Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Over een dozijn handige manieren om lege cadeaubonnen te hergebruiken


Miljarden cadeaubonnen worden elk jaar geproduceerd en meer dan 90% van de Amerikanen heeft ze gegeven of ontvangen, volgens GiftCardGranny.com. Ze zijn een frequente keuze voor vakantiecadeautjes, cadeaus, bonussen van werkgevers en prijzen voor sweepstakes.

Maar wat doe je met de kaarten als je winkelstrips voorbij zijn en de cadeaubonnen leeg zijn?

Veel mensen gooien ze gewoon in de vuilnisbak, maar dat is een vreselijk idee.

CreditCards.com schat dat het aantal nieuwe, jaarlijks geproduceerde cadeaubonnen het potentieel heeft om elk jaar "75 tot 100 miljoen pond polyvinylchloride (PVC) materiaal aan stortplaatsen toe te voegen".

PVC is een groot probleem voor het milieu. Het degradeert niet op natuurlijke wijze en het kan zware metalen en andere verontreinigende stoffen in de grond uitlogen. Wanneer het is verbrand, kan het giftige gifstoffen in de lucht afgeven. Er moet een betere manier zijn!

Gelukkig is dat zo. Lege cadeaubonnen kunnen worden upcycled tot iets dat u kunt blijven gebruiken in plaats van uit te gooien. Dit bespaart u geld terwijl u cadeaubonnen uit stortplaatsen en verbrandingsovens houdt en het milieu beschermt.

Hier zijn meer dan een dozijn gave toepassingen voor cadeaubonnen als ze eenmaal zijn opgebruikt:

Laad je kaart opnieuw op en geef hem cadeau

Met veel cadeaubonnen kun je meer geld op ze zetten nadat ze zijn gebruikt en de meeste hebben geen waarde erop afgedrukt, dus je kunt er zoveel toevoegen als je wilt.

Je kunt je lege kaart veranderen in een leuk cadeau voor vrienden of geliefden.

Gebruik uw cadeaukaart om uw huis te repareren

Als je een wiebelige tafel hebt, een badkuip die moet worden ingevoegd of een losse tegel om te vervangen, kunnen cadeaubonnen helpen. Lezen Deze oude huizen artikel, 10 Gebruik voor cadeaubonnen voor tips over het gebruik van cadeaubonnen voor thuisrenovatie.

Gebruik gebruikte cadeaubonnen in wenskaarten

Veel cadeaubonnen hebben prachtige patronen op hun gezicht, van bloemen tot verjaardagsgeschenken tot de kerstmannen. Het is zonde om deze patronen te verspillen.

Knip in plaats daarvan de patronen uit en gebruik ze als versieringen voor zelfgemaakte wenskaarten. Zelfs gewone cadeaubonnen kunnen mooi zijn als je ze in vormen snijdt - harten van rode kaarten, kerstbomen van groene, enzovoort.

Lege cadeaubonnen maken goedkope en mooie plakboekversieringen

Wenskaarten zijn niet de enige manier om de prachtige motieven te gebruiken die veel gebruikte cadeaubonnen bieden. Je kunt je cadeaubonnen knippen om goedkope vervangingen te maken voor plakboekversieringen die je in de winkel hebt gekocht. Of knip de kaarten open en gebruik ze als kaders of labels voor je plakboekpagina's.

Gebruik oude cadeaukaarten als stencils

Als u van sjabloneren houdt, kunnen cadeaubonnen zeer nuttig zijn. Je kunt ze als een hard oppervlak gebruiken om bijvoorbeeld verf over je stencil te verspreiden.
En vergeet niet de vormen van de kaarten zelf. Crafting-expert Amy Solovay stelt voor om de randen van cadeaubonnen te gebruiken voor stencils bij het maken van papier. Ze zegt: "Ze hebben allerlei interessante vormen - cupcakes, tagvormen en andere intrigerende ontwerpen." Traceer gewoon de randen, beschilder de sporen met inkt of leg de kaarten neer en spuit ze in met verf om prachtige patronen op uw briefpapier te maken.

Een ander idee is om zelf woorden of vormen uit de cadeaubonnen te knippen en de kaarten als stencils te gebruiken. Spuit verf of verspreid uw medium naar keuze om uw ontwerpen over te brengen op papier of canvas.

