Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De unieke visie van Nike Inc. en zijn 11 maxima

Wat is de betekenis achter de bedrijfsmissie van Nike?


Nike zegt dat zijn bedrijfsactiviteiten en zijn winkels allemaal te maken hebben met de atleten die zij bedienen en de inspiratie en innovatie die de producten van het bedrijf aan die consumenten bieden. Bovendien dringt het bedrijf voortdurend aan op het idee dat het publiek opnieuw moet definiëren wat het betekent om een ​​atleet te zijn.

Het gebruik van de term "atleet" roept typisch beelden op van spelers die betrokken zijn bij professionele of hogeschool sporten. Nike is een belangrijke sponsor en leverancier van kleding voor deze hoogopgeleide spelers, maar dat heeft het bedrijf er niet van weerhouden het idee op te dringen dat we onze perceptie van wat een atleet is, veranderen.

De visie van het bedrijf

Nike's missie luidt: "Breng inspiratie en innovatie naar elke atleet * in de wereld." Noteer het sterretje na 'atleet'. Nike mede-oprichter Bill Bowerman voegde naar verluidt de asterisk toe en legde uit dat "als je een lichaam hebt, je een atleet bent". Met andere woorden, het doel van Nike is om je te inspireren, of je nu een NFL quarterback of een hobbyist bent, of je wilt Nike-spullen gewoon dragen tijdens je dagelijkse boodschappen.

De boodschap van inclusiviteit van het bedrijf kan worden opgevat als een aanmoediging voor iedereen om actief te zijn. Nike heeft advertentiecampagnes uitgevoerd met atleten die rolstoelgebonden zijn en die hun passie voor sport nastreven. Vanuit financieel oogpunt vergroot de missie van Nike ook de mogelijkheden van het bedrijf om iedereen als een potentiële klant voor zijn producten na te streven.

Leidende beginselen

Naast de zakelijke missieverklaring, heeft Nike richtprincipes ontwikkeld die worden aangeduid als de '11 Maxims'. Deze principes zijn bedoeld om een ​​gevoel van richting en doel te geven aan werknemers op alle niveaus van het bedrijf:

 1. "Het is onze aard om te innoveren.
 2. Nike is een bedrijf.
 3. Nike is een merk.
 4. Vereenvoudig en ga.
 5. De consument beslist.
 6. Wees een spons.
 7. Evolueer onmiddellijk.
 8. Doe het goede.
 9. Beheers de fundamenten.
 10. We staan ​​voor de aanval - altijd.
 11. Denk aan de man [wijlen Bill Bowerman, mede-oprichter van Nike]. "

Manifest van de manager

Nike heeft ook het managersmanifest ontwikkeld, een reeks kernprincipes die beschrijven hoe haar managers uitstekend moeten presteren. Deze kernprincipes zijn leiden, coachen, rijden en inspireren.

Bedrijfsfeiten

Nike's hoofdkantoor bevindt zich in Beaverton, Oregon. Het hoofdkantoor van Nike EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) bevindt zich in Nederland. Het bedrijf begon op 25 januari 1964 als Blue Ribbon Sports en lanceerde met een investering van $ 500 van elk van de twee stichtende partners, Phil Knight en Bill Bowerman.

Knight was een middenlange afstands- en veldwedstrijd aan de Universiteit van Oregon en Bowerman was zijn coach. De reputatie en bekendheid van Bowerman waren van topklasse. De twee mannen begonnen Blue Ribbon Sports als distributeurs van schoenen vervaardigd door het bedrijf Onitsuka in Japan. Hun eerste winkelbedrijf werd in 1966 geopend als een BRS-winkel in Santa Monica, Californië. Toen bedacht Bowerman het idee van een gegroefd patroon op de zolen van schoenen dat een superieure grip op een baan zou creëren. Men zegt wel dat zijn inspiratie het wafelijzer van zijn vrouw was, dat naar verluidt zijn eerste experimenten niet overleefde.

Op basis van dit concept breidde Blue Ribbon Sports zich uit in de schoenendistributie om begin jaren 70 schoenenfabrikant te worden. Het bedrijf werd officieel Nike Inc. op 30 mei 1978, een naam die werd gecrediteerd tot de verbeelding van de eerste werknemer van het bedrijf, Jeff Johnson. Nike is de Griekse godin van de overwinning.

Het bedrijf houdt zich niet langer alleen bezig met het produceren en verkopen van schoenen. Nike heeft nu kleding en accessoires die het kenmerkende 'swoosh'-logo dragen.


Video Van De Auteur: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011

Gerelateerde Artikelen:

✔ - P & L-verklaringen van een winkel

✔ - Mijn bewakingslijst en handige tools voor monitoring

✔ - Zorg ervoor dat u de juiste editor als schrijver gebruikt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!