Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Multi-Million Dollar Business Entrepreneur-lessen

Van Sinking naar Soaring: zakelijke lessen van Solemates


Zoek een vrouw op hoge hakken op een tuinhuwelijk en je zult waarschijnlijk een kaartje vinden voor een schoenenreparatie die een paar dagen later in haar portemonnee wordt opgehaald. Hoge hakken en gras zijn geen goede match. Dit was het probleem dat Becca Brown, de mede-oprichter van Solemates, tijdens haar promo op de middelbare school ontdekte.

"Mijn vrienden en ik wilden foto's maken op het gazon bij mijn ouders en we moesten snel terugkeren. Onze hakken zakten weg in het gras en mijn gloednieuwe schoenen waren al geruïneerd voordat de nacht begon, "herinnert ze zich.

Dit was de eerste van veel afscheid van mooie schoenen. Tijdens haar studie aan Columbia Business School vertelde Becca haar vriend, klasgenoot en nu mede-oprichter, Monica Ferguson, over een idee voor een product dat zou voorkomen dat hoge hakken in gras zouden zakken. Monica had een serie van haar eigen verhalen over verwoeste hakken en daarom besloot het duo de eerste 'stappen' te nemen om een ​​oplossing te creëren. Monica schreef het oorspronkelijke bedrijfsplan voor Solemates als de finale voor ondernemersfinanciering, de klas die ze allebei volgden.

"We schreven het plan rond een product dat voorkomt dat hoge hakken in gras zakken en vast komen te zitten in scheuren," zei ze.

Na de business school wilden ze beiden terugkeren naar Goldman Sachs, hun vorige werkgever, maar al snel raakte de ondernemersdrang hen te hard om te negeren. Ze wisten dat ze iets hadden, maar dat hun bedrijf alleen succesvol kon zijn als ze er fulltime aan werkten. Dus, hoewel het riskant was, gaven ze hun veilige baan op bij het high profile bedrijf om op eigen benen te staan. Ze hebben nooit achterom gekeken.

Vroeg succes

Zonder een grote verkoop onder hun riem, konden Becca en Monica Solemates nog niet als een levensvatbare onderneming aan beleggers verkopen. Dus financierden ze zelf de voorlopige patenten, vroege engineering en vroege prototyping. Ze hadden snel het vertrouwen dat het een goede investering zou worden.

Kort nadat ze waren gelanceerd, kregen ze een telefoontje van Gayle King, co-host van CBS deze ochtend en redacteur in het algemeen van O, The Oprah Magazine. Gayle had Solemates met Oprah gebruikt tijdens een openluchtbruiloft in Californië. Toevallig hadden Becca en Monica monsters van de redacteur laten vallen de dag voordat ze terugkeerde van de bruiloft.

'Ze zei dat ze zo opgewonden was dat ze op deze bruiloft hakken op het gras kon dragen en probeerde de naam te onthouden van het product dat ze zojuist had gebruikt. Toen liep ze het kantoor binnen en zag een grote zak van hen op haar kantoor. Ze zei dat het de 'Law of Attraction' was op het werk en was zo ontroerd dat ze me ter plaatse belde om mij te interviewen voor haar radioshow en ze gaven Solemates in O Magazine, "Legde Becca uit.

Gayle King was de eerste van vele beroemdheden die het product gebruikte. Tara Lipinski droeg Solemates op haar bruiloft deze zomer, net als Lauren Conrad, Alyssa Milano, Fergie en nog veel meer. Demi Lovato en Rachel Platten droegen beide Solemates op het honkbalveld om het volkslied te zingen tijdens respectievelijk de 2015 en 2016 World Series. Viola Davis en Robin Wright dragen allebei Solemates op set om het geluid te dempen dat een hoge hak maakt als een vrouw op een hard oppervlak loopt.

"We hoefden niet te betalen voor plaatsing om mensen die in het nieuws waren om Solemates te gebruiken. Elke keer dat een beroemdheid ze heeft gedragen, is het omdat ze ze echt nodig hadden voor een evenement dat ze gingen doen, "zegt Becca.

Deze plaatsingen, gecombineerd met een aantal vroege winsten in de detailhandel, gaven de mede-oprichters het verhaal dat ze nodig hadden om erop uit te gaan en kapitaal van investeerders van buitenaardse wezens te werven. Hun doel was om alleen zoveel te verhogen als nodig was en tegelijkertijd zoveel mogelijk eigen vermogen te behouden in het bedrijf. Tot nu toe hebben ze slechts $ 1,3 miljoen aan extern kapitaal geaccepteerd en hebben ze nog veel andere aanbiedingen afgewezen.

