Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Bereid je voor op het schrijven van je Freelance Magazine-artikel


Dus je schreef de perfecte vraagbrief, maakte indruk op die hoofd-honcho-editor en uiteindelijk kreeg je die pruimenopdracht... wat nu?

Tien stappen om je Freelance Magazine-opdracht voor te bereiden

  • Laat gaan van angst. Soms is het blok van een schrijver eenvoudig een functie van angst. Nu zou niet wees een goed moment om het blok van de schrijver binnen te laten kruipen. Laat eventuele slepende twijfels los en schrijf het beste artikel dat u de volgende tips kunt geven.
  • Zet jezelf op. Zoek een rustige ruimte waar je je kunt concentreren. Zorg ervoor dat je alle items die je nodig hebt binnen handbereik hebt. Houd wat kladpapier bij de hand en vraag uw familie of huisgenoten om u met rust te laten tijdens uw werk. Als je echter inspiratie, een praatje of een bedrijf nodig hebt, overweeg dan om je laptop naar een café te brengen. Ik heb gehoord van schrijvers die hun werk zullen afstemmen op de juiste instelling; een vlezig essay wordt geschreven in de bibliotheek, terwijl een trendy popcultuurartikel wordt meegenomen naar een co-working office.

  • Verkrijg de specificaties. Als uw redacteur geen woordentelling, fotobehoeften en / of subkoppen heeft opgegeven, vraag ernaar. Soms wordt deze informatie in uw contract geschreven.
  • Zet jezelf in de plaats van je lezer. Begin vanaf waar je publiek is. Probeer deze visieoefening: je zit in een grote boekhandel. Je doellezer haalt een kopie van de publicatie op. Wat heeft hij nodig? Hoe ziet zij eruit? Wat zal hem of haar het tijdschrift doen kopen? Zodra de verkoop is gemaakt, wat heeft uw lezer dan nodig in uw artikel? Wat wil je deze persoon vertellen? Je op een echte en concrete manier voorstellen aan de lezer, kan je inspireren en de sluizen openen.

  • Zet jezelf in de plaats van je redacteur. Wat heeft deze drukke persoon nodig die je heeft ingehuurd? Wanneer hebben ze het nodig en in welke vorm hebben ze het nodig? Nogmaals, misschien wilt u zich wenden tot uw contract voor enkele aanwijzingen.
  • Eerdere problemen scannen. Dit is de beste manier om aanwijzingen te verzamelen over de toon, het gebruik van subkoppen, citaten, afbeeldingen en andere details. Dit zou echter alleen maar een opfriscursus moeten zijn, omdat het kennen van deze dingen u in de eerste plaats de verkoop heeft gebracht.
  • Verzamel uw bronnen. Sommige schrijvers kunnen wachten tot nadat het artikel is uitgewerkt voordat ze zich wenden tot bronmateriaal en citaten. Als u nu met uw experts spreekt, kan dit echter een nieuwe richting aangeven om te verkennen, of ervoor zorgen dat u uw positie heroverweegt. Ga je gang, kijk wat ze te zeggen hebben!

  • Niet bewerken terwijl u schrijft - gewoon schrijven. Ok, toegegeven, sommige schrijvers kunnen teruggaan en dingen in het midden van een artikel veranderen. Maar als je last hebt van Beginner's Doubt of een van je eerste gepubliceerde artikelen schrijft, is het misschien een goed idee om even door te ploegen voordat je kieskeurig begint te worden.
  • Schrijf het begin en einde. Sommige schrijvers vinden dit het moeilijkste deel, dus het kan raadzaam zijn om het over te nemen. Ook kan het u helpen om uw aantal woorden nauwkeuriger te targeten.

  • Krijg anderen mening over uw artikel. Bounce ideeën van uw echtgenoot, een schrijfgroep of een vriend. Ze hebben misschien een nieuw perspectief dat je nog niet hebt overwogen.

Nu niet bevriezen! Het is de pauze waarop je hebt gewacht. Zorg ervoor dat uw artikel is gestart en voordat u het weet, neemt die redacteur opnieuw contact met u op.


Video Van De Auteur: Blog tips: Hoe schrijf ik pakkende tussenkopjes

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Dead Stock in Retail Vertegenwoordigt verloren kansen

✔ - Hoe probleemkopers en slechte situaties op eBay te vermijden

✔ - Land-tot-gebouwratio berekenen en waarom het belangrijk is


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!