Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

De voors en tegens van het starten van een proeflezen bedrijf

Hoe je een goed leven kunt leiden met je grammaticale knowhow


Heb je ervaring met schrijven en bewerken? Ben je detailgericht en in staat om constructieve kritieken te geven? Ziet u regelmatig typefouten en grammaticale fouten in boeken, advertenties en artikelen, zelfs als u leest voor uw plezier? Als u oog heeft voor detail, graag leest en ervaring hebt met het schrijven van gestructureerde inhoud, overweeg dan om uw eigen proefleeractiviteiten te starten.

Proeflezers zorgen ervoor dat de tekst overeenkomt met een bestaande stijl, controleer woordafbreking en hoofdletters, zorg ervoor dat wijzigingen van vorige versies nauwkeurig zijn gemaakt en controleer soms op grammaticale fouten. Overweeg enkele voor- en nadelen voordat u een dergelijk bedrijf start.

De voors

Er zijn veel redenen waarom een ​​proeflezen een goede optie is wanneer u klaar bent om een ​​bedrijfseigenaar te worden. Enkele van de voordelen van het starten van een dergelijke onderneming zijn onder andere:

  • Opstartkosten moeten relatief laag zijn, vooral als u uw bedrijf buitenshuis uitvoert. Afgezien van standaard kantoorbenodigdheden, kunnen elementaire opstartkosten worden beperkt tot het onderhouden van een huidige versie van Microsoft Word en online abonnementen op standaard stijlgidsen zoals het Associated Press Stylebook, het MLA Handbook, de APA Manual en de Chicago Manual of Style, zoals evenals alle andere gespecialiseerde stijlgidsen die uw klanten gebruiken.
  • Er is geen storefront nodig. Dit is werk dat uitsluitend uit uw eigen huis kan worden gedaan. Dit kan niet alleen zorgen voor een comfortabelere werkomgeving, maar u kunt ook de kosten van uw thuiskantoor aftrekken als u uw belastingaangifte doet.

  • Terwijl je hebt geen formele training of certificering nodig, een achtergrondeditor-nieuwskopie of werken als docent Engels of compositie maakt het gemakkelijker om uw waarde aan potentiële klanten te verkopen.
  • Een breed scala aan potentiële klanten is beschikbaar. Mogelijkheden variëren van personen die hulp zoeken bij cv's, sollicitatiebrieven of andere belangrijke documenten voor bedrijven die professionele editing voor voorstellen of gedetailleerde rapporten zoeken. U kunt zoeken naar een zo breed mogelijk scala aan klanten, of u kunt ervoor kiezen om u te specialiseren in een gebied waar u de meeste expertise heeft.

De nadelen

Je moet ook voorbereid zijn op de onvermijdelijke uitdagingen die gepaard gaan met het starten van een bedrijf. Mogelijke uitdagingen bij het openen van uw eigen bedrijf voor proeflezen zijn:

  • Een uitzonderlijke beheersing van de Engelse taal is niet voldoende om een ​​goede corrector te zijn. Het is noodzakelijk dat u een praktische kennis hebt van meerdere stijlgidsen en de mogelijkheid om zich aan te passen aan de client en de toewijzing.
  • Verdere opleiding en ervaring kunnen noodzakelijk zijn om vertrouwd te raken met enkele van de verschillende schrijfstijlen die u nodig hebt voor het proeflezen. Een bedrijfsvoorstel moet bijvoorbeeld niet eruit zien of lezen als een tijdschriftartikel dat wetenschappelijk onderzoek beschrijft. Als proofreader is het belangrijk dat u zich snel kunt aanpassen van opdracht tot opdracht.

  • Deadlines kunnen soms krap zijn. Vooral in de bedrijfswereld kunnen klanten een opdracht nodig hebben om binnen 24 uur of minder te worden omgedraaid. Je moet onder die druk goed kunnen werken.
  • Het kan lang duren om een ​​stabiel klantenbestand op te bouwen. Het verkopen van de waarde van uw werk kan net zo uitdagend zijn als het verkopen van het feit dat u de juiste persoon bent om het werk te doen, vooral in een cultuur waarin snelheid en internetafkortingen soms voorrang hebben op nauwkeurigheid en goed geschreven proza.


Video Van De Auteur: Cursus Word 2010 Deel 2: Tekst bewerken en proeflezen in Word 2010

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 7 Kleine bedrijven die u niet wilt starten

✔ - Top 10 op huis gebaseerde zakelijke ideeën

✔ - Stuur een voorbeeld van een verkoopbrief aan klanten en een manier om er een te schrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!