Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een hoofdvestiging


Julia de Loodgieter heeft een thuisbedrijf. Ze heeft een eigen kantoor waar ze thuis boekhoudt, oproepen ontvangt van klanten en verkopers, en waar ze ander werk doet dat gerelateerd is aan haar bedrijf. Ze schrijft ook rekeningen en doet wat administratief werk in haar auto bij klanten thuis.

Hoe zit het met Roberto, die als verkoper werkt, van zijn thuiskantoor naar klantenkantoren reist? Hij heeft een klein kantoor op de site van zijn werkgever, maar hij gebruikt het zelden. De werkgever eist van hem dat hij een thuiskantoor op zijn grondgebied onderhoudt om sneller naar klantlocaties te gaan. Wat is de hoofdvestiging van Julia en Roberto?

Het begrip "hoofdvestiging" is een belangrijk punt, omdat u alleen uitgaven voor zakelijk gebruik van uw woning kunt aftrekken als uw woning uw hoofdvestiging is.

Als uw huis uw enige bedrijfslocatie is

Als u vanuit huis werkt met uw bedrijf (niet als werknemer van iemand anders) en u geen andere bedrijfslocatie hebt, is uw huis uw hoofdvestiging.

Als je een andere locatie hebt

Als u meerdere locaties hebt waar u zaken kunt doen, kunt u de kosten voor het gebruik van uw woning niet aftrekken tenzij dit uw hoofdvestiging is. Om deze vaststelling te maken, kijkt de IRS naar:

  • Het relatieve belang van de activiteiten die worden uitgevoerd op elke plaats waar u zaken doet, en
  • De hoeveelheid tijd die u doorbrengt op elke plaats waar u zaken doet.

Uw thuiskantoor kan alleen als uw hoofdvestiging kwalificeren als u voldoet aan de volgende IRS-vereisten:

  • Jij gebruikt het exclusief en regelmatig voor administratieve of managementactiviteiten van uw handel of bedrijf. Het betekent dat de locatie bij u thuis waar u uw bedrijf run, uitsluitend en regelmatig voor dit doel wordt gebruikt.
  • Jij hebt geen andere vaste locatie waar u aanzienlijke administratieve of managementactiviteiten van uw handel of bedrijf uitvoert. U kunt echter wel enkele administratieve of beheersactiviteiten buiten uw huis uitvoeren (bijvoorbeeld in uw auto) of iemand anders kan administratief werk doen buiten uw huis (bijvoorbeeld een boekhouder).

Als u een werknemer bent

De hoofdvestiging van een medewerker is iets minder duidelijk dan voor een solide bedrijfseigenaar. Om in aanmerking te komen als de hoofdvestiging van de werknemer, moet het thuiskantoor:

  • Moet worden gebruikt voor het gemak van de werkgever, niet van de werknemer (niet alleen "nuttig"), en
  • U mag geen enkel onderdeel van uw woning verhuren aan uw werkgever en het gehuurde gedeelte gebruiken om diensten te verlenen als werknemer voor die werkgever.

De voorbeelden worden vervolgd

Julia's doet haar sanitair op locaties bij klanten, en ze heeft een boekhouder, maar haar kantoor aan huis kwalificeert zich als haar hoofdvestiging, omdat

  • (a) het wordt regelmatig en uitsluitend voor zakelijke doeleinden gebruikt, en
  • (b) ze heeft geen andere plek waar ze het grootste deel van haar administratieve en leidinggevende werk doet.

Ze kan de juiste aftrekposten voor haar thuiskantoor nemen. Roberto's thuiskantoor is door zijn bedrijf verplicht voor zijn gemak en om geld te besparen, zodat het kan worden geclassificeerd als zijn hoofdvestiging en zijn thuiskantoorkosten aftrekbaar zijn.

Een IRS-stroomschema om te helpen... Soort

De IRS heeft een handig stroomdiagram om u te helpen bepalen of uw thuisbedrijf in aanmerking komt voor belastingaftrek. Helaas helpt het stroomdiagram niet als u de vraag krijgt: "Is het [uw huis] uw hoofdvestiging?" Tenzij u weet wat de "hoofdvestiging" betekent, kunt u het stroomdiagram niet gebruiken.


Video Van De Auteur: Diergezondheidscentrum De Limes

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een belastingaftrek voor bedrijven online in te dienen

✔ - Richtlijnen voor het sluiten van het kantoor voor vakantie

✔ - Marketingcarrières met de beste toekomstvooruitzichten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!