Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Bescherm uw website door deze te auteursrechtelijk te beschermen

Uw website is een belangrijk bedrijfsmiddel dat bescherming behoeft


Uw bedrijfswebsite is een waardevolle aanwinst voor marketing, verkoop en klantenservice, en u moet deze beschermen zoals u zou doen voor uw bedrijf. U kunt dat doen door er auteursrecht op te stellen, en dit is een stapsgewijs proces.

Uw bedrijfswebsite is intellectueel eigendom, net als een handelsmerk of octrooi. U wilt uw domeinnaam, de afbeeldingen op uw website, zoals uw bedrijfslogo en alle afbeeldingen die het bevat, beschermen.

Wat is een website?

Een website wordt door het US Copyright Office gedefinieerd als "een webpagina of reeks onderling verbonden webpagina's, inclusief een startpagina, die zich op dezelfde computer of server bevindt (dwz op elkaar zijn gefixeerd op die computer of server) en is voorbereid en wordt onderhouden als een verzameling van informatie door een persoon, groep of organisatie. "

Wat is auteursrechtelijk beschermd?

Auteursrechtbescherming is alleen voor originele werken die zijn gefixeerd in een tastbaar expressiemiddel. Een website komt in aanmerking op voorwaarde dat het werk origineel is en eigendom is van de aanvrager en duidelijk wordt beschreven.

Auteursrechtbescherming op een website is voor de inhoud op die site. Het U.S. Copyright Office zegt ook dat inhoud "materiaal is dat waarneembaar is voor de gebruikers van een bepaalde website". Het bevat zo ongeveer alles, van nieuwsartikelen, literatuur, blogs, muziek, audio zoals een podcast, webinars, games en video.

Je kunt alleen auteursrecht doen wat al op je website staat. Het U.S. Copyright Office geeft aan dat de registratie alleen betrekking heeft op de inhoud die wordt aangeboden bij de registratie. Alle inhoud die later is gemaakt om aan de website te worden toegevoegd of enige updates van de website zou een eigen registratie vereisen.

Wat kunt u NIET auteursrechtelijk doen?

Links naar andere websites bevinden zich niet op uw website, dus u kunt geen auteursrechten op hen plaatsen, hoewel u op uw site over copyright-links van de ene naar de andere pagina kunt copyrighteren.

Je kunt geen auteursrechtelijk beschermd werk doen in het publieke domein. Het betekent dat het eigendom is van niemand.

Door gebruikers gegenereerde inhoud is inhoud die gebruikers op uw websites plaatsen, zoals opmerkingen en recensies. Deze inhoud is eigendom van de gebruikers, dus zij bezitten het auteursrecht op hun eigen bijdragen.

U kunt geen auteursrechtelijke ideeën, zoals plannen voor toekomstige websites, of functionele ontwerpelementen. Evenmin kunt u auteursrechtelijke domeinnamen, hypertext-koppelingen, of de lay-out, indeling of "look and feel" van een website. Gemeenschappelijk, niet-origineel materiaal, zoals namen, pictogrammen of bekende symbolen vallen niet onder het auteursrecht.

Van wie is het eigendom?

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen een werknemer van uw bedrijf die inhoud voor uw website schrijft en een onafhankelijke contractant die deze inhoud schrijft. De werknemer is niet de eigenaar van de inhoud, uw bedrijf doet dat.

Maar laten we zeggen dat je een externe partij inhuurt om je website te maken. Je betaalt die persoon om het werk te doen, dus dat wordt beschouwd als werk om te huren. Hij is een onafhankelijke aannemer ingehuurd door uw bedrijf. De onafhankelijke contractant doet eigenaar van de inhoud, dus u hebt een overeenkomst met hem nodig die uw bedrijf een exclusieve licentie geeft om deze te gebruiken.

Het hebben van een extern hostingbedrijf voor uw website heeft geen invloed op uw auteursrecht. Uw hostingbedrijf - het bedrijf waarvan de server zich op uw website bevindt - hoeft niet in uw bezit te zijn, maar u moet toch een back-up van al uw websitegegevens maken voor het geval de server van uw hostingbedrijf crasht of een ander ongeval deze vernietigt.

Hoe auteursrecht

Hoewel het waar is dat u automatische auteursrechtbescherming hebt vanaf het moment dat de inhoud van de website voor het publiek wordt aangeboden; het is nog steeds slim om een ​​paar extra stappen te nemen.

