Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Vragen om te stellen bij het kiezen van een franchise

Vragen die u zou moeten stellen over het verkopen van uw franchise


De franchisewereld doet geweldig werk bij het werven, trainen en adviseren van eigenaren van kleine bedrijven over het bezitten en exploiteren van hun eigen franchisebedrijf. Voordat zij hun deuren openen, heeft een franchisenemer meestal minstens één tot zes weken training gehad, waarbij de franchisegever zijn jarenlange ervaring op het gebied van training, constructie en opening deelt, zodat de franchisenemer kan profiteren van de collectieve wijsheid die de franchisegever heeft zich gedurende jaren van operatie geperfectioneerd.

Helaas missen veel franchisegevers een cruciale stap: de franchisenemer assisteren bij de overgang van het eigendom. Het klinkt contraproductief, maar als je de gegevens van de duur van de werkzaamheden goed bekijkt, is het logisch om een ​​transitieplan te hebben. Studies hebben aangetoond dat de gemiddelde Amerikaanse werknemer tijdens zijn loopbaan voor ten minste zeven verschillende bedrijven zal werken; logica dicteert dat een transitie voor een franchisenemer onvermijdelijk is.

Maar dit hoeft geen negatief te zijn; in feite komen veel franchisenemers binnen een bepaalde periode van jaren in een systeem dat van plan is om te verlaten en om franchisestelsels dienovereenkomstig te evalueren alvorens hun investering te doen...

Waarop letten bij het selecteren van een franchisekans

Houd bij het kiezen van een franchise de tijd om te onderzoeken wat voor soort ondersteuning de franchisegever biedt bij het opnieuw verkopen van franchisenemers. U wilt ervoor zorgen dat de franchisegever zijn beloften nakomt en dat hun beloften van ondersteuning niet alleen deel uitmaken van een verkooppraatje.

Hier zijn enkele vragen die u kunt stellen om ervoor te zorgen dat u wordt ondersteund wanneer het tijd is om over te stappen:

  1. Heeft de franchisegever een formeel programma om reclame te maken voor de gelegenheid, bestaande trechter te leiden naar de mogelijkheid en de leads te helpen kwalificeren die naar de verkoper kunnen worden verzonden?
  2. Biedt de franchisegever permanente opleiding om de waarde van zijn bedrijf te maximaliseren door de financiën van het bedrijf goed te beheren?
  3. Als een geldschieter betrokken is bij de transactie, beheert de franchisegever actief de communicatie en het onderwijs over het franchiseconcept met de kredietgever?
  4. Wat voor soort training biedt de franchisegever aan de koper, zodat deze zich op zijn gemak voelt dat ze voor hen en hun gezin in de juiste zaken terechtkomen?

  1. Kan ik spreken met voormalige franchisenemers die het systeem hebben verlaten en de ondersteuning kunnen valideren die ik als verkopende franchisenemer zou ontvangen?

Andere zorgen tijdens het beheren van een franchise

Bovendien beheren de meeste franchisenemers hun bedrijf niet om hun verkoopwaarde te maximaliseren. De meeste franchisenemers zullen hun bedrijfsactiviteiten uitvoeren om hun belastingplicht te minimaliseren en kunnen kosten in rekening brengen die niet rechtstreeks verband houden met de bedrijfsuitoefening. Dit is een grote fout.

Wanneer een koper, en wat nog belangrijker is een kredietverstrekker, de belastingaangiften van de voorgaande jaren opnieuw bekijkt, is het een moeilijke positie voor de verkoper om uit te leggen dat ze veel winstgevender zijn dan wat de belastingaangiften weerspiegelen. Lenders zullen lenen op de resultaten van de belastingaangifte, niet op niet-gecontroleerde financiële gegevens die de verkoper "zweert", de meest accurate weerspiegeling van het bedrijf zijn.

Wanneer u een zakelijke transactie wilt aangaan, houd dan ook rekening met wat uw meest waarschijnlijke exit-scenario zou zijn. Door deze tips in gedachten te houden, zou u meer garanties moeten hebben dat de franchisegever waar u zich toe verbindt, net zo toegewijd is om u te helpen de waarde van uw bedrijf tijdens uw exit te maximaliseren als ze zijn met uw begin in hun franchisebedrijf.

Over Sean Bock

Sean is Vice President Development for Fun Brands en is verantwoordelijk voor de organische groei van dynamische merken zoals Pump It Up, Bounce U en Fun Brands Carousels. Hij heeft een MBA en JD van de University of Missouri en is bestuurslid geweest voor Antigua Enterprises, een beursgenoteerd bedrijf in de golfkledingindustrie.

Meer informatie op: fun-brands.com


Video Van De Auteur: Hoe kan je duurzaam ondernemen? | KVK

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Project Labour Agreements (PLA) - Arbeidsovereenkomst

✔ - Donor Disclosures for Charities

✔ - Broker Price Opinion (BPO)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!