Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Query, pitch of introductiebrief?


Hoi. Ik ben net begonnen als een freelance schrijver, en ik heb wat problemen met de hele sollicitatiebrief versus het vragenbriefje. Ik heb uw site gelezen, maar ik weet niet zeker welke letter geschikt is voor welk verkooppunt. Wanneer stuur ik bijvoorbeeld een begeleidende brief samen met een vraag? Als ik tijdschriftvragen verzend, stuur ik dan een begeleidende brief of combineer ik ze? Als ik ze combineer, wat is de balans? Ook vond ik het artikel over inwijdingsbrieven. Wat is dat!? Help alstublieft. Ik ben klaar om te beginnen!

Ok, het goede nieuws is dat je alle drie de verschillende soorten letters hebt aangeraakt die je nodig hebt om te beheersen om een ​​goed afgerond schrijver te worden (en een die niet al zijn eieren in zich heeft) één mandje - altijd goed voor je bankrekening!). Laten we dus eens verduidelijken wat elk is en waarvoor het geschikt is.

  1. Toonbrieven / vragenbrieven worden geschreven om ideeën aan tijdschriften en soms nieuwsbrieven te verkopen. Zorg ervoor dat u de bovenstaande artikelen leest, MAAR, kort gezegd, een pitch-letter schetst het vlees van uw verhaalidee op een manier die de editor haakt, en bevat net genoeg over u als schrijver om de editor ervan te overtuigen dat u IT bent. JULLIE zijn de schrijver voor dit idee.
  2. Een begeleidende brief is geschreven als reactie op een geplaatste schrijfopdracht. Het lijkt erg op een gewone sollicitatiebrief, het soort dat u zou gebruiken om op reguliere banen in een traditionele functie te zoeken. Het benadrukt waarom je de ideale freelance schrijver zou zijn voor dat specifieke geposte project / schrijfopdracht.

  1. Een introductiebrief is waarschijnlijk degene die u het minst vaak zult gebruiken (tenzij uw niche vakbladen is). De LOI wordt verzonden naar tijdschriften die een kader van schrijvers nodig hebben om verhalen aan toe te wijzen. Zie je het verschil hier? De redacteur kent het verhaal al - de schrijver pakt het niet. In plaats daarvan stemt de editor het verhaal af op een van zijn (haar) gekwalificeerde schrijvers. Om een ​​van die schrijvers te zijn, stel je jezelf voor aan de LOI. Het beschrijft in feite je kwalificaties voor die specifieke publicatie. Deze praktijk komt het meest voor bij vakbladen, hoewel de situatie bij andere publicaties niet geheel onbekend is.

Daarom, nee. Je stuurt niet echt meer dan één van dit soort letters. Maar als je een tijdschrift pakt, jij kort vertel hen waarom je gekwalificeerd bent om dat specifieke verhaal te schrijven. Als u een LOI verzendt, geeft u een overzicht van uw ervaring met betrekking tot die publicatie. En als u solliciteert naar een geplaatste schrijfopdracht, legt u uw kwalificaties uit met betrekking tot die specifieke taak.


Video Van De Auteur: The Dos and Don'ts of Querying Literary Agents

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe Gig Economy-werknemers kunnen profiteren van belastinghervorming

✔ - Over bloggen - Woordenschat die u moet weten

✔ - New Site giantGator vat Freelance Opportunities All In One Space samen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!