Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Rode wanten, haken en andere manieren om wedstrijdinzendingen spectaculair te maken


Wanneer juryleden inzendingen voor creatief schrijven lezen, moeten ze rekening houden met tientallen, of zelfs honderden, potentiële winnaars.Lees erop dat veel essays over één onderwerp zwaar kunnen zijn. Na een tijdje worden veel van die items eenvoudig samengevoegd en vergeten.

Het is niet verwonderlijk dat die vergeten essays niet degenen zijn die zijn uitgekozen om te winnen. Om ervoor te zorgen dat je toegang tot de top stijgt, zal het gemiddelde het gewoon niet snijden; je moet streven naar een geweldige inzending.

Gelukkig hoef je geen professionele schrijver te zijn om een ​​winnaar te zijn. Hier is een tien-punten checklist om je essays te evalueren en je winkansen te vergroten.

 • 01

  Komt uw creatief schrijven voor de massa?

  Een koningspinguïn die opvalt uit een zee van kuikens, net zoals je essay moet opvallen.

  Als je wilt dat je creatief schrijven wordt opgemerkt, moet je het onderscheiden van de rest. Overweeg wat u kunt doen om uw opstel uniek te maken van honderden andere vermeldingen. Wat maakt uw vermelding opgemerkt en herinnerd?

  De beste methode om te gebruiken, is afhankelijk van de wedstrijd die je betreedt en het verhaal dat je vertelt. Maar sommige te overwegen ideeën omvatten:

  • Gebruik een onverwacht formaat: probeer in plaats van een standaard essay een gedicht, een rap of een jingle te gebruiken om jezelf uit te drukken.
  • Laat de juryleden lachen: Kies een onderwerp voor je creatieve schrijven dat grappig is, of breng onverwachte humor in een overigens serieus onderwerp.
  • Speel met taal: probeer woordspelingen te gebruiken, woorden te bedenken, plezier te hebben met alliteratie.
  • Heb een uniek gezichtspunt: u kunt er zeker van zijn dat uw concurrenten de meest voor de hand liggende kijk op het thema van een wedstrijd zullen hebben gedaan. Wees niet een van de menigte. