Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Real Estate Lease-overeenkomsten uitgelegd


Vastgoedleaseovereenkomsten bestaan ​​uit een groot aantal elementen die de rechten en plichten van de verhuurder / verhuurder en de huurder / huurder uiteenzetten. Bij gebrek aan gebruiksbeperkingen kan de huurder het gebouw normaal gebruiken voor elk wettig doel.

 • 01

  Bezit van het eigendom

  Huurder in een gehuurd kantoor

  Luis Alvarez / Getty Images

  Dit element van een onroerende leasingovereenkomst behandelt de eigendomsrechten van de huurder. De verhuurder belooft de huurder het bezit van de woning voor hun plezier en belooft dat de verhuurder zich niet met dat bezit bemoeit.

  Dit betekent niet dat de verhuurder het pand niet kan betreden, aangezien het meestal deel uitmaakt van de huurovereenkomst dat de verhuurder het recht heeft om het pand te betreden voor reparaties of andere activiteiten die in de huurovereenkomst worden beschreven.

 • 02

  Hoe de huurder de woning kan gebruiken

  Er zijn vele soorten huurovereenkomsten, woningen, kantoren, winkels, enz. Al deze typen kunnen redenen hebben om beperkingen op te leggen aan het gebruik van het onroerend goed door de huurder. Een residentiële lease kan het gebruik voor zakelijke doeleinden verbieden. In een kantoorlease kan worden vermeld dat het onroerend goed alleen kan worden gebruikt als een kantoor voor "onroerend goed". Een retaillease kan aangeven welk type product in de ruimte kan worden verkocht.

  Bij gebrek aan gebruiksbeperkingen kan de huurder het gebouw normaal gebruiken voor elk wettig doel.

 • 03

  Wat is de termijn van de lease?

  Over het algemeen vermelden leasecontracten specifiek een begin- en een einddatum voor de lease om effectief te zijn. Deze periode, wanneer zowel de voorkant als de achterkant worden ingesteld, zou betekenen dat er geen kennisgeving nodig is om te worden ontruimd. De huurder zou op de voorgeschreven einddatum vertrekken, tenzij een nieuwe overeenkomst wordt bereikt.

  Leaseovereenkomsten kunnen maanden of jaren lopen. Sommige staten verbieden hele lange huurcontracten van meer dan 100 jaar, maar in andere landen is het goed. Over het algemeen wordt de termijn vermeld met een begindatum en een einddatum en de totale periode. Voorbeeld: de lease loopt van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020, een periode van twee jaar.

 • 04

  De borg

  De meeste huurovereenkomsten hebben een voorziening voor een of meerdere waarborgsommen tegen de mogelijkheid van niet-betaling van huur of schade aan het onroerend goed. De meeste staten hebben strikte regels voor de manier waarop deposito's moeten worden afgehandeld en voor de vraag of rente moet worden betaald aan de huurder terwijl de aanbetaling wordt bewaard. Er zijn vaak deadlines voor het terugbetalen van stortingen zodra de leaseperiode is geëindigd, het eigendom is ontruimd en gecontroleerd op schade.

 • 05

  Verbeteringen aan het gehuurde goed

  Over het algemeen zullen tijdens een huurovereenkomst geen verbeteringen worden aangebracht door de verhuurder, tenzij dit specifiek wordt vereist in de huurovereenkomst, of tenzij een nieuwe overeenkomst schriftelijk wordt vastgelegd. De huurder kan verbeteringen aanbrengen met toestemming van de verhuurder, maar deze worden het eigendom van de verhuurder aan het einde van de huurovereenkomst.

  Verbeteringsclausules komen veel vaker voor bij commerciële lease. Kantoren en winkelruimtes zijn onderhevig aan wijzigingen die als verbeteringen worden beschouwd en die worden gedaan om tegemoet te komen aan de activiteiten van de huurder.

 • 06

  Onderhoud van het gehuurde

  Onderhoudsonderdelen van een onroerende leasing kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van het residentiële of commerciële karakter. In de meeste residentiële vastgoedleases is de verhuurder verantwoordelijk voor alle reparaties en onderhoud. In commercieel onroerend goed zijn er verschillende gemaakte afspraken die een deel van het onderhoud door de huurder kunnen laten uitvoeren. Zoals bij elk contract moeten de verantwoordelijkheden van de partijen zorgvuldig en volledig worden uiteengezet om misverstanden te voorkomen.

  In het geval van een winkel of kantoorinrichting zou er een vereiste kunnen zijn voor het onderhoud van de armaturen, zoals vitrines, die op de huurder zouden vallen, terwijl de structuur en groot onderhoud van het gebouw door de verhuurder zou worden gedaan.

 • 07

  Overdracht of onderverhuring van het gehuurde

  Als de huurder zijn huurovereenkomst overdraagt, betekent dit meestal dat hij al zijn eigendomsrechten heeft overgedragen aan de andere partij. In een sublease geeft de oorspronkelijke huurder het onroerend goed vrij aan een ander, waarbij een deel van hun belang wordt overgedragen.

  In de huurovereenkomst wordt aangegeven of een overdracht of onderhuur is toegestaan ​​en onder welke omstandigheden. In veel gevallen behoudt de huurder zijn of haar volledige aansprakelijkheid voor de betaling van huur en de verantwoordelijkheid voor schade aan het onroerend goed.

 • 08

  Opties voor de huurder in de vastgoedlease

  Veel huurovereenkomsten bieden de huurder de mogelijkheid om de huurovereenkomst vóór het einde van de huurperiode te vernieuwen. Met de juiste kennisgeving kan de huurder een nieuwe vooraf overeengekomen periode verlengen. Een voorbeeld van een clausule luidt: "Op elk moment tot dertig dagen voorafgaand aan het verstrijken van deze huurovereenkomst, kan de huurder ervoor kiezen om de huurovereenkomst nog eens zes maanden te verlengen met een schriftelijke kennisgeving aan de verhuurder.De huursom zal $ xxx.xx per maand bedragen. voor de nieuwe leasetermijn. "

  Een andere optie is de optie om het pand tijdens de leaseperiode te kopen. Over het algemeen wordt de koopprijs vermeld en kan de verhuurder een deel van de huurbetalingen al dan niet toepassen op de aanbetaling of aankoopprijs.


 • Video Van De Auteur: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Tips van experts en procedure voor het schatten van isolatie

  ✔ - Leer hoe je een Speech Writer wordt

  ✔ - Voorbeeld van een kindvriendelijk restaurantmenu


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!