Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Ray Kroc en het McDonald's fenomeen

De oprichter van McDonald's veranderde van eten in Amerika


Ray Kroc, geboren in 1902 aan ouders die Tsjechoslowaakse immigranten waren, verrees van bescheiden begin, inclusief stints als verkoper van een papieren beker en jazzmuzikant, om een ​​van Time's "meest belangrijke mensen van de eeuw" te worden door McDonald's te bouwen tot de beroemdste en succesvolste fast-food restaurant in de wereld.

Een verkoper van apparatuur

In 1954, op 52-jarige leeftijd, maakte Kroc zijn rondes als een worstelende Prince Castle Multi-Mixer-verkoper toen hij de kleine hamburgerwinkel van Richard en Maurice McDonald tegenkwam in San Bernardino, Californië. Het etablissement was eenvoudig en serveert slechts een paar items: hamburgers, frites, frisdranken en milkshakes. Deze twee broers werden een van de beste klanten van Kroc toen ze een aantal van zijn machines kocht van zijn anders dan stervende bedrijf.

Kroc, nieuwsgierig naar waarom de McDonald-broers zoveel mengers kochten, onderzocht het establishment verder. Met zijn scherpe idee van wat Amerikaanse consumenten zochten toen ze aten, stelde Kroc voor dat de broers hun aanwezigheid uitbreiden. Ze vroegen hoe ze dat konden doen, en hij bood zijn diensten aan en werd de nationale agent van McDonald's, en begon een nieuw tijdperk in franchising. Zo begon het kleine hamburgerrestaurant met de felgele bogen.

The First McDonald's

De eerste winkel opende in 1955 in Des Plaines, Illinois, tot een daverend succes en de organisatie werd de McDonald's Corporation. Zes jaar later kocht Kroc de founding brothers voor $ 2,7 miljoen. Tegen 1965 waren er meer dan 700 locaties in de Verenigde Staten, volgens Kroc's innovatieve franchisemodel om een ​​franchisenemer het recht te verlenen om slechts één winkellocatie tegelijk te beheren, waardoor de mogelijkheid behouden bleef om de controle over de franchises uit te oefenen en de uniformiteit van de service en kwaliteit.

Kroc vestigde strikt gestandaardiseerde operaties voor alle franchises van McDonald's, waaronder portiegroottes en voedselbereiding, verpakking en ingrediënten. Klantenservice normen waren ook hoog, hoewel franchisenemers mochten beslissen hoe hun bedrijven te vermarkten.

Het duurde niet lang voordat McDonald's betrapt werd in andere landen, en tegen 2003 bezat het bedrijf meer dan 31.000 locaties in 119 landen over de hele wereld. Ongeveer 47 miljoen mensen werden elke dag bediend en de verkoop bedroeg 17 miljard dollar.

Hoewel Kroc niet het concept van het ketenrestaurant creëerde, zag hij een niche en ontwikkelde hij het plan om burgers, friet en shakes om te vormen tot een enorm rijk. Kroc was een klever voor consistentie en netheid in al zijn vestigingen. En hij deed er alles aan om de kosten laag te houden, zodat zelfs mensen met een laag inkomen zich een maaltijd konden veroorloven bij McDonald's.

Het kooksysteem verbeteren

Kroc's inzicht in het standaardiseren van kook- en serveerprocedures betekende dat alle processen efficiënt en gemakkelijk te leren waren, zelfs door nieuwe en ongeschoolde werknemers. Aangezien tienerpersoneel kwam en ging, was dit belangrijk voor de operatie, zodat klanten het voedsel dat ze verwachtten tijdig zouden blijven ontvangen. Een terugbetaling werd verplicht gesteld aan elke klant die langer dan 5 minuten moest wachten op zijn bestelling.

Kroc heeft een gastvrije franchisenemersovereenkomst opgezet om zijn aanwezigheid te vergroten. Hij gebruikte de methode om een ​​commissie van 1,9 procent in rekening te brengen voor de verkoop van een franchisenemer, in plaats van een grote opstartvergoeding in rekening te brengen.

De San Diego Padres kopen

In 1974 ging Kroc met pensioen als CEO van MacDonald's en kocht na zijn levenslange passie voor honkbal het baseballteam van San Diego Padres. Hoewel de Padres het niet erg goed deden, was Kroc een zeer geliefde aanwezigheid bij de wedstrijden en haalde ze hun eerdere aanwezigheidsrecord in 1974 met meer dan 350.000 punten.

Na een beroemde fout-beladen wedstrijd tegen de Houston Astros, gebruikte hij het omroepsysteem van het stadion om de fans van het team te vertellen: "Ik lijd met je, ik heb nog nooit zo'n stomme partij in mijn leven gezien." In 1979 overhandigde Kroc teamoperaties aan Ballard Smith, zijn schoonzoon, maar hij bleef de teameigenaar tot zijn dood in 1984.

Toen McDonald's het grootste restaurantbedrijf ter wereld werd, bleef de slimme verkoper Kroc leven volgens zijn motto om klanten te voorzien van wat ze wilden.

Kroc was van 1968 voorzitter van McDonald's Corporation tot hij in 1984 overleed. Veel leidinggevenden van McDonald's sieren hun kantoren nog steeds met rollen met Kroc's favoriete inspirerende quote:

"Niets ter wereld kan de plaats innemen van doorzettingsvermogen Talent zal niet, niets is meer gebruikelijk dan niet-succesvolle mannen met talent Genius zal dat niet, onbeloond genie is bijna een spreekwoord Onderwijs zal niet, de wereld is vol met geschoolde vervallen. en vastberadenheid alleen is almachtig. "


Video Van De Auteur: The four fish we're overeating -- and what to eat instead | Paul Greenberg

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u een boekrecensent krijgt

✔ - Hoe beton te genezen met water en plastic membranen

✔ - Pharmacy Merchandise: Hoe u de verkoop kunt stimuleren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!