Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Nailing Twitter Jargon: 10 voorwaarden die u moet weten voordat u gaat tweeten


Als je het laatste nieuws wilt volgen, in contact wilt blijven met vrienden die veraf zijn of Twitter-wedstrijden willen winnen, moet je de meest gangbare Twitter-termen onder de knie krijgen. Wanneer je voor het eerst begint, heb je misschien het gevoel dat je een nieuwe, vreemd door vogels beïnvloede taal spreekt. Maar maak je geen zorgen, het zal niet lang duren voordat je retweets en hashtags als een professional gooit.

Om je op weg te helpen, zijn hier 10 belangrijke Twitter-termen om te weten voordat je je volgende tweet verzendt.

 • 01

  Wat is Twitter?

  Wat is Twitter?

  Twitter is een sociale mediasite die ook is uitgegroeid tot een populaire manier voor bedrijven om prijsvragen aan te bieden.

  Het interessante van Twitter is dat elk bericht 280 tekens of minder moet bevatten, inclusief links. Dus gesprekken vinden plaats in hapklare berichten.

  (Als een limiet van 280 tekens te lang voor je klinkt, komt dat omdat de limiet slechts 140 tekens bedroeg. Twitter verdubbelde de toegestane berichtlengte in 2017.)

  Met wie praat je op Twitter? Zowat iedereen, van je familie en vrienden tot beroemdheden en wereldleiders. Als je interesse hebt, kun je waarschijnlijk interessante discussies hierover vinden. En je kunt ook merken en bedrijven volgen die prijzen weggeven.

  Als je meer wilt weten over hoe je kunt winnen op Twitter, bekijk dan de voor- en nadelen van Twitter Sweepstakes. Lees dan zeker meer over het invoeren van sweepstakes op Twitter.

 • 02

  Wat is een Tweet op Twitter?

  Tweeten is de basismethode voor communicatie op Twitter. Elke post die je daar plaatst, wordt een tweet genoemd.

  Dit is hoe een tweet eruit zou kunnen zien:

  Acme, Inc geeft een gratis reisje weg. Klik hier voor meer informatie: bit.ly/abcdef #acmesweepstakes

  Er zijn veel redenen om te tweeten: misschien wil je het woord over een interessante post verspreiden, een beroemdheid of een onderwerpenexpert vragen om een ​​vraag te beantwoorden, of gewoon delen wat er op een bepaald moment met je gebeurt.

  Je zou ook kunnen tweeten om inzendingen of bonusinvoer voor sweepstakes te krijgen.

  Als je de regels van sweepstakes leest, zie je vaak sponsors die extra vermeldingen aanbieden voor tweeten over de weggeefactie. Dit betekent eenvoudigweg een post maken over de weggeefactie, vaak inclusief een specifieke hashtag.

  Andere sweepstakes vereisen dat je een tweet plaatst om op de eerste plaats binnen te komen.

 • 03

  Wat is een Twitter-draad?

  Afbeelding (c) Westend61 / Getty Images

  Zoals je al weet, hebben tweets een vrij strikte limiet voor het aantal tekens, maar dat weerhoudt sommige mensen er niet van om meer over een onderwerp te praten dan 280 tekens toestaan.

  In deze gevallen kunnen Twitter-gebruikers de discussie tussen verschillende tweets, een thread genoemd, doorbreken. Om de thread gemakkelijker te volgen te maken, kunnen ze elke tweet een nummer geven: 1/10, 2/10, etc.

  Om leesthreads nog gemakkelijker te maken, zal een bot genaamd ThreadReaderApp ze "uitrollen" in een lange, blogachtige versie. Hier is een voorbeeld van een ontrolleerde Twitter-thread...

 • 04

  Wat is een retweet op Twitter?

  Retweeten is een manier om iets te delen dat iemand anders heeft geschreven en tegelijkertijd te laten weten dat je dit hebt gedaan.

