Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Voors en tegens van het geven van cadeaubonnen


Als u overweegt cadeaukaarten te geven tijdens deze feestdagen, moet u op de hoogte zijn van de voor- en nadelen van het geven van geschenken, evenals van de wetten die hen regeren.

Cadeaukaarten Ontvang een Bad Rap

Over het algemeen lijken cadeaubonnen meer populair onder geschenkgevers dan ontvangers. Velen beschouwen cadeaubonnen als onpersoonlijke geschenken die de indruk wekken dat de schenker lui is.

Er zijn ook bedenkingen bij het geven van cadeaubonnen die kosten kunnen verzamelen, in waarde kunnen dalen of te snel verlopen. Gelukkig zorgden de nieuwe wetten met betrekking tot cadeaukaarten in 2010 voor de meeste zorgen van consumenten om te rusten. Kosten op cadeaubonnen zijn 12 maanden na aankoop van de cadeaukaart verboden en cadeaubonnen hebben een levensverwachting van vijf jaar.

Waarom sommige mensen niet graag cadeaubonnen krijgen

Een onderzoek door Consumer Reports heeft uitgewezen dat meer dan 25 procent van alle verstrekte cadeaubonnen nooit wordt gebruikt.

Volgens de enquête:

  • 58 procent van de ondervraagden zei dat ze hun cadeaubonnen niet hadden gebruikt omdat ze geen tijd hadden om naar de winkel te gaan of online te winkelen.
  • 35 procent zei dat ze niets konden vinden om te kopen.
  • 32 procent zei dat ze ofwel de cadeaubon verloren of vergeten dat ze het hadden.

Maar tonen die cijfers aan dat het geven van een cadeaukaart een slecht idee is? Niet echt. Niet als je bedenkt hoeveel mensen geschenken ontvangen die ze nooit dragen, gebruiken, vertonen, spelen of die ze ruilen voor iets anders.

Bekijk de voor- en nadelen van het geven van cadeaubonnen om het probleem op te lossen.

De voordelen van het kopen van cadeaubonnen

  1. Mensen kunnen kiezen wat ze willen kopen.
  2. De kosten voor het verzenden van cadeaubonnen zijn een stuk lager dan die voor postpakketten.
  3. De persoon die de cadeaubon ontvangt, krijgt meer waar voor zijn geld door te winkelen met cadeaubonnen tijdens piekverkooptijden.

De nadelen van het kopen van cadeaubonnen

  1. Cadeaubonnen zijn gemakkelijk te verliezen.
  2. Cadeaubonnen lijken onpersoonlijk.
  3. Winkeliers kunnen failliet gaan voordat een kaart wordt gebruikt.

Online-opties voor ongewenste cadeaubonnen

Vandaag is er geen reden voor iemand om vast te komen te zitten met een ongewenste cadeaubon. Dat komt omdat er services zijn die ongewenste cadeaubonnen kopen voor een deel van de waarde van een kaart.

Cardpool.com en Swapagift.com zijn bedrijven die diensten verlenen waarmee u kortingskaarten met korting kunt verkopen, verhandelen of kopen. De services bepalen het bedrag dat moet worden betaald op basis van de populariteit van de kaart die wordt verkocht en beide sites verkopen cadeaubonnen met korting. Dit is een goede optie voor mensen die vaak in dezelfde winkel winkelen en hun spaargeld willen maximaliseren.

Extra cash nodig?

Creditcardbedrijven belonen klanten met punten op basis van het bedrag dat zij aanrekenen op hun account. Deze punten kunnen vervolgens worden gebruikt om cadeaubonnen te kopen voor winkels, restaurants en ook voor lokale diensten.

Swagbucks biedt klanten bijvoorbeeld de mogelijkheid om punten te verdienen door het bekijken van korte advertenties, het invullen van enquêtes of het bezoeken van websites. Deze punten kunnen vervolgens worden gebruikt om cadeaubonnen te kopen. De cadeaubonnen kunnen vervolgens worden verkocht aan Cardpool of Swapagift voor bijna de gehele nominale waarde van de kaart.

Cadeaukaarten maken goede noodgeschenken

Het geven van cadeaubonnen om te helpen betalen voor benodigdheden steeg als gevolg van de recessie in 2007. En geen wonder. Cadeaubonnen voor aankopen op gas, boodschappen en drogisterijen zijn geschenken die waarde hebben voor iedereen met een beperkt budget.

Het komt neer op

Cadeaubonnen zijn net als elk ander geschenk dat u geeft. Voordat u er een kiest, moet u denken aan de persoon aan wie u de kaart geeft en rekening houden met hun voorkeuren en antipathieën. Probeer een kaart te selecteren die gewaardeerd en gebruikt zal worden.


Video Van De Auteur: Eigenaar Intertoys Amstelveen: "Van mijn medewerkers blijf je af!"

Gerelateerde Artikelen:

✔ - VF Outlet Factory slaat spaartips en winkellocaties op

✔ - Hoe u extreme besparingen kunt behalen zonder extreme coupons

✔ - Kortingsbonnen voor biologisch voedsel


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!