Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een succesvolle promotiecampagne plannen


Een promotieplan is een waardevol marketinginstrument als het gaat om het lanceren van een nieuwe dienst of product of het uitbreiden van uw marktbereik naar nieuwe verticale markten of demografische gegevens. Houd er bij het plannen van een promotiecampagne rekening mee dat een succesvolle campagne alle volgende gewenste resultaten en doelen bereikt:

  • Uw promotiebericht bereikt uw beoogde en gerichte doelgroep.
  • Je publiek begrijpt je bericht.
  • Uw bericht stimuleert de ontvangers en zij ondernemen actie.

De vraag is hoe u deze resultaten bereikt met uw campagne. Het proces is natuurlijk, maar het vergt "planning" -tijd. Hier zijn zeven stappen die ervoor zorgen dat uw campagne op de juiste manier van start gaat.

Beoordeel marketingcommunicatiemogelijkheden

Het is essentieel om de behoeften van uw doelmarkt te onderzoeken en te begrijpen. Naar wie gaat jouw bericht uit? Huidige gebruikers, beïnvloeders onder individuen, beleidsmakers, groepen of het grote publiek?

Welke communicatiekanalen zullen jullie gebruiken?

In de eerste stap van de planning had u de markten, producten en omgevingen moeten definiëren. Deze informatie helpt u te beslissen welke communicatiekanalen het meest voordelig zijn. Gaat u gebruik maken van persoonlijke communicatiekanalen zoals persoonlijke ontmoetingen, telefonisch contact of misschien een persoonlijke verkooppresentatie? Of zal de niet-persoonlijke communicatie zoals kranten, tijdschriften of direct mail beter werken?

Bepaal uw doelstellingen

Houd er rekening mee dat uw doelstellingen in een promotiecampagne enigszins afwijken van uw marketingcampagne. Promotiedoelstellingen moeten worden vermeld met betrekking tot gedrag op lange of korte termijn door mensen die zijn blootgesteld aan uw promotionele communicatie. Deze doelstellingen moeten worden vermeld, meetbaar en passend bij de fase van marktontwikkeling.

Bepaal uw promotiemix

Hier moet u middelen toewijzen aan verkoopbevordering, reclame, publiciteit en natuurlijk persoonlijke verkoop. Beknibbel niet op een van deze gebieden. U moet uw kopers bewust maken dat uw promotiecampagne succesvol is. Een goed afgeronde promotie zal al deze methoden in enige hoedanigheid gebruiken.

Ontwikkel uw promotionele bericht

Je moet met je team gaan zitten en je richten op de inhoud, aantrekkingskracht, structuur, indeling en bron van het bericht. Houd er rekening mee dat beroep en uitvoering altijd samenwerken in promotiecampagnes.

Ontwikkel het promotiebudget

U moet nu het totale promotiebudget bepalen. Dit houdt in het bepalen van kostenpannes per gebied en promotionele mixelementen. Neem de tijd om de toewijzingen op te splitsen en de betaalbaarheid, het percentage van de omzet en de competitieve pariteit te bepalen. Door deze kosten te verlagen, krijgt u een beter idee van het peilen van het succespotentieel van uw campagne.

Bepaal de effectiviteit van campagnes

Nadat marketingcommunicatie is toegewezen, moet het promotieplan formeel worden gedefinieerd in een geschreven document. In dit document moet u een situatieanalyse, een kopieplatform en tijdschema's opnemen voor de effectieve integratie van promotionele elementen met elementen in uw marketingmix. U zult ook moeten bepalen hoe u de effectiviteit zult meten zodra deze is geïmplementeerd. Hoe hebben de werkelijke prestaties zich verhouden tot de geplande doelstellingen? U moet deze informatie verzamelen door uw doelmarkt te vragen of zij specifieke advertentieboodschappen hebben herkend of teruggeroepen, wat zij onthouden over het bericht, hoe zij zich voelden over het bericht en of hun houding ten opzichte van het bedrijf door de boodschap werd beïnvloed.


Video Van De Auteur: Succesvolle campagne JaDoen!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Groothandelende distributiekanalen

✔ - 7 Stappen om te nemen bij het verkrijgen van een zakelijke lening van een bank

✔ - Productlevenscyclus


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!