  Als u op Twitter bent, kunt u retweet door op de vierkante knop te drukken met twee pijlen onder een tweet die u wilt delen. Je kunt ook je eigen tweet beginnen met "RT" en vervolgens "@gebruikersnaam" en de tekst van de tweet die je deelt.

  U kunt de tweet van een andere gebruiker retweet zonder commentaar of u kunt uw eigen twee cent aan het gesprek toevoegen.

  Een eenvoudige retweet kan er als volgt uitzien:

  RT @ContestsGuide Geldprijzen winnen?

  Andere Twitter-gebruikers zien berichten die zijn geretweet op het tabblad 'Meldingen'. Veel Tweeters waarderen retweets omdat ze hun boodschap verspreiden naar een breder publiek: je volgers.

  Als een andere Twitter-gebruiker ziet dat je ze retweet, is de kans groter dat ze je volgen of delen wat je plaatst, waardoor je ook je publiek verruimt.

  Retweeten is vaak een vereiste om mee te doen aan Twitter-wedstrijden, omdat elk bedrijf het bedrijf helpt zijn marketingboodschap effectief te verspreiden.

 • 05

  Wat betekent @ Mean op Twitter?

  Op Twitter kun je het @ -symbool gebruiken om de tweets van een andere gebruiker te beantwoorden. Dit wordt een @ replies genoemd.

  Als je een tweet wilt beantwoorden die iemand anders heeft gepost, gebruik dan een @ reply door het @ -symbool te gebruiken, gevolgd door de gebruikersnaam van de andere twitterer, gevolgd door wat je wilde zeggen. Hiermee kunt u deelnemen aan een gesprek met de originele poster.

  U kunt ook retweet door op het pictogram onder de originele tweet te klikken die op een spraakballon lijkt.

  Dit is hoe een @reply eruit zou kunnen zien:

  @ContestsGuide, bedankt voor het plaatsen van de nieuwe sweepstakes van vandaag!

  Wanneer u een @reply gebruikt, ziet de andere Twitter-gebruiker uw bericht onder hun meldingen, ook als ze u niet volgen.

  Op Twitter kun je een volledig gesprek volgen dat wordt uitgevoerd via @Replies door op de link 'Volgen volgen' te klikken.

  Je kunt enkele Twitter-sweepstakes invoeren door een @Reply te sturen naar een Tweet over de sweepstakes.

  U kunt ook het @ -symbool gebruiken om naar een andere Twitter-gebruiker te verwijzen; Als u ze bijvoorbeeld op de hoogte wilt stellen van een gesprek dat hen misschien interesseert, kunt u @ en hun naam aan uw bericht toevoegen om hen op de hoogte te stellen. Dit wordt een @-vermelding genoemd.

 • 06

  Wat is een Hashtag op Twitter?

  Hashtags zijn een manier waarop Twitter-gebruikers aangeven dat hun tweets over een specifiek onderwerp gaan. Mensen kunnen naar die hashtag zoeken om alle berichten over dat onderwerp te vinden.

  Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld tweets over een nieuwe weggeefactie, kunnen ze het taggen met de #sweepstakes hashtag. Dat laat mensen die geïnteresseerd zijn in sweepstakes hun tweet gemakkelijk vinden.

  Een hashtag wordt gemaakt door het cijfersymbool voor een woord of een combinatie van woorden te plaatsen zonder spaties ertussen.

  Een tweet met een hashtag ziet er ongeveer zo uit:

  Om deel te nemen, volg @AcmeInc en verzend een Tweet met behulp van de hashtag #IWannaWin!

  Het gebruik van een specifieke hashtag is een vereiste om veel Twitter-sweepstakes in te voeren, omdat het is hoe de sponsors bijhouden wie er binnenkomt.

  Als je een meer diepgaande kijk wilt hebben op hashtags, ga dan eens kijken wat Hashtags zijn en hoe ze te gebruiken.

 • 07

  Wat zijn volgers op Twitter?

