Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Organiseer uw kantoor voor maximale productiviteit

5 tips om een ​​kantoor te ontwerpen dat u helpt efficiënt en efficiënt te werken


Recent onderzoek suggereert dat een rommelig bureau een teken van creativiteit is en niet noodzakelijk van invloed is op de productiviteit. Aan de andere kant is smerigheid aan de buitenkant voor sommigen representatief voor wat er aan de binnenkant gebeurt. De waarheid is dat organisatie niet gaat over nette stapels en een label voor alles. Het gaat erom uw kantoor op een manier in te richten die productiviteit mogelijk maakt en werk niet belemmert, of dat nu een rommelig of schoon bureau is.

Hier zijn vijf tips voor het organiseren van uw thuiskantoor om de productiviteit te maximaliseren.

1. Beheer rommel

Merk op dat u de rommel niet volledig hoeft te vermijden. Rommeligheid kan voor sommige werknemers zelfs stimulerend zijn. Tegelijkertijd wilt u dat een deel van de organisatie de rommel oplost om tijd te verspillen met het zoeken naar materialen die u nodig hebt. Als je op rommel gericht bent, zoek dan een manier om het voor je te laten werken. Heb bijvoorbeeld papieren stapels met een doel. In plaats van meerdere stapels met verschillende items, heb je een stapel voor rekeningen, een andere voor facturen en een andere voor lezen, etc. Ze zijn nog steeds opgestapeld en een beetje rommelig, maar nu weet je in ieder geval welke stapel je moet beginnen als je op zoek naar een specifieke papiersoort.

Als rommel invloed heeft op uw energie en productiviteit, moet u meer doen om een ​​schone ruimte te creëren. Als papier in de weg zit, schakel dan over naar papierloze systemen voor archivering. Houd een bestandssorteerder op of bij uw bureau om papier snel uit de weg te ruimen, zelfs als u het niet officieel kunt indienen.

Hoewel papier een grote bron van rommel is, is het niet de enige. Pennen, paperclips, thumbdrives, boeken, rekenmachines en meer kunnen ruimte in beslag nemen in uw werkgebied. Schrap deze items eenmaal per week of zo (verwijder uitgedroogde pennen) en plaats ze op een plek waar je ze gemakkelijk kunt bereiken. Gebruik containers zoals pennen en papercliphouders om items te bevatten.

2. Houd benodigde items in de buurt

Zoeken naar items of opstaan ​​om iets te kopen, verspilt tijd. Als er iets is dat u vaak moet gebruiken, houd het dan binnen handbereik tot waar u werkt. Dit kan een telefoon, naslagwerken, planner, bestanden, poststukken, printers, enz. Zijn. Als u veel items hebt die u in de buurt moet houden, hebt u mogelijk een groter bureau nodig. Of u gebruikt een U-vormige opstelling met een bureau of een bureau en tafels, zodat u eenvoudigweg rond moet draaien om te krijgen wat u nodig hebt.

Alles wat u niet dagelijks of meerdere keren per week gebruikt, hoeft niet op uw bureau of in de buurt van uw werkplek te zijn. U kunt deze artikelen in andere delen van uw kantoor opslaan.

3. Wees comfortabel

Niets kan de productiviteit meer beïnvloeden dan ongemak. Als je rug pijn doet of je last hebt van de ogen, wil je niet werken. Een kwaliteitsvolle bureaustoel en goed verlichte kantoor zijn cruciaal voor uw comfort en gezondheid. Idealiter zou uw kantoor natuurlijk licht moeten hebben, maar ook voldoende kunstlicht om vermoeide ogen te vermijden als het donker is. Pas uw stoel of computerscherm aan zodat u recht vooruit kijkt, niet omhoog of omlaag, om nek- en rugklachten te voorkomen.

Omdat zo lang zitten schadelijk kan zijn voor uw gezondheid, kunt u overwegen om een ​​sta-bureau te nemen of een verstelbare plank voor uw monitor zodat u kunt zitten of staan.

4. Zorg voor een routine en schema en verander ze soms

Routines worden gewoonten die je in staat stellen om door acties te bewegen zonder er veel over na te denken. Schema's zorgen ervoor dat u dingen op tijd klaar krijgt. Deze tijdmanagementstrategieën helpen met focus en productiviteit. Ik werk bijvoorbeeld bijna elke ochtend dezelfde items in dezelfde volgorde door. Ik hoef er niet over na te denken, ik zit gewoon en doe ze.

Het probleem met routines en schema's is dat ze sporen kunnen worden en de creativiteit kunnen verstikken. Wanneer je routine en schema zorgen dat je je traag of ongeïnspireerd voelt, verander ze dan.

5. Omring jezelf met wat je lust of inspireert

Je hebt een saaie kast verlaten om je eigen bedrijfje te runnen. Nu zijn er geen regels over het al dan niet hebben van persoonlijke foto's of een plant op uw bureau. In feite kunt u uw energie en productiviteit maximaliseren door uw kantoor in te richten op een manier die u vreugde of inspiratie geeft. Overweeg om je kantoor in een kleur te schilderen die je leuk vindt. Hang foto's of posters op die u inspireren of motiveren. Gebruik decoratieve kantoorgereedschappen en benodigdheden, zoals kleurrijke bestanden. Ik hou van het strand, dus ik heb een plank met een strandomgeving met een minipalmboom, een kokosnootbeker en schelpen.

Productiviteit en motivatie hoeven niet alleen uit pure wil te komen. Je kunt het aanmoedigen en inspireren door je omgeving. Om het succes van uw thuisbedrijf te maximaliseren, organiseert en verfraait u uw kantoor op een manier die u helpt uw ​​beste te zijn.


Video Van De Auteur: 5 Tips voor het organiseren van kantoor en schoolspullen!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Geweldige manieren om uw bedrijf groener te maken

✔ - Hoe maak je een nul-budget voor uw bedrijf

✔ - IPad-hacks en verborgen functies die je moet proberen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!