwijl veel directe verkoopactiviteiten kunnen worden gestart voor minder dan $ 100.
 2. De lage kosten lokken mensen vaak naar binnen zonder hun onderzoek te doen.Mensen maken veel fouten bij het starten in MLM. Sommigen onderzoeken het bedrijf of product niet. Anderen lezen het contract dat zij ondertekenen niet. Veel nieuwelingen vertrouwen op de informatie die door hun sponsor wordt verstrekt. Dit is een probleem, omdat zelfs de beste sponsor niet in staat is om elk klein detail te behandelen, en natuurlijk geven sommige sponsors niet alles vrij (in welk geval u die sponsor niet wilt). Problemen die mensen ervaren in MLM door het niet onderzoeken of bestuderen van het contract is hun schuld, niet MLM.

 1. Mensen stoppen MLM gemakkelijker dan andere ondernemingen.Omdat de start-upinvesteringen in MLM veel kleiner zijn dan in traditionele kleine bedrijven, is het ook gemakkelijker om te stoppen. Het is gemakkelijker om weg te lopen van een $ 100 dan $ 5.000 of $ 25.000.
 2. Veel vertegenwoordigers worstelen omdat ze hun MLM niet behandelen zoals het bedrijf is. Om de een of andere reden worden veel MLM-bedrijven anders bekeken en behandeld dan een traditioneel bedrijf, wat een probleem is. Het maakt niet uit met welk bedrijf u begint, als u de activiteiten die op consistente basis geld verdienen niet marketen, verkopen en doen, mislukt uw bedrijf.

 1. Jij, geen statistieken, dicteert je succes. Zoals de meeste dingen in het leven, hangt succes of falen meestal af van het individu. Zeker, de MLM-industrie heeft een enorme zee van herhalingen die niet veel geld verdienen of die stoppen, maar er zijn vertegenwoordigers die hun inkomensdoelstellingen halen en sommige (een klein aantal) zijn rijk. Hetzelfde kan gezegd worden over bloggers en de meeste andere ondernemende ondernemingen.

Kan ik succesvol zijn in het bouwen en MLM-bedrijf in deeltijd?

Er zijn veel factoren die bijdragen aan het succes van MLM, waaronder:

 1. Jouw doelen. Het is mogelijk om rijk te worden in MLM als u een goed bedrijf kiest en het werk doet. De meeste MLM-eigenaren proberen echter een beetje extra te maken om schulden af ​​te lossen of om thuis te blijven bij de kinderen, een doel dat een groot aantal mensen bereikt. Een parttime direct sales-bedrijf kan u helpen om bescheiden doelen te bereiken. En zodra u begint met het opbouwen van uw bedrijf en de touwen leert kennen, kunt u het groter bouwen als u dat wilt.
 2. Het bedrijf. Te veel mensen worden verleid door de hype, zonder stil te staan ​​bij het bedrijf of zijn product / dienst. Wat verkoopt het bedrijf en kun je er enthousiast van worden? Wat zijn het compensatieplan, het marketingsysteem en het beleid en kunt u ermee werken? Is het lid van de DSA en is het door uw onderzoek als een legitiem bedrijf beschouwd?

 1. Je werkethiek. Elk doel vereist actie. MLM is niet anders. Succes komt van het doen van het werk dat moet worden gedaan.

Kan je echt geld verdienen?

Kun je echt het grote geld verdienen? Het korte antwoord is ja. De meeste mensen doen dat echter niet. Volgens een Inc.com-artikel over directe verkoop, is het gemiddelde inkomen voor een MLM-rep ongeveer $ 2.400 per jaar. Datzelfde artikel profileert een moeder die $ 300.000 per jaar verdient. Taylor onderzocht Nu Skin en citeerde een casestudy uit 2008 waaruit bleek dat het aantal mensen dat de Blue Diamond-status bereikte (het hoogste niveau van inkomsten) 0,14% bedroeg - nog geen half procentpunt.

De realiteit is dat slechts een klein percentage van de vertegenwoordigers daadwerkelijk de hoge inkomsten realiseert die worden geadverteerd in MLM-promotiemateriaal en tijdens vergaderingen. Sommigen zeggen dat de grote verdieners vroeg zijn en bovenaan staan; zoals andere MLM-gegevens is dit echter misleidend. Ten eerste suggereert het dat je al vroeg moet beginnen met alles wat je moet doen om succesvol te zijn, wat natuurlijk niet waar is. Succes komt van werk. Ten tweede, veel bedrijven bestaan ​​al meer dan 30 jaar en enkele van hun best verkopende vertegenwoordigers zijn vorig jaar of vijf jaar geleden toegetreden.

In wezen zijn hun belangrijkste verdieners niet alleen degenen die zich 30 jaar geleden hebben aangesloten. Eindelijk, ja, natuurlijk, de mensen die bovenaan zitten maken het meeste, maar dat komt niet omdat ze er vroeg bij waren. Het is omdat ze een bedrijf hebben gebouwd dat hen op de eerste plaats zet.

Dus is het mogelijk om te maken ieder geld met een MLM? Na het afronden van al zijn analyses en onderzoek naar verschillende MLM-gegevens, concludeerde Jon Taylor: "In alle gevallen varieerde het verliespercentage voor al deze MLM's met behulp van het beschreven analytische kader van 99,05% tot 99,99%, met een gemiddelde van 99,71% van de deelnemers die geld verliezen in een MLM. Gemiddeld heeft een op de 545 waarschijnlijk geprofiteerd na aftrek van kosten en 997 van de 1.000 personen die betrokken zijn bij een MLM verliezen geld (exclusief geïnvesteerde tijd). "

Dat klinkt somber, tenzij je de 1 op 545 bent of de top 1 procent je bedrijf aan het werk hebt. Verder verwijt het MLM zonder rekening te houden met een van de personen die zich hebben aangemeld.

Conclusie

Voor de duidelijkheid, MLM is een levensvatbare, op het huis gebaseerde zakelijke mogelijkheid. Iedereen die geïnteresseerd is in het verkopen van een product om inkomsten te genereren, heeft het vermogen om succesvol te zijn. Met dat gezegd, is het cruciaal om het bedrijf en de producten grondig te onderzoeken en te onderzoeken om er zeker van te zijn dat het geen oplichterij is, en ook dat het een product en systeem is dat je denkt te kunnen promoten. Er zijn veel single-level marketing (verkoop van producten zonder een wervingscomponent) bedrijven waar de kans op het genereren van inkomsten veel groter is dan de gebruikelijke MLM-statistieken.

Dit komt omdat compensatie alleen komt door het verkopen van producten (geen downlines, minima of rekruteringstactieken). Daarnaast zijn sommige MLM-bedrijven productgericht en hebben ze beloningsplannen die zijn ontworpen om rijkelijk lonende productverkopen.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Definitie van bedrijfsinnovatie - de meest innovatieve landen

✔ - Online betalingsdiensten om eigenaren van kleine bedrijven te helpen

✔ - De beste gratis e-books voor bedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!