Zet een copyright-melding op elke pagina van uw website, inclusief het jaar. De beste manier om dit te doen is om een ​​voettekst op elke pagina waarop staat te staan, "Copyright [datum] [bedrijfsnaam]". En zorg ervoor dat u het jaar regelmatig bijwerkt. Sommige bedrijven omvatten alle jaren van copyrightbescherming, zoals in "Copyright 2010-2019 XYZ Company."

Registreer uw auteursrecht. U kunt dit eenvoudig doen met het U.S. Copyright Office. Het moet worden geregistreerd onder de categorie "andere digitale inhoud."

Het auteursrecht voor een website kan ingewikkeld zijn. Misschien wilt u dat een advocaat u helpt of contact opneemt met het U.S. Copyright Office.

Wat als je geen auteursrecht hebt?

Uw website verandert voortdurend. Waarschijnlijk voeg je er de hele tijd content aan toe, dus je wilt misschien niet het copyright registreren. Je wordt nog steeds beschermd door de auteursrechtvermelding op je website te plaatsen. Zorg ervoor dat het jaar op de copyright-melding actueel is en zorg ervoor dat dit op alle pagina's wordt weergegeven.

Is een blog een website?

Een blog is een type website met originele inhoud die door u is toegevoegd of door anderen die voor uw bedrijf werken. Een blog kan op dezelfde manier en in dezelfde categorie als een website auteursrechtelijk worden beschermd.

Bescherm uw website

Bescherming van uw domeinnaam
Zorg ervoor dat uw bedrijf niet alleen de inhoud van de website bezit, inclusief afbeeldingen en afbeeldingen, maar ook uw domeinnaam. Een domeinnaam is een unieke identificatie op het internet. Het lijkt op "//domainname.extension", zoals "//domainanonymous.com".

Een domeinnaam is uniek - deze kan niet worden gedupliceerd. Wanneer u uw domeinnaam registreert, krijgt u een exclusieve naam. Maar domeinnamen kunnen hetzelfde zijn als ze verschillende extensies hebben. Er kunnen bijvoorbeeld "domainanonymous.com", "doomainanonymous.net", "domainanonymous.biz" of "domainanonymous.info" zijn.

Koop de naam onder uw eigen bedrijf bij een gerenommeerde domeinregistratieservice, maar houd er rekening mee dat wanneer u de extensie ".com" koopt, de anderen open blijven staan ​​voor iemand anders. Iemand zou "domainanonymous.biz" kunnen kopen en potentiële klanten van u af kunnen halen.

Als u uw domeinnaam wilt beschermen tegen copycats, wilt u misschien ook enkele of alle meest voorkomende extensies van een domeinregistratieservice kopen en deze vervolgens laten doorsturen naar uw hoofddomeinnaam.

Domeinafbeeldingen en logo
De "look" van uw domeinnaam staat los van de inhoud. Deze look kan een afbeelding bevatten zoals de beroemde Amazon-pijl of Google's veelkleurige "G." U moet het als een handelsmerk of servicemerk registreren als u het logo van uw website wilt beschermen.

Afbeeldingen
Mogelijk wilt u de originele afbeeldingen op uw website afzonderlijk kopiëren. En als u afbeeldingen gebruikt, zorg er dan voor dat uw gebruik geen plagiaat is.

Verdedig het!

Je moet waakzaam zijn als je het auteursrecht van je website wilt beschermen. Registreer het auteursrecht en controleer regelmatig op plagiaat door te zoeken naar copycats. Geef de kwestie "stop en zet op" als iemand uw site heeft geplagieerd.

Kortom, u kunt uw originele website-inhoud beschermen door auteursrechtmeldingen toe te voegen aan elke pagina, maar het is ook een goed idee om uw auteursrecht te registreren. Als uw site complex is of meerdere auteurs bevat, zoek dan een goede advocaat voor intellectueel eigendom om u te helpen.


Video Van De Auteur: Bescherm je HANDELSNAAM | Charlotte's Law

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Het verschil tussen netto-inkomen, winst en winst

✔ - 4 Manieren om zakelijke creditcards zonder krediet te krijgen

✔ - 9 Criteria voor het selecteren van de beste zakenpartner


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!