Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kantoor Pensioenfeest Ideeën


Wanneer het tijd is voor een geliefde medewerker om met pensioen te gaan, wil je die persoon in stijl wegsturen. Elk kantoor heeft verschillende tradities en richtlijnen voor pensioneringsfeesten, maar het idee van het tonen van dankbaarheid is over de hele linie consistent.

De eregast is het hoogtepunt, en afhankelijk van hun persoonlijkheid, moet je elke partij anders plannen. U wilt herinneringen van hun tijd aan het bedrijf presenteren, maar wat nog belangrijker is, de tijd die zij deelden met andere werknemers.

Medewerkersverhalen

Als je een hechte groep hebt, moet het gemakkelijk zijn om vrijwilligers te vinden om hun favoriete herinneringen aan de Honoree te delen. U kunt een "gebraden formaat" maken waarbij elke persoon op kosten van de gepensioneerde een grappig verhaal vertelt, of de dingen formeler houdt met dankbare verhalen.

Dia's met afbeeldingen

Het lijkt misschien een hele klus om 20 tot 40 foto's van de honoree te verzamelen, maar de lach en de lach maken het allemaal de moeite waard. Terugkijken naar de jongere dagen van vrienden en hoe de wereld om je heen is veranderd, is leuk. Nieuwere werknemers krijgen ook een idee van de bedrijfsgeschiedenis door de afbeeldingen en waarderen de loyaliteit en aflevering. Vergeet niet om door de bedrijfsarchieven te bladeren als je te kort schiet op foto's. Misschien vindt u oude brochures of advertenties die goede herinneringen oproepen.

Spellen

Verschillende spelideeën kunnen het feest in beweging houden. Maak een trivia-spel met diavoorstellingen met afbeeldingen van popcultuurreferenties die dateren van toen de gepensioneerde voor het eerst werd aangenomen. Als het decennia geleden was en de gepensioneerde een goed gevoel voor humor heeft, moet je er wat plezier aan beleven. Deelnemers kunnen proberen te raden wat elke foto is en prijzen winnen. Een ander leuk gokspel is het lezen van citaten, spreuken of verhalen over de eregast en het vragen aan collega's om de who, what en where van elke naam te noemen.

Video-samenwerking

Stel voor video-samenwerkingen een aantal samen om het bericht op hun smartphone op te nemen. Dit zorgt voor kwaliteit en samenhang in de uiteindelijke video omdat niet alle smartphones gelijk zijn gemaakt. Vraag in een privégedeelte weken voor het feest collega's om een ​​afscheidsbericht van 2 minuten op te nemen bij de gepensioneerde. Iemand in het bedrijf is vastbesloten technologisch gezien geneigd te zijn en het zou geen probleem moeten zijn om de afscheidsberichten van collega's samen te voegen tot één video met overgangen en muziek. De video kan na de lunch of tijdens het dessert worden gespeeld.

Het beste deel is dat de Honoree de video als aandenken kan houden lang nadat ze zijn vertrokken.

Nodig oude vrienden uit

Omdat gelegenheden zoals deze zijn ontworpen om terug te blikken op de loopbaan van een persoon, is het logisch om ex-werknemers uit te nodigen die er in het begin bij waren. Denk eens terug aan alle mensen die nauw met de gepensioneerde hebben samengewerkt. Hadden ze een favoriete secretaresse, manager of ondergeschikte die mee kon doen aan de viering? Echtgenoten en kinderen kunnen ook van toepassing zijn als het gezin dicht bij het bedrijf staat. Helaas vertrekken niet alle werknemers op goede voorwaarden, dus loop een lijst met voormalige werknemers langs het senior management om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

Pensioengeschenken

De beste manier om met pensioengeschenken om te gaan, is door iedereen te laten doneren aan een algemeen fonds, zodat u het zich kunt veroorloven iets gedenkwaardigs te kopen. Er zijn eindeloze keuzes voor wat te geven, maar het moet echt een vrijetijdgeschenk zijn. Klokken en bureau-ornamenten zijn oké, maar de betere keuze is iets dat de eregast kan gebruiken tijdens zijn pensionering. Voor mensen die een gag-cadeau niet kunnen weerstaan, maak het klein en laat het geen vervanging zijn voor je deel van het groepsgeschenk.

De meeste mensen geven de voorkeur aan een leuk personeelsfeest boven een formele pensioenviering. De laatste kan meer als een begrafenis eindigen als de situatie niet goed is uitgebalanceerd. En terwijl pensionering een prestatie is, zouden veel gepensioneerden de schijnwerpers liever wegleiden van ouder worden en naar iets leukers gaan. Gebruik gezond verstand, maar soms kan een beetje aanvankelijke onhandigheid uiteindelijk zorgen voor een uitzonderlijk feest.


Video Van De Auteur: Afscheid tekst pensioen collega gedichtjes

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Event Planning Vragen om uw potentiële klanten te stellen

✔ - Best Carpenter Tools voor houtbewerking aannemers

✔ - Meer informatie over Fast Casual Dining


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!