Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De functieomschrijving van een persoonlijke shopper

Wat de baan met zich meebrengt en hoe je in de industrie kunt breken


Shopaholics hebben niet alleen 12-staps herstelprogramma's nodig, maar moeten ook hervatten omdat winkelen niet langer gewoon een persoonlijke verslaving is, maar nu een geldige en levensvatbare retailcarrière is. "Winkelen" betekent natuurlijk persoonlijk winkelen. Tegenwoordig hebben de meeste van de grootste Amerikaanse winkelketens persoonlijke shoppers op hun loonlijst staan.

Het zijn niet alleen luxe winkelketens zoals Saks Fifth Avenue en Neiman Marcus waar personal shoppers een carrièrepad voor de detailhandel voor zichzelf kunnen vinden. Luxe winkelketens zoals Macy's, Anthropologie en Nordstrom hebben ook persoonlijke shoppers in dienst. Zelfs Sears en Kmart hebben een persoonlijk winkelaanbod voor hun klanten.

Dus wat is ervoor nodig om van een winkeltalent een betaald winkelinkoopwerk te maken? Deze persoonlijke winkelbaanbeschrijving schetst het salaris, de verantwoordelijkheden, het onderwijs en de ervaringsvereisten die elke shopaholic zullen helpen om een ​​baan te krijgen die doet wat zij het liefst doen.

Persoonlijke shopper Jobbeschrijving: Overzicht

Persoonlijke shoppers geven deskundig advies en geven de hoogst mogelijke persoonlijke en persoonlijke klantenservice aan individuele kopers. Door persoonlijke aandacht te geven en geavanceerde kennis van producten, services en trends aan te bieden, worden persoonlijke shoppers vertrouwde consultants voor kopers die een verbeterde koopervaring willen.

In deze functie ontwikkel je diepe en langdurige relaties met je klantenbestand en zal je proactief regelmatig met hen communiceren als professionele adviseur. Persoonlijke shoppers definiëren de hoogste klantenservicestandaards voor verkoop en klanttevredenheid bij elke retailoperatie.

Personal Shopper: belangrijkste verantwoordelijkheden

Als persoonlijke shopper bent u verantwoordelijk voor het opbouwen van een klantenbestand van trouwe klanten die regelmatig aankopen doen. Met behulp van verschillende communicatiemethoden maakt u een winkelervaring voor klanten, eenvoudig, inspirerend en productief. Het resultaat van uw inspanningen als persoonlijke shopper moet zijn hogere verkoopkaartgemiddelden en een extreme klantgerichte ervaring.

Verantwoordelijkheden voor communicatie

Persoonlijke shoppers besturen de relatie met hun klanten via e-mail, e-mail, telefoon en persoonlijke communicatie. Luisteren is belangrijker dan praten omdat de informatie die u verkrijgt door vragen te stellen, u zal helpen de uitgebreide referentiebestanden die u bewaart te vullen.

Persoonlijke klanten gebruiken hun bestanden om nieuwe aanbiedingen en winkelevenementen aan te bevelen aan hun klanten. Vanwege de juistheid van uw aanbevelingen zullen klanten uw communicatie begroeten met een positieve verwachting en enthousiasme. Je geeft shoppers de motivatie om vaak naar je winkel te gaan en regelmatig aankopen te doen.

Verkoopverantwoordelijkheden

Veel klanten vragen om persoonlijke service, maar u zult ook relaties opbouwen met dagelijkse kopers die niet bekend zijn met een persoonlijke winkelervaring. Personal shoppers hebben meestal afspraakniveaus, verkoopquota en klanttevredenheidsdoelen die moeten worden behaald.

Suggestieve verkopen en upselling zullen een natuurlijk onderdeel zijn van de persoonlijke winkelervaring vanwege uw diepgaande kennis van zowel de klant als het huidige aanbod. Door permanente educatie kunt u uw klanten voorzien van deskundige productkennis en verstrekkende inzichten over trends in de detailhandel en toekomstige aanbiedingen.

