Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Paralegals Gone Wild

Vertrouw maar verifieer hoe dan ook hoe Loyale ondersteuningsstaf eruitziet


Woord dat een paralegal voor een in New York gevestigd letselschadebedrijf de handtekeningen van sommige rechters op sommige papierwerk niet alleen één keer, niet slechts een paar keer, maar tientallen malen een advocaat in verwondering liet smeden: Hoe kon dat gebeuren? De paralegal in kwestie was blijkbaar niet eens bezig met high-tech inspanningen; het is gerapporteerd dat hij letterlijk de handtekening van een rechter uit één document zou knippen en deze in een bestelling zou plakken, en vervolgens de opdracht "goedkeuren" van de overdracht van een gestructureerde regeling naar klanten zou e-mailen.

Cliënten die een beroep doen op deze vervalste orders, zouden dan forfaitaire betalingen aan een persoon die geld schuldig is aan een schaderegeling verrekenen en vervolgens een lijfrente aan een derde partij verkopen. De paralegal, die deze operatie naar verluidt gedurende meer dan twee jaar leidde en blijkbaar de plaag van werkdruk voelde, is gearresteerd.

Verleidelijk als het is om te glunderen dat zou nooit bij mijn bedrijf gebeuren, houd er rekening mee dat sommige vrij grote overvallen door paramilitairen ook elders dit jaar zijn gebeurd. Een oud paralegal bij een in Georgia gevestigd bedrijf werd eerder dit jaar ervan beschuldigd ongeveer $ 150.000 van klantenbestanden te hebben gestolen. Een ander pleitte dit jaar schuldig te zijn aan het stelen van meer dan een half miljoen dollar aan een regeling waarbij hij handtekeningen van klanten op cheques vervalste, kennelijk bedoeld om hun medische rekeningen te betalen, en in plaats daarvan ze op zijn eigen rekening deponeerde.

Oeps.

Natuurlijk zijn er meer zorgen dan deze gevallen met hoge zichtbaarheid die niet echt zijn ontdekt. Opmerkelijk is ook dat deze situaties waarin paralegals zich slecht gedroegen, het vertrouwensniveau is dat hun toezichthoudende advocaten blijkbaar hadden bij deze slechte acteurs. Het is een goed moment om te onthouden dat de criminelen slechts soms ronddolen in donkere kleding met wapens in hun handen. Het zijn de schijnbaar zachtaardige mensen die praten, een kamer verlichten en hun werk goed doen, althans voor een tijdje, dat kan echt ontwapenend zijn.

De les om deze paralegale misdaden te achterhalen? Vertrouwen, maar verifiëren.

Zoals elke advocaat weet van zijn plicht om toezicht te houden op paralegals en andere niet-advocaten, weten we ook dat jongleren met dagelijkse verantwoordelijkheden waarschijnlijk moeilijker is dan we ooit dachten. Het is gewoon zo verleidelijk om een ​​groot deel van het repetitieve administratieve werk af te staan ​​aan een al lang werkende paralegal waar je op kunt rekenen. Vergeet niet dat u niet bent vrijgesproken van uw plicht tot toezicht. Houd er ook rekening mee dat werkdruk en -kansen rampzalige resultaten kunnen opleveren, zoals we hebben gezien bij de recente verhalen van paralegals die schurken zijn geworden.

Overweeg deze factoren bij het beoordelen van uw paralegal en de mate waarin u hem moet managen:

 • wat voor soort achtergrondcontrole werd uitgevoerd toen de paralegal het sollicitatieproces doormaakte?
 • welke opleiding heeft uw paralegal?
 • is dat onderwijs in juridische of paralegale studies of op een ander gebied?
 • welke eerdere ervaring heeft uw juridisch medewerker?
 • heb je oriëntatie en training gegeven aan je paralegal team?
 • heb je de paralegal's geleerd van deze activiteiten en, zo ja, hoe?
 • voor elke gegeven procedure, hoeveel reeksen ogen bekijken de output die wordt gegenereerd?
 • zijn er niveaus van goedkeuring nodig?

Het begeleiden van iemand of een team kan tijdrovend en frustrerend zijn. Effectieve managers worden niet noodzakelijkerwijs geboren om deze taak uit te voeren. Het monitoren van de prestaties van een paralegal kan verergerend zijn. Als je het geluk hebt iemand aan te nemen die bekwaam, professioneel en hardwerkend is, zou je erg in de verleiding kunnen komen om het overzicht te verkleinen terwijl je je probeert te concentreren op de grotere problemen bij de hand: meer klanten krijgen en eigenlijk recht doen. Houd echter rekening met deze zeurderige vragen:

 • ben je bereid je eigen bekwaamheid om de wet in de praktijk te brengen in gevaar te brengen?
 • Ben je bereid je te onderwerpen aan disciplinaire procedures door je toezichthoudende verantwoordelijkheden te negeren?
 • bekijk je periodiek het werk van de paralegal, hetzij openlijk of heimelijk?
 • zijn er aanwijzingen voor een behoefte aan verhoogde niveaus van toezicht op de paralegal?
 • doet u er alles aan om ervoor te zorgen dat het gedrag van de niet-advocaat verenigbaar is met de professionele verplichtingen van een advocaat?
 • bent u op de hoogte van gedrag dat de regels van professionele verantwoordelijkheid zou schenden, maar geen actie zou ondernemen om de gevolgen van wangedrag te voorkomen of te verminderen? neemt u redelijke herstelmaatregelen?

 • geef je ondertekende blanco cheques aan een paralegal voor verwerking?
 • Bevestigt u dat deze controles werden uitgevoerd zoals ze zouden moeten zijn?
 • weet u wie controleert of het geld dat de firma binnenkomt en verlaat, correct en op de aangegeven hoeveelheid wordt gestort? zijn ze zo aan het verifiëren?
 • druk je personeel af om quota te halen?
 • delegeer je zoveel aan een paralegal dat zijn werklast mogelijkerwijs kan worden beschouwd als de ongeoorloofde praktijk van de wet door een buitenstaander?
 • heb je een auditor ingehuurd om je rekeningen te beoordelen?

Natuurlijk wil niemand graag een micromager zijn. Het is niet prettig om over iemands schouder te kijken terwijl ze werken. Niettemin, het is het levensonderhoud van de advocaat die ook in gevaar is als een paralegal begint te villen of op een of andere enorm ongepaste manier wegkruipt. Laat je niet overkomen wat er is gebeurd met een paar ongelukkige legale collega's.


Video Van De Auteur: Paralegal gone Wild! LMAO!!!!!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u uw eBay-verkoopkosten kunt verlagen voor maximale winst

✔ - 6 Grondbeginselen van een contract voor goed beheer van onroerend goed

✔ - Informatie over Brick Masonry Construction


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!