Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Online marketingtools om uw eigen bedrijf te laten groeien

Gratis marketingbronnen voor eigenaren van eigen bedrijven


Het starten en laten groeien van een thuisbedrijf is eenvoudig en betaalbaar door de oprukkende technologie, evenals een overvloed aan gratis en goedkope online marketingtools. Voorbij zijn de dagen van dure gedrukte of online banneradvertenties. Nu kunt u uw markt vinden en bereiken met behulp van een groot aantal gratis online hulpmiddelen en bronnen.

Sociale media

Social media is een van de beste manieren om uw bedrijf te promoten en gratis deel te nemen aan uw markt. Het probleem is dat het beheren van zelfs één social media-platform tijdrovend is, terwijl het beheren van meerdere accounts bijna onmogelijk is. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om u te helpen bij het plannen van berichten en om de inhoud van uw sociale feeds bij te houden.

Buffer

Buffer is een platform voor beheer van sociale media dat zowel gratis als betaalde plannen biedt voor beheer van sociale media. Onder het gratis abonnement kun je één profiel per netwerk verbinden, waaronder Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ en Instagram. Pinterest is beschikbaar in het betaalde abonnement. Als je zowel een Facebook-profiel als een fanpagina hebt, kun je er alleen een verbinden met het platform. Buffer heeft een tijdmanagementfunctie waarmee je van tevoren tien berichten per netwerk kunt plannen, wetende dat ze live gaan op de geplande tijd.

Andere handige functies zijn een browserextensie en mobiele applicatie, image creator en video / gif-uploader en URL-verkorter,

HootSuite

Net als bij Buffer, kun je met HootSuite maximaal drie accounts beheren in één dashboard onder zijn gratis plan. Je kunt niet alleen van tevoren berichten inplannen, maar je kunt ook zien wat er in je feeds gebeurt, evenals leuk vinden, reageren en delen in het HootSuite-dashboard. Het gratis plan van Hootsuite biedt basisanalyses en de mogelijkheid om met verschillende applicaties van derden te werken.

E-mail

Met de groei van sociale media lijkt e-mail een communicatie-instrument uit het verleden te zijn. Maar de meeste succesvolle thuiswerkende ondernemers zijn nog steeds sterk afhankelijk van e-mail om hun bedrijf te runnen. E-mail is een van de beste manieren om verbinding te maken en een verstandhouding op te bouwen met uw markt. Veel nieuwe eigenaren van een thuisbedrijf zetten hun e-maillijst uit omdat het geld kost, hoewel het niet duur is. Er is echter een gratis optie.

MailChimp

Het voor altijd gratis abonnement van het bedrijf is gratis voor maximaal 2.000 abonnees en biedt 12.000 e-mails per maand. MailChimp bevat aanmeldingsformulieren, autoresponders en basisstatistieken over uw e-mailinspanningen.

zoek machine optimalisatie

Een van de belangrijkste voordelen van zoekanalyses is de informatie die deze biedt, zoals zoekwoorden die mensen gebruiken om naar uw bedrijf te zoeken en uw bedrijf te vinden. Als u deze zoekwoorden kent, kunt u bijvoorbeeld bepalen welke informatie u wilt delen of welke woorden u in uw titels en inhoud wilt gebruiken. Verder helpt het zoekmachines om uw site te rangschikken.

KeywordTool.io

Een belangrijk voordeel van het gebruik van KeywordTool.io is dat het gratis is en u geen account hoeft aan te maken. Het levert ook tot 750 long-tail-zoekwoordsuggesties.

SEO Book

Deze website biedt een groot aantal gratis en betaalde SEO-tools. SEO Book vereist niet dat u zich registreert, maar daarna kunt u op trefwoord zoeken, metatags genereren en uw website spinnen om te zien hoe zoekmachines uw site bekijken.

Website- en marketinganalyse

Een cruciale taak bij het runnen van een bedrijf is het analyseren van gegevens om te bepalen hoe u uw producten of services het beste kunt aanbieden. U wilt bijvoorbeeld weten wie op uw laatste e-mail heeft gereageerd; het aantal mensen dat je post op social media leuk vond, deelde of erop reageerde; of welke bron het meeste verkeer naar uw website verzendt. Afhankelijk van de ontvangen gegevens kan deze informatie vervolgens worden gebruikt om uw marketingstrategie te maximaliseren of aan te passen.

Google Analytics

Google biedt een gratis webanalyseservice genaamd Google Analytics. De uitdaging is om te bepalen hoe dit het beste kan worden gebruikt vanwege de overweldigende hoeveelheid gegevens die kan worden verzameld. U kunt echter op zijn minst de analysecode aan uw website toevoegen om informatie te verkrijgen, zoals paginaweergaven, toppagina's op uw website, verkeersbronnen en demografische gegevens van bezoekers van uw site.

HotJar

Dit gratis plan verzamelt gegevens over wel 2000 paginaweergaves per dag. Een interessante functie zijn de warmtekaarten die aangeven waar bezoekers tijd doorbrengen op uw site. HotJar biedt ook informatie over de status van uw verkooptrechter, die de leads, prospects en klanten zijn die op uw site reageren.

Sprout Social

Deze website biedt tools die gegevens leveren over uw betrokkenheid bij sociale media. De gereedschappen moeten worden gekocht; Ze worden echter geleverd met een gratis proefversie van 30 dagen. Sprout Social biedt informatie van iedereengrote sociale netwerken, waaronder Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Instagram en Pinterest.

Afbeeldingen en logo's

Visuele inhoud is in marketing steeds belangrijker geworden. Een afbeelding of video trekt eerder uw markt dan alleen platte tekst. Als gevolg hiervan is het van cruciaal belang om afbeeldingen te hebben als onderdeel van de artikelen van uw website, posts op sociale media en ander marketingmateriaal. Veel sites bieden gratis afbeeldingen en verschillende online tools voor grafische bewerking voor gebruik bij de marketing van uw bedrijf.

