Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Bewijs van stressproces Waarom het in de productie wordt gebruikt


Bewijsspanning is de hoeveelheid stress die een materiaal, meestal metaal of plastic, ondergaat. Bewijsspanning is belangrijk om te controleren of het materiaal dat wordt gebruikt in de fabricage, enige vervorming ondergaat of wat gewoonlijk wordt aangeduid als plastische vervorming. Plastic vervorming is wanneer een dergelijke hoeveelheid spanning is toegepast op kunststof of metaal, waardoor deze onomkeerbaar van vorm, vorm of samenstelling verandert. Bewijs van stress wordt gebruikt in de metaalproductie en is ook bijzonder nuttig voor de maritieme industrie.

Wat Bewijsstress betekent

Proofspanning verwijst ook naar de spanning die een gespecificeerde kleine, permanente verlenging van een trekproefstuk zal veroorzaken.

Een trekproef wordt uitgevoerd wanneer een stuk materiaal (waarvan de afmetingen zijn berekend) tussen een paar grepen wordt geplaatst. Gewicht wordt toegepast op "het materiaal aan het ene uiteinde gegrepen terwijl het andere uiteinde vast is", aldus Michigan Technological University, een openbare onderzoeksuniversiteit in Houghton, Michigan. Volgens Michigan Tech: "We blijven het gewicht verhogen (vaak de belasting of kracht genoemd) en tegelijkertijd meten we de lengteverandering van het monster."

Met andere woorden, testspanning is het punt waarbij een bepaalde mate van permanente vervorming optreedt in een testmonster. Bewijsspanning wordt ook offset-rendementsstress genoemd. Meestal wordt de spanning die nodig is om 0,2 procent van de plastische vervorming te produceren als bewijskracht beschouwd. Het is belangrijk om de waarde of het niveau van stress te bepalen dat kan worden toegepast voordat een materiaal de compositie, grootte of vorm "oplevert" of verandert.

Inzicht in stress begrijpen

Opbrengstspanning verwijst naar het niveau wanneer een metaal of ander materiaal niet langer elastisch is. Deze term kan ook worden gebruikt in verwijzing naar andere materialen. Een andere manier om te denken aan vloeispanning is wanneer stress niet langer constant is bij het aanleggen van rek. Wanneer dit plaatsvindt, staat het bekend als het vloeipunt. Met andere woorden, stress die buiten het vloeipunt wordt toegepast, kan leiden tot aanzienlijke permanente vervorming of breuk van het materiaal. De stalen balken die bij de constructie van een gebouw worden gebruikt, kunnen bijvoorbeeld slechts een bepaalde hoeveelheid spanning verwerken voordat deze oplost.

De fabrikant Brookfield Amatek (marktleider in viscositeit, textuuranalyse en poederstroominstrumentatie) beschrijft vloeispanning, omdat deze betrekking heeft op een breed scala aan verschillende materialen, zoals de volgende:

"Een vloeispanning zal vaak de stroming onder de relatief lage spanningen als gevolg van de zwaartekracht belemmeren, waardoor weerstand tegen zakken en zakken wordt geboden tegen producten zoals kleefstoffen, gips en stucwerk, dikke filminkten, gesmolten chocolade, verf en brandvertragende coatings. producten de aanwezigheid van een vloeispanning is niet zo wenselijk, wat leidt tot, bijvoorbeeld, doseerproblemen in zwaartekracht-toevoersystemen of een overmaat aan residu aan de zijkanten van omgekeerde flessen. "

Waarom bewijs van stress wordt gebruikt

Of de proefbelasting van staal, stucwerk of een specerij zoals ketchup wordt beoordeeld, het doel is om het punt te identificeren waarop de substantie zal opbrengen, omdat veel materialen worden gebruikt terwijl ze nog steeds elastisch zijn, met andere woorden, een tijdje voor hun opbrengst punt. Proof stress test de eigenschappen van materialen, hun microstructuur of metallurgische staat.

Het testen van bewijskracht is naar verluidt ontstaan ​​vóór de ontwikkeling van wiskundige theorieën over stress en spanning. Lang geleden, om de proefspanning van een monster te testen, pasten mensen een belasting toe op het materiaal dat ze wilden testen om het resulterende stressniveau te bepalen. Na het aanbrengen van de lading hebben ze de lading verwijderd. De stress werd als mislukt beschouwd als het niveau hoger was dan de bovengenoemde 0,2 procent.

Het detecteren van de bewijskracht van een materiaal is bijzonder nuttig voor de maritieme industrie omdat het laat zien hoeveel kracht schepen, of platformpoten, kunnen innemen voordat permanente schade optreedt.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Meer informatie over CETA, de handelsovereenkomst tussen de EU en Canada

✔ - Tips voor het plannen van uw restaurant-website

✔ - Een interview met [een] zelf-beschreven douane-unie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!