Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Property Management: Marketing en financiële functies

Tips voor winstgevend beheer van vastgoedbeheer


Eigenaars van vastgoedbeleggingen, met name eigenaren van meerdere objecten of afwezigeigenaren, vertrouwen het dagelijks beheer van hun beleggingen toe aan beheerders van onroerend goed. In de meeste jurisdicties moeten vastgoedbeheerders een vergunning hebben en de eigenaar van het bedrijf moet mogelijk een licentie voor onroerend goedbeheer hebben die vergelijkbaar is met die van een makelaar in onroerend goed en de regels van het vastgoedbord van de staat moet volgen.

Vastgoedbeheerders hebben de verantwoordelijkheid om de kosten in evenwicht te brengen, zodat hun klanten winsten kunnen realiseren. Om deze reden stellen vastgoedmanagers doorgaans budgetten op die gericht zijn op het schatten van de kosten van het onderhouden en verbeteren van de eigenschappen van hun klanten. De meest succesvolle budgetten komen redelijk dicht bij de werkelijke kosten die nodig zijn om een ​​eigendom te beheren.

Beheer van onroerend goed

Het vastgoedbeheerbedrijf zal, in overleg met de eigenaar, gedetailleerde begrotingen opstellen voor de dagelijkse exploitatie van het onroerend goed. Deze functie omvat aspecten van alle andere functionele gebieden, omdat het geld toewijst voor hun prestaties. Niet alleen moeten de inkomsten uit huurprijzen worden geschat, maar er zal ook een redelijke schatting moeten worden gemaakt van de uitgaven voor de drie andere functionele gebieden. Kosten voor huurderdiensten, reparaties en onderhoud en administratie moeten nauw worden benaderd.

Kapitaaluitgaven

Objecten die verouderd raken, zullen lagere huurprijzen en een minder aantrekkelijke return on investment ervaren naarmate het object ouder wordt. Er moet een langetermijnbudget voor kapitaalverbeteringen worden ontwikkeld. Renovatie, verbouwingen en modernere apparatuur zullen helpen om huurinkomsten te behouden en te vergroten in concurrentie met nieuwere woningen.

Voor belastingdoeleinden kunnen kapitaalverbeteringen worden geactiveerd, wat betekent dat de kosten worden gespreid over de gebruiksduur van de verbetering of volledig worden afgetrokken in het jaar van de kosten. Gekwalificeerde accountants helpen vastgoedbeheerders doorgaans bij het bepalen of dergelijke kosten worden geactiveerd of volledig worden afgetrokken. Bepaalde belastingvoordelen kunnen het gevolg zijn van het financieren van de verbeteringen.

Marketing en reclame

Hoewel mond-tot-mondreclame nieuwe huurders kan brengen, vereist effectieve concurrentie op de markt een marketingplan en een reclamebudget. Consistentie is vrij belangrijk in advertenties. Ontwikkel een budget voor periodieke periodieke advertenties in media die een bewezen staat van dienst hebben in het genereren van huurders.

Een advertentie- en marketingbudget moet ook de kosten omvatten van het onderhouden van online vermeldingen. Budgettering voor meer marketing als de leegstand stijgt, is ook een voorzichtig plan. Het coördineren van verhoogde marketing om vernieuwing of verbeteringen aan te kondigen is ook een goede strategie.

Alles samenbrengen

Het vastgoedbeheerbedrijf is de agent van de eigenaar en moet nauw samenwerken met de eigenaar om de huurinkomsten en het rendement op de investering voor het onroerend goed te maximaliseren. De eerste stap in dat proces, en heel belangrijk, is een uitgebreide begroting.

Grondige kennis van concurrerende eigenschappen, hun vergelijkende kenmerken en huurtarieven zijn absoluut noodzakelijk. Plan voor renovaties en verbeteringen en hun financiering. Wees zo nauwkeurig mogelijk bij het schatten van doorlopende beheerskosten voor reparaties, onderhoud en administratie. Maximaliseer huurprijzen in relatie tot concurrentie en huidige marktomstandigheden. Hopelijk, wanneer dit alles is gedaan, zal het inkomen de uitgaven overtreffen, en zul je een winstgevend eigendom beheren voor de eigenaren.


Video Van De Auteur: Vacature Controller bij KOOT Financieel

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Websitehulpmiddelen voor het opzetten van een import- / exportbedrijf

✔ - Grootste Canadese winkelketens op basis van omzet

✔ - Hoe een voorstel Fondsenwerving Event Sponsoring te maken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!