Vroege uitdagingen

Hoewel ze al vroeg in de belangstelling stonden, ontdekten de twee oprichters dat ze hun werk voor hen hadden uitgezet. "Sinds we deze categorie hebben gemaakt, heeft het veel werk gekost om mensen de mogelijkheid rond Solemates te laten begrijpen. We hebben veel tijd besteed aan het uitleggen van het product om eigenaars en managers op te slaan en om het publiek bekend te maken. Vrouwen overal wisten dat dit een probleem was, maar het communiceren van de massa's dat we de oplossing hadden gemaakt duurde enige tijd, "zei Becca.

De eerste retailers die erop gokten, waren kleine onafhankelijke winkels, in en rond NYC. Becca en Monica zouden letterlijk op de stoeppitching naar schoenenreparatiewinkels, bruidsalons en meer gaan.

"Onze eerste retailers waren Abigail Fox Designs in Old Greenwich, Jim's Shoe Repair in Manhattan, en Kleinfeld's Bridal in Chelsea," zei ze. "We gingen naar beurzen en bleven in die dagen zoeken naar zoveel mogelijk retailers om tractie te krijgen. Het kostte tijd maar het werkte, en na de eerste paar jaar kregen we inkooporders van DSW & David's Bridal. "

Tegenwoordig worden Solemates uitgevoerd op meer dan 2.000 locaties, en vanaf oktober zijn ze beschikbaar voor verkoop in 4000 CVS-winkels in het hele land. Solematen worden ook verkocht op de bedrijfswebsite en Amazon.

Vier lessen voor andere ondernemers

Les één: wees geduldig en blijf gefocust. In zaken is een van de sleutels tot succes het vinden van manieren om vol te houden. "Vroeger, toen we voor het eerst op zoek waren naar een spuitgietmachine, belden we er meer dan 100, en velen van hen lachten toen we hen ons idee vertelden," herinnerde Becca zich. "Anderen zeiden dat ze niet met uitvinders werkten en de telefoon ophingen.We hebben volgehouden, wetende dat we de juiste match zouden vinden, en we bleven ons concentreren op het doen.Het duurde maanden, maar uiteindelijk vonden we er verschillende die leken te zijn goede pasvormen, en uiteindelijk versmald tot degene die we vonden dat de beste baan kon doen. "

Les twee: wees comfortabel en ongemakkelijk. Ondernemers moeten bereid zijn om offers te brengen tijdens het leren. "Goldman heeft ons geleerd dat je (in de meeste gevallen) je ongemakkelijk zult voelen als je leert, groeit en in plaats van dat te bestrijden, is het belangrijk om het te omarmen," zei Becca. "Toen we Solemates startten, wisten we heel goed weinig over productie, consumentenverpakking, hoe een website te bouwen, enz. Maar we wisten dat we moesten uitvinden wie ons kon helpen om ons idee en onze business werkelijkheid te maken. Dus we hebben onze contacten gebruikt, veel gegoogeld, verkondigd en verwijzingen gezocht totdat we vonden wat we nodig hadden.

Je gaat nooit een expert worden in iets totdat je het doet. Toen we voor het eerst met Solemates begonnen, werden die eerste dagen, weken, maanden van leren angstig bereden, maar we leerden snel hoe we de juiste vragen konden stellen en leerden snel. "

Les drie: vind kracht in uw netwerk. Wees niet bang om op zoek te gaan naar adviseurs en een cirkel van vertrouwde mensen op te bouwen waar je terecht kunt voor advies, ondersteuning en begeleiding. "Dit kwam van een van onze vroege investeerders, iemand die vanaf het begin in vele opzichten een voorstander is geweest," zei Becca. "Ik heb in de loop van de jaren steeds op deze cirkel geleund. Onlangs, toen we probeerden te beslissen of we onze vervulling in huis wilden nemen, spraken we met verschillende adviseurs en kregen ze hun feedback en de onze.

Het was zo nuttig om naar sommige van deze mensen te kunnen gaan, onze zorgen te delen en de voor- en nadelen van de verhuizing te bespreken. Uiteindelijk hebben we de beslissing genomen om het te doen en het was een van de beste beslissingen voor ons bedrijf. "

Les vier: wees niet bang voor afwijzing. Je moet absoluut vertrouwen hebben in je idee terwijl je voorbereid bent op kritiek. "Terwijl we nog op de business school zaten, zijn we een zakelijke competitie aangegaan om Solemates te presenteren aan een kamer van rechters. Nadat we onze presentatie hadden gegeven, maakte een man in het publiek (die enige tijd in de detailhandel had gediend) een opmerking in de kamer dat 'geen enkele vrouw dat ooit op haar hiel zal zetten'. We haalden het allebei af, wetend dat dat een sentiment was waar we mee te maken zouden krijgen, maar we geloofden in ons idee en wisten dat we het succesvol konden maken, "concludeerde Becca.


Video Van De Auteur: How To Evaluate Business Opportunity and Idea

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De voor- en nadelen van het nemen van een Home Office-aftrek

✔ - 5 Great Home Business Ideas voor gepensioneerden

✔ - Wat is een QSEHRA (Qualified Small Employer HRA)?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!