Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Pinkberry franchisekosten


In de loop van de jaren tachtig en ver in de jaren '90 nam de bevroren yoghurt een hoge vlucht. Beginnend met TCBY in 1981, begonnen tientallen merken op te duiken en te bloeien in het hele land. Frozen yoghurt verving soft-serve ijs als het snelle, goedkope dessert dat je uit een machine kon persen. In 1995 produceerde de Verenigde Staten meer dan 150 miljoen liter per jaar bevroren yoghurt.

Frozen Yogurt Rise and Fall

Maar uiteindelijk, zoals veel trendy smaken doen, begon de Amerikaanse honger naar bevroren yoghurt af te nemen. Merken begonnen failliet te gaan en hun locaties te sluiten. Nieuwe alternatieve woestijnen zoals gevriesdroogde ijspellets (Dip N 'Dots, enz.) Hadden de aandacht van mensen getrokken. Oude favorieten zoals Italiaans ijs (Rita's, etc.) brulden terug naar de populaire cultuur na hun tijd op de bodem van de populaire smaakachtbaan.

Diepgevroren yoghurt was altijd al een beetje een "gezonder" alternatief voor ijs geweest zonder naar buiten te komen en het te zeggen, en uiteindelijk wiste het Amerikaanse publiek en besefte dat het nog steeds bevroren suiker, water en room was. Een vloeiendere consistentie en het liberale gebruik van het woord "yoghurt" kan je pas zover brengen als de mensen verstandig zijn en beginnen met het controleren van je aantal calorieën.

Spring naar 2005, toen een jonge vrouw genaamd Shelly Hwang, samen met haar zakenpartner Young Lee, besloot dat ze hun eigen yoghurtwinkel zouden openen en het Pinkberry zouden noemen. Net zoals de eigenaren van bevroren yoghurt in de jaren '80 hun product als een ogenschijnlijk "gezondere" optie voor ijs bestempelden, probeerden Hwang en Young hun product te onderscheiden van traditionele bevroren yoghurt door beperkte maar unieke smaken te gebruiken en, nog belangrijker, het gebruik van Griekse yoghurt in tegenstelling tot traditionele yoghurt.

Griekse yoghurt, met zijn pittige smaak en niet-traditionele smaakprofielen, beweerde een gezondere optie te zijn dan gewone bevroren yoghurt. Ze boden verse aardbeien en agave siroop als beleg in plaats van hagelslag en chocoladesaus.

Pinkberry Eerste locatie

Ze openden hun eerste locatie in North Hollywood en het begon bijna onmiddellijk met rijen in de straat. De locatie leidde natuurlijk tot enkele spraakmakende beroemdheidsklanten, die het profiel van het bedrijf snel nationaal verhoogden. Binnen een jaar was de New Frozen Yogurt-razernij officieel begonnen.

Tientallen andere merken begonnen op te duiken, de meesten volgden Pinkberry's model van het gebruik van Griekse yoghurt en concentreerden zich op gezondere topping-opties. Pinkberry had ook een zelfbedieningsmodel aangenomen dat door sommige vroege concurrenten was gebruikt en dat nu de norm werd in de hele branche.

In het volgende decennium zagen zowel de Pinkberry- als de Griekse yoghurtindustrie als geheel een exponentiële groei in het hele land. Tussen 2009 en 2012 ging Pinkberry van 75 locaties in eigen land naar 225 locaties wereldwijd. In de afgelopen vijf jaar is de groei echter begonnen af ​​te nemen, omdat de markt vol zit met concurrenten, waarvan er vele zijn teruggegaan naar een meer "traditioneel" bevroren yoghurtaanbod en een aanzienlijk lagere prijs.

Pinkberry blijft groeien, maar in een aanzienlijk langzamer tempo. Het merk heeft nog steeds een toegewijde en loyale klantenbasis, maar het is onduidelijk of de cult-aantrekkingskracht van de winkel de prijs kan overstijgen. Terwijl de gemiddelde ticketprijs $ 5,50 is, kost een grote groene yoghurt yoghurt met 3 toppings bijna $ 10.

The Pinkberry Franchise

Enkele jaren geleden waren er in eigen land 120 gefranchiseerde Pinkberry-locaties, minder dan in voorgaande jaren, waarbij het grootste deel van het verschil werd teruggekocht en gerund als bedrijfsopslag. Internationaal doet het merk het iets beter, van 101 vestigingen internationaal tot 122. De meest recente cijfers geven aan dat de franchisevergoeding naar verluidt $ 35.000 is, wat neerkomt op een gerapporteerde franchiseheffing van $ 45.000. Opstartkosten zullen per locatie verschillen, maar de initiële investering varieert van ongeveer $ 310.000 tot $ 615.000, met een liquiditeit in contanten van $ 200.000 en een totale waarde van $ 400.000.

Royalty's zijn 6%; reclamekosten zijn 2%.

Financiële snelle feiten

  • Initiële investering: $ 310.000 tot $ 615.000
  • Liquid Cash-vereiste: $200,000
  • Nettowaarde-eis: $400,000
  • Franchise Fee: $35,000
  • Royalty's: 6%
  • Advertentiefonds: 2%


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Tips voor het selecteren van een cateraar voor uw evenement

✔ - Stihl vs. Husqvarna kettingzagen: een vergelijking

✔ - De voordelen van Vibroflotation


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!