Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Herken en vermijd Sweepstakes-fraude


Hoewel de meeste wedstrijden en sweepstakes nieuwkomers een reële kans bieden om geweldige prijzen te winnen, zijn er ook tegenstanders die proberen te winnen. Het is belangrijk om de tekenen van fraude met sweepstakes te herkennen om jezelf te beschermen tegen het slachtoffer worden van een scam.

 • 01

  Hoe Sweepstakes Scams te herkennen

  Bedrijfs misdaad Bedrijfs mens die een geïsoleerdeg masker van het gezichtsmasker draagt

  Sweepstakes scams overtuigen mensen dat ze winnaars zijn als ze dat echt niet zijn. Het doel: om u te overtuigen om geld te betalen of gevoelige persoonlijke informatie op te geven, omdat u denkt dat het u zal helpen uw winst te claimen.

  Voor mensen die regelmatig met sweepstakes spelen, is het vooral belangrijk om de verschillen te kennen tussen echte overwinningen en hoaxes. Sommige sweepstakes scams zijn belachelijk gemakkelijk te herkennen, terwijl anderen sluw zijn. Als u de waarschuwingssignalen kent van scams op sweepstakes, alsof u nooit een prijs hoeft te betalen, ziet u meestal de slechte appels.

  Als je echt een prijs wint, moet je vaak gevoelige informatie delen zodat de sponsor hun belastingaangifte kan afhandelen. Zorg ervoor dat je de "rare" dingen kent die geen teken zijn van sweepstakes oplichterij, zodat je geen legitieme winst misloopt.

  Als je een win-bericht hebt ontvangen zonder duidelijke rode vlaggen, is het nog steeds een goed idee om dit te onderzoeken voordat je reageert. Sommige oplichters proberen je onder druk te zetten om snel een beslissing te nemen, zodat je geen tijd hebt om te ontdekken dat ze niet legitiem zijn. Als u het bedrijf onderzoekt, kunt u bepalen of ze kunnen worden vertrouwd.

 • 02

  Hoe oplichting te vermijden om mee te beginnen

  Computer beveiliging

  Een manier om uw valkansen te verminderen voor een scam op sweepstakes is om uw persoonlijke gegevens zorgvuldig te bewaken.

  Het is misschien niet mogelijk om elke zwendel te vermijden, vooral als u meedoet aan sweepstakes. Scammers krijgen uw e-mailadres van illegaal gepubliceerde lijsten, door ze van internet te schrappen, en meer. Maar je kunt stappen ondernemen om jezelf te beschermen.

  Het gebruik van een speciale sweepstakes-e-mail is een goede eerste stap. U weet dat elke winmelding die naar een ander e-mailadres gaat waarschijnlijk eerder oplichterij is en dat u extra voorzichtig moet zijn bij elke e-mail die naar uw sweepstakes-adres komt.

  Met veel sweepstakes die je herhaaldelijk kunt invoeren, kies je een gebruikersnaam en wachtwoord om sneller terug te kunnen gaan. Het gebruik van hetzelfde wachtwoord dat u gebruikt voor andere websites, met name die met gevoelige informatie zoals uw online bankdiensten, is een grote vergissing. Als die site wordt gehackt, komen uw gevoelige wachtwoorden in verkeerde handen.

  Zorg ervoor dat u in plaats daarvan kiest voor sterke, unieke sweepstakes-wachtwoorden. Een autofill-programma kan u helpen veilige wachtwoorden te beheren en u te helpen uw inzendingen sneller in te dienen.

  Een andere methode die oplichters gebruiken om uw informatie te krijgen, is om een ​​legitiem ogende website met sweepstakes te maken die eigenlijk alleen bestaat om uw gegevens te verzamelen. Zorg ervoor dat je een betrouwbare weggeefactie invoert voordat je naar binnen gaat door deze 7 vragen te stellen.

  Het is ook belangrijk voor u om te weten welke informatie redelijk is om te vragen op inschrijfformulieren voor sweepstakes. Uw adres en telefoonnummer zijn redelijk, uw bankrekeningnummer of sofinummer zijn bijvoorbeeld niet.

 • 03

  Bescherm uw privacy tijdens het invoeren van Sweepstakes

  vrouw die met vinger aan mond zwijgt

  Als u voorzichtig bent met de persoonlijke informatie die u gebruikt om sweepstakes in te voeren, kunt u voorkomen dat oplichters u gemakkelijk kunnen bereiken. Bovendien kunt u de hoeveelheid ongewenste marketing die u ontvangt, verminderen bij het invoeren van sweepstakes.

  Veel mensen denken dat een stortvloed aan ongewenste e-mails een noodzakelijk gevolg is van het invoeren van sweepstakes, maar het is niet waar. Er zijn verstandige stappen die u kunt nemen om spam-e-mail te verminderen wanneer u invoert.

  Als u ongewenste e-mails van sweepstakes ontvangt, kunt u zich altijd afmelden. In feite moet u dit regelmatig doen om ervoor te zorgen dat uw e-mailadres niet overweldigend wordt, waardoor het moeilijk wordt om echte win-aankondigingen te vinden.