Gebruik lege cadeaubonnen voor het maken van aardewerk

Als u zelf aardewerk maakt, kunt u verlopen cadeaubonnen gebruiken als schrapers en textuurgereedschappen. Gebruikte cadeaubonnen kunnen u helpen minder geld aan uw hobby te besteden door hulpmiddelen te vervangen die u anders zou moeten kopen.

Garens en discussies ordenen met gebruikte cadeaubonnen

Als u geniet van kruissteek- of andere naaldambachten, kunt u gaten in lege cadeaubonnen ponsen en ze gebruiken als mini-thread-organizers.

U kunt ook inkepingen in de korte zijden van de kaarten snijden en deze gebruiken om borduurgaren en parelgarens te houden. Voor garen, snijd een gat in het midden van de kaart en lus het gesorteerde garen door het gat, een soort garen per kaart.

Verander uw oude geschenkkaarten in sieraden

Snijd het plastic in mooie vormen en verf, decoupage of versier het met stickers. Je kunt de stukken dan samen rijgen om funky sieraden en riemen te maken. Hier is een tutorial voor het veranderen van cadeaubonnen in oorbellen of een kijkje nemen naar deze prachtige geschenkkaart armband voor inspiratie.

Gebruik gerecyclede cadeaubonnen als sleutelhangers

Als je cadeaubonnen hebt met mooie kleuren of patronen, knip ze in vormen, prik er een gat in, rijg een ring door het gat en je hebt een mooie en goedkope sleutelhanger.
Een ander idee is om elke oude cadeaubon als achtergrond voor een favoriete afbeelding of afbeelding te gebruiken. Gebruik Modge Podge om het beeld te beschermen, een gat te slaan, een ring in te rijgen en voila. Uw eigen aangepaste sleutelhanger.

Gebruik cadeaubonnen voor goedkope mozaïeken

Snijd kleurrijke cadeaubonnen in kleine stukjes en je kunt ze gebruiken om mozaïekpatronen te maken in plaats van duurdere materialen. Hier is een idee voor een mozaïek fotolijst gemaakt met cadeaubonnen. En als u op zoek bent naar een conversatiestuk, dan is hier een idee voor een mozaïektafel die zijn pit krijgt van lege kaarten.

Gebruik oude cadeaubonnen om reservetoetsen veilig te bewaren in uw portemonnee

LifeHacker.com organiseerde een wedstrijd waarin werd opgeroepen tot interessante toepassingen voor lege cadeaubonnen en de winnaar was een eenvoudig idee om reservesleutels veilig te bewaren in je portemonnee. Plak een extra huis of autosleutel aan de binnenkant van een lege cadeaukaart en plak er nog een cadeaubon bovenop. Stop de resulterende hoofdsandwich in een van de creditcardslots in uw portemonnee en u hoeft zich geen zorgen te maken dat de sleutel eruit valt of verdwaalt.

Houd je tuin ordelijk met lege cadeaubonnen

Verf je rechthoekige cadeaubonnen in een matzwarte kleur en gebruik vervolgens een witte Sharpie om de namen van je aanplant te schrijven voor goedkope en aantrekkelijke plantmarkeringen.
U kunt ook een soortgelijke techniek gebruiken om naamgevende naamkaarten te maken voor uw volgende etentje of feestmaaltijd.

Maak decoraties voor de feestdagen van Gift Cards

Je kunt cadeaubonnen gebruiken om ongebruikelijke kransen te maken, mooie vormen uitsnijden om te gebruiken als versieringen in je boom, of als achtergrond gebruiken voor een gedecoupeerde foto. Je kunt ze ook in de grootte van een cadeaukaart knippen en er papier op plakken om de namen van je ontvangers te schrijven.

Organiseer uw snoeren en kabels met oude cadeaukaarten

Als uw snoeren en kabels niet meer onder controle zijn, gebruikt u uw oude cadeaubonnen om ze te wringen. Snijd eenvoudig inkepingen in de lange zijden en perforeer de gaten aan de korte kanten en je hebt een gemakkelijke en aantrekkelijke DIY-koordhouder.

Een cadeaubon weggooien is zonde. Profiteer in plaats daarvan van hun stijve plastic en heldere ontwerpen en recycle ze tot iets nuttigs. Het zal u helpen geld te besparen en onze planeet een beetje veiliger te maken.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Winston Cigarettes - Canyon Jump Instant Win Game (Verlopen)

✔ - 11 Vrolijke, springkastele liedjes over geluk die je zullen winnen

✔ - Simon Malls - $ 1,000 shopping-spree-sweepstakes


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!