  Volgers zijn de mensen die een melding willen ontvangen wanneer u een nieuwe tweet maakt. Als je iemand anders toevoegt aan de lijst met mensen die je regelmatig leest, volg je ze. Als ze hetzelfde voor jou doen, worden ze je volgers.

  Populariteit op Twitter wordt vaak gemeten aan de hand van het aantal volgers dat een persoon heeft. Beroemdheden, grote bedrijven en publieke figuren kunnen tientallen miljoenen volgers hebben.

  Om deel te nemen aan Twitter-wedstrijden moet je vaak de sponsor volgen. Een van de voordelen van het uitvoeren van Twitter-sweepstakes voor bedrijven is dat ze hun volgers kunnen opbouwen. Ze kunnen dan contact opnemen met hun volgers om hen op de hoogte te stellen van nieuwe weggeefacties of om hun producten en diensten op de markt te brengen.

 • 08

  Wat zijn Tweeple op Twitter?

  Tweeple zijn de mensen die je 'stam' vormen op Twitter: de mensen die je tweets volgen, je posts retweet en het woord verspreiden over onderwerpen die je interesseren.

  Het woord Tweeple komt van het combineren van 'Twitter' met 'mensen'. Sommige mensen gebruiken ook de term 'tweeps' die 'Twitter' combineert met de minder formele 'piepgeluiden'.

  Hier is een voorbeeld van een manier waarop u de term tweeple in gesprek kunt gebruiken:

  Ik moet al mijn Tweeple op de hoogte houden van deze geweldige nieuwe wedstrijd!

 • 09

  Wat zijn Twitter-partijen?

  Twitter-partijen zijn gesprekken die worden georganiseerd door bedrijven, meestal met een onderwerp dat gerelateerd is aan hun bedrijf.

  Een luierbedrijf organiseert bijvoorbeeld een Twitter-feest over het omgaan met luieruitslag. Een autoverhuurbedrijf biedt misschien een Twitter-feest aan dat zich richt op veiligere rij-tips.

  Je zou kunnen zien dat de term Twitter-partijen op deze manier wordt gebruikt:

  Neem deel aan ons Twitter-feest om 20:00 uur EST om te chatten over je beste reistips en geweldige prijzen te winnen! #travelsmart

  Om mensen aan te moedigen deel te nemen en opwinding op te bouwen, worden prijzen meestal weggegeven door het hele feest. Er kunnen prijzen worden aangeboden voor het verspreiden van het woord vóór het feest, voor tweeten met een specifieke hashtag tijdens het feest, enzovoort.

  Kijk voor meer informatie over deelname aan Twitter-feesten en win prijzen,

 • 10

  Wat is een DM op Twitter?

  Afbeelding (c) ZenShui / Eric Audras / Getty Images

  DM is een Twitter-term die staat voor 'Direct Message'. Het is een manier om een ​​privébericht naar een andere Twitter-gebruiker te sturen.

  Als u een DM naar iemand anders wilt verzenden, moet die Twitter-gebruiker een van uw volgers zijn.

  U kunt een DM verzenden door een tweet te starten met DM en vervolgens @mentioning van de gebruiker die u wilt verzenden. Niemand anders kan het bericht zien dat u verzendt.

  Als het gaat om Twitter-sweepstakes, is het belangrijk om op zoek te gaan naar DM's; dit is hoe de meeste bedrijven je op de hoogte brengen wanneer je een Twitter-prijs hebt gewonnen. Dit is ook de reden waarom de meeste bedrijven zeggen dat je ze moet volgen om in aanmerking te komen voor prijzen.


 • Video Van De Auteur: Gordon Ramsay Answers Cooking Questions From Twitter | Tech Support | WIRED

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Hoe Spot & Vermijd Fake Sweepstakes Check Scams

  ✔ - GameStop PowerUp-beloningen - Metro Exodus Sweepstakes

  ✔ - 10 Keer dat wedstrijden de wereld veranderden


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!