  Als u ongewenste post ontvangt, zijn er eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw ongewenste e-mail te verminderen.

  En vergeet ook de privacy van uw telefoon niet. Ik ontvang heel weinig marketingtelefoontjes via het invoeren van sweepstakes, maar het is een goed idee om je telefoonnummer te beschermen. Hier zijn enkele manieren om bereikbaar te blijven zonder uw eigen telefoonnummer te gebruiken voor sweepstakes

 • 04

  Wat loopt het risico? De gevolgen van Sweepstakes-fraude

  Identiteitsdiefstal toetsenbord

  Als je denkt dat fraude met sweepstakes je niet kan overkomen, denk dan nog eens goed na. Slimme oplichters kunnen op elk moment toeslaan en de gevolgen kunnen ernstig zijn.

  Ik heb bijvoorbeeld gehoord van mensen die onverwachte cheques per post hebben ontvangen en hebben besloten om ze gewoon in te wisselen in plaats van ze te onderzoeken om erachter te komen of ze eerst legitiem zijn.

  Dat is een grote fout. Als de cheque een fraudeis is, kunt u wettelijk aansprakelijk worden gesteld voor pogingen om de cheque in te wisselen! Je bent ook verantwoordelijk voor het terugbetalen van het volledige bedrag, zelfs als je het al hebt uitgegeven (of naar een oplichter hebt gestuurd).

  Identiteitsdiefstal is een ander mogelijk gevolg van sweepstakes-zwendel. Het kan lastig zijn en het duurt lang voordat u uw tegoed hebt hersteld en uw geld terugkrijgt nadat uw identiteit is gestolen.

  Andere oplichters willen vissen op uw bankrekening, uw creditcards stelen en meer. Er zijn veel verschillende scam-tactieken en als je ze kent, kun je veilig blijven.

 • 05

  Sweepstakes Scams op sociale media

  Zakenman rollende thumbs-up dobbelstenen

  Social media is niet alleen de nieuwe plek om sweepstakes te plaatsen, het is ook het nieuwe doelwit voor scammers voor sweepstakes.

  Het is voor een oplichter niet moeilijk om een ​​valse Facebook-pagina te maken die zich voordoet als een populair bedrijf, televisieseries, enzovoort. Als je ten onrechte van die valse pagina houdt, kunnen ze eenvoudig op je vertrouwen spelen om je ervan te overtuigen dat je een prijs.

  Op Twitter kan het moeilijk zijn om het verschil te zien tussen valse en legitieme winsten. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om zwendelwinsten op Twitter te identificeren.

  Ongeacht waar u online bent, het is belangrijk om uw hoofd om u te houden wanneer u een winstmelding ontvangt. Het is opwindend om te winnen, maar neem elke prijsnotificatie met een beetje zout mee tot je hebt vastgesteld dat het betrouwbaar is.

 • 06

  Clearing House voor uitgevers: wat u kunt vertrouwen en wat is een scam

  Mens die stoep met een reuzecontrole reduceert

  Hoewel de sweepstakes van PCH legitiem zijn, gebruiken sweepstakes-scams vaak de naam Clearing House van Publisher om mensen te laten geloven dat ze een grote prijs hebben gewonnen.

  PCH volgt een aantal strikte richtlijnen met hun win-meldingen om het moeilijker te maken voor oplichters. Al hun grote prijzen worden bijvoorbeeld persoonlijk of per aangetekende post toegekend. Door meer te leren over het prijzenproces van PCH, kunt u eenvoudig zien of u echt hebt gewonnen van Publishers Clearing House.

  Als u vragen heeft, kunt u ook per e-mail of telefoon contact opnemen met PCH om te vragen of uw gewonnen prijs legitiem is. U kunt via deze methoden ook oplichting aan hen melden.

 • 07

  Wat te doen als u Scammed bent geweest

  Computerscherm met grote vingerafdruk op scherm

  Het is erg moeilijk voor wetshandhavingsinstanties om oplichters van zweepstakes te lokaliseren en te voorkomen dat ze zich richten op andere slachtoffers. Door zwendel bij de juiste autoriteiten te melden, kunt u hen essentiële informatie verstrekken die zou kunnen voorkomen dat iemand anders zijn levensbesparingen zou verliezen. Hier zijn plaatsen om fraude met sweepstakes aan de autoriteiten te melden.

 • 08

  Voorbeelden van Real Sweepstakes Scams

  Soms is de beste manier om sweepstakes oplichting te leren herkennen, is om precies te zien hoe ze werken. Hier zijn enkele voorbeelden van oplichterijen op sweepstakes.

  • Sweepstakes Scam Warning: telefoongesprekken vragen om te veel info
  • Is er echt een Heineken-loterij?
  • Gedichtenwedstrijd oplichting
  • Hoe Sweepstakes te herkennen Check Scams


 • Video Van De Auteur: Suspense: 'Til the Day I Die / Statement of Employee Henry Wilson / Three Times Murder

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Totino's - Assassin's Creed Odyssey Sweepstakes

  ✔ - Belastingwet op Sweepstakes-prijzen van minder dan $ 600

  ✔ - Bitcoin-loterijen en andere manieren om gratis Bitcoins te verdienen


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!