Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De voors en tegens van debiteurenfinanciering


Afgaande op de huidige trends kan worden opgemerkt dat traditionele en reguliere microfinanciering, zoals kredieten en zakelijke leningen, ontoereikend zijn of niet binnen handbereik voor eigenaren van kleine bedrijven. Desondanks realiseren eigenaren van kleine bedrijven zich nog steeds de noodzaak om financiering te verwerven om hun activiteiten te laten groeien en kasstroomtekorten te beteugelen. Het is in zulke moeilijke tijden dat veel ondernemers hun debiteurenfinanciering inschakelen als een manier om het geld te krijgen dat ze nodig hebben.

De voordelen van debiteurenfinanciering voor bedrijven kunnen te moeilijk zijn om te weerstaan. Zijn aantrekkingskracht om onmiddellijk financiering te krijgen om de bedrijfsgroei te verbeteren, is een krachtige oplossing. In dit artikel wordt een duidelijk overzicht gegeven van alle dwingende zaken waar elke ondernemer naar moet kijken voordat hij de stippellijnen van een financieringsovereenkomst voor handelsvorderingen ondertekent, evenals alle goede en slechte aspecten ervan.

Wat is precies debiteurenfinanciering?

Algemeen bekend als Factoring, is debiteurenfinanciering absoluut een van de oudste soorten commerciële financiering. In eenvoudige bewoordingen is het een proces dat de verkoop van vorderingen of openstaande facturen met zich meebrengt bij een korting op een gespecialiseerd factoring- of financieringsbedrijf (gewoonlijk "de factor" genoemd). Het factoringbedrijf neemt de risico's op de vordering op zich en geeft uw bedrijf in ruil daarvoor een snelle toevloed van contanten. De bedragwaarde die op de vordering wordt uitgegeven, hangt grotendeels af van de 'leeftijd' en de kwaliteit van de vordering.

Is het een lening of een factoringregeling?

Zorg ervoor dat het een factoringovereenkomst is en geen lening. Zorg ervoor dat de deal een prime rate heeft, wat in essentie het gevarieerde rentebedrag is. Ontdek hoe de prime rate wordt berekend en of deze is gekoppeld aan de factoring. Houd in gedachten dat een prime rate een essentieel onderdeel is van debiteurenfinanciering, of dit nu in minimum of maximum is.

Definitie van de aankoopdatum

Dit is een ander cruciaal onderdeel van de overeenkomst dat u in perspectief moet plaatsen. In normale gevallen zijn aankopen binnen meer dan 180 dagen betaalbaar. Het factoringbedrijf is meestal verantwoordelijk voor het verzamelen en factureren van uw debiteuren. Het is van cruciaal belang om de reservehoeveelheid te weten en hoe deze wordt geladen. Een reservebedrag is het contant geld dat wordt aangehouden en varieert gewoonlijk van 2% tot 20%.

Voorwaarden van de Overeenkomst

De lengte van de overeenkomst is een belangrijke factor die u moet overwegen. Of het contract nu maanden, een jaar of meerdere jaren duurt, zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van de duur van de overeenkomst en of een overeenkomst voor de korte of lange termijn van vitaal belang is voor uw bedrijf.

Voordelen van debiteurenfinanciering

In werkelijkheid heeft elke financieringsoptie voor bedrijven zijn goede en slechte kanten. Debiteurenfinanciering vormt geen uitzondering:

  • Geen behoefte aan onderpand - Het is een vorm van ongedekte bedrijfsfinanciering die geen onderpand vereist in de vorm van activa en borgen.
  • Behoud het eigendom van uw bedrijf - Voor dit soort financiering hoeft u geen deel van uw bedrijfseigendomsrechten uit te geven om de financiën te verwerven.

Nadelen van debiteurenfinanciering

  • Hogere kosten - Hoewel het een snelle manier is om toegang te krijgen tot contanten voor uw bedrijf, kan dit leiden tot hogere kosten dan de tarieven die worden aangerekend op andere soorten zakelijke leningen. Houd er rekening mee dat als u het bedrag niet binnen de vooraf bepaalde periode betaalt, het totale bedrag dat u moet betalen, wordt verhoogd.
  • Lange contracten - Sommige overeenkomsten kunnen kort en haalbaar zijn, maar andere kunnen lang en boeiend zijn dan u zou willen. Het is echter cruciaal om te onderhandelen over de lengte van het contract dat perfect werkt voor u en uw bedrijf.

Elke vorm van zaken, klein of groot, zal op een bepaald moment zakelijke kredieten vereisen om verschillende dagelijkse activiteiten van het bedrijf te ondersteunen. Op een gegeven moment kan het bedrijf snel geld nodig hebben om zijn activiteiten vast te leggen. Helaas is de krediettoegang zo krap geworden, vooral voor kleine bedrijven met veel traditionele kredietverstrekkers die geen levensvatbare hulp bieden. Debiteurenfinanciering kan bedrijven helpen om die financiële uitdagingen het hoofd te bieden.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe rentetarieven op bankleningen te berekenen

✔ - Zakelijke creditcards voor werknemers: goed nieuws en slecht

✔ - Bescherm uw website door deze te auteursrechtelijk te beschermen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!