Canvas

Maak vrijwel elk type afbeelding, zoals een Facebook-banner, een foto van een blogbericht of een e-boekomslag met Canva. Het biedt veel gratis afbeeldingen of u kunt uw eigen afbeeldingen uploaden. U kunt ook andere functies aan uw afbeelding toevoegen, zoals tekstoverlays en vormen, en deze vervolgens downloaden of delen.

PicMonkey

Gelijkaardig aan Canva, is PicMonkey vrij gemakkelijk te gebruiken en biedt zowel betaalde als vrije opties voor zijn dienst aan. U kunt afbeeldingen uploaden en bewerken, bijvoorbeeld door bijsnijden, vergroten of verkleinen of tekst toevoegen.

Video hosting

Videomarketing neemt in populariteit toe. U kunt videotours, zelfstudies en een kijkje achter de schermen aanbieden om uw markt te helpen meer te weten te komen over uw bedrijf. De uitdaging van video's is om ze gratis of tegen lage kosten te hosten. De voor de hand liggende bron is YouTube, maar je kunt een andere optie kiezen.

Wistia

Het bedrijf biedt een gratis voor altijd-plan dat ruimte biedt voor drie video's. De functies van Wistia omvatten een aanpasbare speler, inbedding en delen, hulpmiddelen voor leadgeneratie en integratie met applicaties van derden, zoals MailChimp.

Brightcove

Deze site biedt videohosting, interactiviteit, integratie van marketingautomatiseringsplatforms (MAP), over-the-top (OTT) contentservices en manieren om inkomsten te genereren met uw video-inhoud. Brightcove biedt verschillende marketingplannen om uit te kiezen.

Publiciteit

Publiciteit is een van de beste vormen van marketing omdat het gratis is en u vertegenwoordigt als een expert in uw vakgebied. Het lastige is dat de media je opmerken en interviewen. Hoewel u een PR-plan kunt hebben waarbij u regelmatig persberichten verstuurt, zijn er een paar gratis bronnen die het gemakkelijker kunnen maken om mediakanalen te vinden die uw expertise nodig hebben.

Het HARO-rapport

Het rapport Help a Reporter Out (HARO) is een bekend hulpmiddel voor het matchen van media en experts. Meld u eenvoudig aan als een bron en scan de drie e-mails die elke weekdag worden verzonden voor mediabronnen die hulp nodig hebben bij een verhaal. Kranten, tijdschriften, radio- en televisiezenders en blogs en podcasts gebruiken het HARO-rapport om gasten en experts te vinden.

Bronfles

Source Bottle lijkt op het HARO-rapport omdat het journalisten en bloggers verbindt met deskundige bronnen. Met Source Bottle kunt u echter online zoeken en pitchen, in plaats van te wachten op een e-mail.

Feedback en betrokkenheid

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u uw klanten optimale services of producten biedt, is aan hen te vragen. Een enquête is een nuttig hulpmiddel om te achterhalen hoe uw klanten over uw bedrijf denken en geeft u inzicht in hoe u nieuwe klanten kunt aantrekken.

SurveyMonkey

Gebruik de SurveyMonkey-software om een ​​enquête te maken met meerkeuzevragen en tekstantwoorden. De software bevat sjablonen en een reeks voorbeeldvragen. Met het gratis plan kunt u onbeperkt enquêtes maken met maximaal 10 vragen en 100 antwoorden per enquête.

Customer Relations Management

Hoewel veel marketing draait om het aantrekken van nieuwe klanten en klanten, is het goedkoper om een ​​bestaande klant te behouden die ook nieuwe klanten kan verwijzen dan om een ​​nieuwe klant te krijgen. De beste manier om klantenloyaliteit te waarborgen, is door goede service te bieden, inclusief contact houden. Customer Relationship Management-software kan belangrijke feiten over uw klanten vastleggen, zoals verjaardagen en andere belangrijke datums, en uw communicatie met hen bijhouden, zodat zij weten dat u hun bedrijf waardeert.

SuiteCRM

Deze open source software helpt u bij het beheren van uw workflow, verkooppijplijn en klantenservice. SuiteCRM kan u ook helpen bij het maken van campagnes, het verzenden van mailings en het automatiseren van marketingtaken.

Really Simple Systems

Deze software biedt gratis service voor twee gebruikers, 100 accounts, onbeperkte contacten binnen de accounts en 100 MB opslagruimte. Really Simple Systems biedt ook gratis e-mail en online chatsupport aan, wat ongebruikelijk kan zijn met gratis accounts. U kunt ook uw verkoopautomatisering, contactbeheer en aangepaste rapporten instellen.

Marketing van uw bedrijf hoeft de bank niet te breken. Hoewel u altijd een professioneel imago wilt behouden en betrouwbare hulpmiddelen wilt gebruiken, is het mogelijk om uw bedrijf te promoten, alleen tijd door te brengen en geen geld. De sleutel is om de tools en hulpmiddelen te vinden die passen bij uw behoeften en zakelijke doelen.

In sommige gevallen, als uw bedrijf toeneemt, zijn de gratis opties mogelijk niet langer voldoende, maar tegen die tijd zal uw bedrijf voldoende geld verdienen om de extra kosten te compenseren. Ook marketingkosten zijn fiscaal aftrekbaar.


Video Van De Auteur: Persbericht sturen en video's maken met Linda Graanoogst en Noortje Janmaat

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat motiveert u in uw kleine onderneming?

✔ - De 7 beste zakelijke kluizen van 2019

✔ - Hoe een zakelijk voorstel voor klanten te schrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!