Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Prijzen Producten die markeringen gebruiken voor zakelijk succes


Er zijn veel manieren om het product of de service die u verkoopt te prijzen. Veel van hen bevatten een soort markup. U kunt een opmaak berekenen op basis van de kosten van het product of een opmaak op basis van de verkoopprijs van het product.

Te overwegen factoren bij het instellen van een productprijs

Er zijn veel factoren die een bedrijfseigenaar moet overwegen bij het bepalen van een product met behulp van markup en breakeven-analyse. Deze drie kunnen het belangrijkst zijn:

 • De productiekosten
 • De marktvraag naar het product
 • De gewenste markup door de bedrijfseigenaar

De productiekosten

Vaste en variabele kosten bepalen zowel de markup als de verkoopprijs van het product van een bedrijf. Vaste kosten omvatten items zoals uw overheadkosten, inclusief huur voor uw kantoor of productieruimte. Variabele kosten omvatten items die veranderen met uw verkoopvolume zoals arbeid en materialen. Bij het bepalen van de prijs van uw product, moet u eerst bepalen hoeveel van uw vaste en variabele kosten gaan naar het produceren van elke eenheid van uw product.

U kunt ook uw kosten analyseren in termen van directe en indirecte kosten. U denkt anders over de classificatie van uw kosten, maar het eindresultaat is hetzelfde. Het gebruik van directe en indirecte kosten maakt het misschien een beetje eenvoudiger om overhead toe te wijzen.

Het bepalen van hoeveel van uw kosten gaan naar het produceren van elke eenheid van uw product kan de moeilijkste berekening zijn die u maakt. Er is een eenvoudige berekening die u kunt maken om uw bedrijfskosten te schatten per eenheid product of dienst die u verkoopt.

 • Schat uw totale vaste kosten
 • Schat uw totale variabele kosten
 • Neem de som van uw vaste en variabele kosten en deel deze door uw geschatte totale omzet.

Dat zijn uw productiekosten per eenheid van uw product of dienst. U hebt nu een basisprijs voor uw product om mee te werken. U weet dat u het product minstens voor dit bedrag moet verkopen om de productiekosten te dekken. Je moet voorzichtig zijn bij het maken van deze schatting, vooral met je vaste kosten. Het toewijzen van overhead is lastig en u wilt niet te weinig toewijzen aan elke eenheid van uw product, anders verliest u geld aan het product.

Vraag naar een product of dienst op de markt

De marktvraag naar een product of een dienst is de tweede factor die een ondernemer in overweging moet nemen bij het bepalen van een prijs. De wet van de vraag is dat er een omgekeerd verband bestaat tussen vraag en prijs. Naarmate de prijzen dalen, stijgt de vraag en naarmate de prijzen stijgen, daalt de vraag. De vraag naar uw product is net zo belangrijk om te overwegen bij het bepalen van een prijs als de productiekosten.

Een aantal factoren naast prijs beïnvloeden de vraag die een bedrijf voor een product zal ervaren. Er is meestal een positieve of directe relatie tussen het consumenteninkomen en de vraag. Naarmate het inkomen van een consument omhoog gaat, neemt ook de vraag naar een product toe.

De prijs van gerelateerde goederen heeft invloed op de vraag naar een product. Als uw bedrijf een product produceert dat gewoonlijk wordt gebruikt met een ander product, zal de prijs van de twee meestal samen stijgen of dalen. Als twee producten elkaar vervangen, zoals Pepsi en Coke, stijgt de vraag naar de ander meestal als de prijs van één stijgt.

De smaak en voorkeuren van consumenten, evenals hun verwachtingen, moeten ook in overweging worden genomen bij het bepalen van de prijs van uw product. Als een nieuw onderzoek wordt vrijgegeven waarin wordt gezegd dat een bepaald product slecht is voor uw gezondheid, kan de vraag voor uw product afnemen, ongeacht of dat onderzoek is geverifieerd of niet.

Wat betreft de verwachtingen van de consument, als er geruchten gaan dat een verbeterde versie van een product of dienst zal worden uitgebracht, dan kunnen consumenten stoppen met het kopen van de oudere versie van het product, zelfs als het nieuws slechts een gerucht is.

Bepalen hoeveel de prijs van uw product moet worden verhoogd op basis van de marktvraag, is moeilijker dan die vaststelling op basis van de productiekosten. Het is een subjectieve vaststelling, maar het is gebaseerd op marktonderzoek.

Bepaal de markup op uw product

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op het berekenen van de markup op uw product of dienst. Twee van de belangrijkste zijn de productiekosten en de marktvraag naar uw product. Houd rekening met uw branche nadat u met deze factoren rekening hebt gehouden. Is er een standaardmarkup voor de branche? Dun en Bradstreet is een service waarmee u brancherapporten kunt ontvangen die helpen bepalen hoe prijzen worden vastgesteld in uw specifieke branche.

Prijzen zijn anders ingesteld, afhankelijk van uw type kleine onderneming. De prijsstrategie verschilt voor de volgende soorten bedrijven:

 • Service bedrijven
 • Groothandel
 • retailers
 • producenten
 • Aannemers van gebouwen

Ongeacht het type bedrijf, de opmaak is het bedrag dat u toevoegt aan de kosten van uw product om de verkoopprijs te bepalen. Het opmaakpercentage wordt bepaald door het bedrag van uw geplande winst, het type product of service dat u verkoopt, hoe snel het product wordt verkocht en de hoeveelheid service die door de verkoper wordt uitgevoerd.

Bepaal op basis van de besproken factoren het markuppercentage dat u voor uw product wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld 30% wilt gebruiken, voegt u het opmaakpercentage van 30% toe tot 100%. Vermenigvuldig de 130% met de kosten van uw product. Dat geeft u de verkoopprijs voor uw product.


Video Van De Auteur: TOP TEN SIGNS THAT MAKES THE PERSON RICH AND FAMOUS|PALMISTRY|

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 5 Stappen die u moet nemen als een sleutelwerknemer weggaat

✔ - 7 Beste iPhone & Android-apps voor zakelijke financiën

✔ - Het belang van leadgeneratie voor bedrijfsuitbreiding


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!