Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Toegestane rechten van een vastgoedexpert zonder vergunning


Als u een vastgoedexpert zonder vergunning bent, of een makelaar of tussenpersoon die er een gebruikt, zorg er dan voor dat u de regels van uw land begrijpt en volgt wat zij mogen doen. Deze lijst met toegestane activiteiten voor een assistent zonder licentie is afkomstig van de New Mexico-regels, maar is vergelijkbaar met de regels in andere staten. De positie van een assistent zonder licentie kan een geweldige oefenterrein zijn voor een vastgoedcarrière, maar ken de regels zodat u niet verkeerd begint.

 • 01

  Verkrijg informatie met schriftelijke instructies

  De VS, Californië, Pasadena, wit huis met groene versiering

  Stewart Sutton / Getty Images

  Het verkrijgen van informatie op grond van schriftelijke instructies van de verantwoordelijke persoon uit openbare registers, een service voor meerdere lijsten, een lijst van uitwisselingen of bronnen van derden, inclusief, maar niet beperkt tot, landmeters, banken, taxateurs en titelbedrijven zijn toegestaan.

  Een assistent zonder licentie kan waardevol zijn bij het samenvoegen van de vele documenten en details met betrekking tot het starten van een nieuwe aanbieding. Wat ze niet kunnen doen, is hierover met de klant praten. Het is hun taak om gegevens en documenten te verzamelen. Ze kunnen naar het gerechtsgebouw gaan en informatie over het onroerend goed verzamelen.

 • 02

  Open huisrechten

  mannelijke makelaar in lege moderne huis klembord en set sleutels te houden

  Westend61 / Getty Images

  Het hosten en / of verspreiden van literatuur in een open huis is toegestaan ​​als:

  1. een medewerker zonder licentie bespreekt, onderhandelt niet of vraagt ​​aanbiedingen voor het onroerend goed of verstrekt geen andere informatie dan gedrukt materiaal dat is voorbereid en goedgekeurd door de verantwoordelijke persoon; en
  2. de verantwoordelijke persoon is aanwezig bij de open dag waar de assistent zonder vergunning gevestigd is; en
  3. alle vragen worden doorverwezen naar de verantwoordelijke persoon of andere geassocieerde tussenpersonen of kwalificerende makelaars.

  Als uw niet-gelicenseerde assistent spraakzaam is en mensen graag inschakelt, wilt u hem misschien niet in een positie plaatsen bij een open huis waar mogelijk vragen aan hem worden gesteld. Hun natuurlijke reactie zou zijn om ze te beantwoorden, wat niet is toegestaan.

 • 03

  Geprepareerde informatie verspreiden

  persoon die blauwdruk en wijst met zijn pink

  Odilon Dimier / Getty Images

  Het verspreiden en verspreiden van informatie die is opgesteld en goedgekeurd door de verantwoordelijke persoon is OK voor de assistent zonder licentie. Merk op dat de informatie wordt voorbereid door iemand met een licentie.

  Ze kunnen brochures uitdelen en brochures en documenten afgeven aan bedrijven in de titel, met taxateurs en inspecteurs.

 • 04

  Levering van documenten aan tussenhandelaren

  onroerende goederenagent die een commercieel bezit met een andere onroerende goederenvrouw bekijkt

  Liam Norris / Getty Images

  Regels maken het mogelijk om papierwerk op te pikken en af ​​te leveren om makelaars of kwalificerende makelaars anders dan de verantwoordelijke persoon te associëren.

  De tijd van de vastgoedprofessional kan het best worden besteed om rechtstreeks met klanten samen te werken, dus medewerkers zonder licentie kunnen van waarde zijn bij het overnemen van toegestane bezorgplichten.

 • 05

  Levering van documenten aan klanten met beperkingen

  twee klanten die papierwerk invullen en ondertekenen

  Rob Daly / Getty Images

  Een medewerker zonder vergunning kan worden toegewezen aan het ophalen en afleveren van papierwerk aan verkopers of kopers nadat een contract is uitgevoerd. Dit is als het papierwerk al is beoordeeld en goedgekeurd door de verantwoordelijke persoon, zonder vragen te beantwoorden of adviezen of advies te geven aan de ontvanger van het papierwerk; alle inhoudelijke vragen moeten worden doorverwezen naar de verantwoordelijke persoon.

  Zoals hierboven vermeld, kan het een probleem zijn als ze het vriendelijke type chattypen hebben. Het eerste wat de klant kan doen is vragen waar het over gaat. Ze kunnen de vraag beantwoorden om te voorkomen dat ze incompetent lijken.

 • 06

  Schrijf en plaats advertenties

  paar die geposte lijsten voor huizen voor verkoop bekijken

  Paul Bradbury / Getty Images

  De assistent kan advertenties, flyers, brochures en ander promotiemateriaal schrijven ter goedkeuring van de verantwoordelijke persoon en geplaatste advertenties plaatsen die zijn goedgekeurd door de verantwoordelijke persoon.

  Als je een getalenteerde schrijver of een adverteerder bent als assistent, is dat geweldig. Laat ze advertenties en beschrijvingen van eigenschappen maken die werken. Zorg ervoor dat u documenteert dat u ze hebt beoordeeld en goedgekeurd voordat ze live gingen.

 • 07

  Tekens plaatsen en verwijderen

  onroerende goederenagent die a houdt

  Tetra-afbeeldingen / Getty-afbeeldingen

  Het plaatsen en verwijderen van borden van onroerend goed is OK zoals aangegeven door de verantwoordelijke agent of makelaar.

  Dit moet eenvoudig zijn en geen problemen opleveren, omdat ze gewoon stoppen en een bord plaatsen of oplichten.

 • 08

  Reparaties bestellen

  vrouwelijke onroerende goederenagent die door leeg huis loopt, dat een klembord houdt, een ladder is in de ruimte

  Westend61 / Getty Images

  Onder leiding van de verantwoordelijke agent of makelaar kan een medewerker zonder licentie reparaties of diensten voor een woning bestellen.

  Dit is een andere plicht die waardevol is omdat het de gelicentieerde agent bevrijdt om met klanten te werken.

 • 09

  Bankieren, accountadministratie en documenten

  Een assistent zonder vergunning is goedgekeurd voor het ontvangen en storten van geld, evenals voor het bijhouden van boeken en bescheiden onder toezicht van de verantwoordelijke persoon.

  Indien bereid door de verantwoordelijke persoon, kan een medewerker zonder vergunning zich bezighouden met het typen en tekstverwerken van documenten.

 • Vaak is een gelicentieerde assistent een betere keuze

  Het kan een meer economische oplossing zijn om een ​​assistent zonder licentie te gebruiken, maar er is extra risico aan verbonden. Van u, als verantwoordelijke partij met een vergunning, wordt verwacht dat u de persoon zonder vergunning traint en superviseert om er zeker van te zijn dat ze geen dingen doen die zij niet mogen doen. Hoewel het risico niet weggaat met een bevoegde assistent, wordt het verlaagd.

  Video Van De Auteur: NIEUW in 2018 voor zelfstandigen en KMO's

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Reinig (of niet) op de juiste manier voor de verkoop van gebruikte artikelen

  ✔ - Hoe de juiste nagels te kopen voor bouwprojecten

  ✔ - Inspirerende zakelijke citaten voor een nieuw begin


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!