De klantervaring creëren

Shoppers zijn toegewijd aan één shopper per keer. Je begeleidt elke klant door zijn winkelervaring en begeleidt hen naar producten en diensten die bijzonder geschikt zijn voor hun behoeften en wensen.

U bent ook het enige punt van klantenservice vóór, tijdens en na de verkoop voor uw klanten, dus is het absoluut noodzakelijk dat u uw toezeggingen opvolgt, opvolgt en nakomt om sterke relaties te onderhouden. Elke personal shopping-klant wil het gevoel hebben dat hij de enige klant is die u heeft. Je organisatie en relatie vaardigheden zullen die illusie voor hen creëren.

Voorafgaande ervaring vereist

Dit is geen instapklerk voor de detailhandel. Omdat persoonlijke winkeldiensten worden gebruikt voor concurrentiedifferentiatie, zijn retailwerkgevers op zoek naar iemand met een solide reputatie op het gebied van verkoopsucces, bij voorkeur met dezelfde soorten producten of een vergelijkbare branche.

Sommige werkgevers zijn misschien bereid om een ​​productkennisstraining te geven aan iemand die algemene verkoopervaring heeft, maar een bestaande passie voor de producten en de industrie zal u een betere kandidaat maken.

Kwalificaties: wat je nodig hebt om een ​​personal shopper te zijn

Personal shoppers behouden altijd het hoogste niveau van professionaliteit in uiterlijk en attitude. Werkgevers in de detailhandel zullen willen dat hun persoonlijke shoppers gezaghebbende, ultraprofessionele experts zijn met een uitnodigende en vriendelijke houding. Een passie voor verkoop en het leveren van een ongeëvenaarde klantenservice zullen u naar succes in deze carrière leiden.

Succesvolle personal shoppers zijn ook doelgericht, gemotiveerd en beschikken over een ondernemende geest die hun creativiteit en vindingrijkheid ontketent. Geduld, flexibiliteit, tact, integriteit en betrouwbaarheid worden zowel door uw werkgever als door uw klanten verwacht.

Vaardigheidsvereisten

Je moet over superieure schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden beschikken om een ​​succesvolle personal shopper te zijn. Verkoopvaardigheden, organisatorische vaardigheden en zelfgestuurde timemanagementvaardigheden zijn essentieel voor degenen in deze functie. Een georganiseerd afsprakenschema zorgt ervoor dat elke klant uw onverdeelde aandacht krijgt. Om het vereiste papierwerk te voltooien, hebt u basiscomputervaardigheden en kennis van standaard Microsoft Office-programma's nodig.

Omdat uw werk wordt afgesproken door een afspraak, is uw planning misschien inconsistent en zullen ongetwijfeld nachtweekends en feestdagen worden opgenomen.

Onderwijsvereisten en aanbevelingen

Hoewel dit geen functie is met sterke opleidingsvereisten, zal het hebben van een handels- of industriegerelateerde graad uw betrokkenheid aantonen en u een meer gewenste kandidaat maken.

Een vergoeding

Met inbegrip van commissies en bonussen, varieert de vergoeding van een personal shopper van $ 25.000 - $ 100.000 of meer per jaar. Uw basissalaris bij aanvang is misschien niet veel meer dan enige andere retail-kassier of verkoopmedewerker. Naarmate uw klantenbestand en productiviteit toenemen, zou u echter een beter pakket voor uzelf moeten kunnen onderhandelen, inclusief onkostenvergoedingen en andere mogelijkheden die verder gaan dan de standaard voordelen voor de retailmedewerkers.


Video Van De Auteur: Jumbo Foodmarkt jobclip Filiaalmanager

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Meer informatie over creditcardverwerking voor advocaten

✔ - Molly Maid Franchise Review

✔ - Nieuwe makelaar Activiteitenplan voor makelaars


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!