Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Geen pijn, geen ketting - Supply Chain Optimization

Zonder enige pijn wordt u mogelijk niet geoptimaliseerd in de supply chain.


We praten veel over het optimaliseren van supply chains. Bijvoorbeeld de hoogwaardige definitie van geoptimaliseerde supply chain die we hier graag gooien: "Breng uw klanten naar wat ze willen, wanneer ze dat willen - en besteed zo min mogelijk geld om dat voor elkaar te krijgen."

We weten hoe het eindresultaat eruit ziet.

 • Lagere voorraaduitgaven.
 • 100% klant on-time levering.
 • Kosten van goederenreducties.
 • Lead time management.
 • Geoptimaliseerde productie- en productieplanning.
 • Stammen van "Kumbaya" galmen door je hele magazijn.

Maar wat is er nodig om daar te komen? Gaat het gemakkelijk zijn - het stroomlijnen van processen en het consolideren van leveranciers? Waarschijnlijk niet. Oké, absoluut niet.

As-Is State

Ten eerste, hoe ziet uw supply chain er op dit moment uit? Als je het niet in kaart hebt gebracht - daar moet je beginnen. Een deel van de truc van het nauwkeurig in kaart brengen van uw bestaande supply chain is om de stakeholders buiten uw supply chain te interviewen.

Wanneer u uw huidige inkoop-, voorraadbeheer-, klantenservice- en logistiekteams vraagt ​​naar de huidige staat van het proces dat zij beheren - laten we maar zeggen dat u een heel ander antwoord krijgt dan wanneer u uw leveranciers, klanten, verkoop en productieteams.

Uw as-is supply chain-kaart zou moeten beginnen met uw leveranciers (of, idealiter, uw Tier II-leveranciers) en door uw vracht, warehousing, productie en klantlevering lopen. Deze kaart moet u ook vertellen hoeveel tijd en hoeveel kosten uw supply chain heeft ingebouwd. Bekijk het nu - is het geoptimaliseerd?

 • Krijgt u uw klanten wat ze willen?
 • Krijgt het uw klanten wanneer zij het willen?
 • En breng je zo min mogelijk geld uit om dit voor elkaar te krijgen?

Zo niet (en in de meeste gevallen ook niet), dan begint daar de pijn.

Waarom is uw supply chain niet geoptimaliseerd?

Als u uw klanten hun bestellingen niet op tijd laat bezorgen, komt dat omdat uw eigen leveranciers te laat zijn? Als dit het geval is, moet u mogelijk beginnen met het optimaliseren door enkele van uw bestaande leveranciers te ontslaan. Dat zou kunnen inhouden dat leveringsafspraken worden beëindigd of langdurige relaties worden verbroken. Nooit gemakkelijk.

leveranciers

Als u niet zo weinig mogelijk uitgeeft om uw producten door uw supply chain heen te krijgen? Zo niet, is het dan tijd voor een sourcingproject? Kun je concurrentie genereren binnen je bestaande leveringsbasis en kun je nieuwe leveranciers binnenhalen die je helpen om je kostprijs te verlagen?

Sourcingprojecten kunnen zeer intensief zijn en niet alleen kostenoverwegingen, maar on-time levering, kosten van kwaliteit, leverancierinnovatie en klantenservice omvatten.

Logistiek

Heb je de juiste fysieke goederenstroom? Is uw magazijn geoptimaliseerd? Gebruikt u een externe logistieke dienstverlener? En als u dat bent, moet u dan die 3PL gebruiken?

Soms kan het optimaliseren van uw supply chain betekenen dat u magazijnracks letterlijk uit betonvloeren moet rukken en ze naar de andere kant van het magazijn of andere kant van de wereld moet verplaatsen.

Wanneer was de laatste keer dat u door uw pick-and-pack-operatie liep? Hoe lang duurt het? Is er afval in het proces? Kan het meten van real-time metrieken hulpmiddelen bieden waarmee u uw dagelijkse doorvoer met tien of vijfentwintig procent kunt verbeteren?

Talent

Heb je het juiste talent voor het beheren van je supply chain? Dit kan een van de meest pijnlijke praktijken van allemaal zijn. Wanneer bedrijven van functionele silo's naar wereldwijd geïntegreerde supply chain-teams gaan, vinden ze soms dat de mensen die ze in die silo's hebben gewerkt, niet geschikt zijn voor het nieuwe paradigma van de supply chain.

Geoptimaliseerde supply chain-professionals moeten zijn:

 • Facile communicators
 • Voorwaartse denkers
 • Teamspelers met nauwgezette aandacht voor detail.

Hoe pijnlijk het ook mag zijn, het optimaliseren van uw supply chain kan betekenen dat u een deel van de oude garde moet laten gaan.

Het proces om te komen tot supply chain-optimalisatie kan pijnlijk zijn, maar net als in de spiegel kijken en die wasbord-abs zien - als je eenmaal je 100% tijdige levering en kosten van goederenvermindering en alle andere keiharde statistieken ziet, zal het zijn het waard geweest.


Video Van De Auteur: Suspense: Murder Aboard the Alphabet / Double Ugly / Argyle Album

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is een extra verzekerde dekking?

✔ - Schimmel op houten pallets en strategieën om het te beheersen

✔ - Wat is Cash Flow en waarom is het belangrijk?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!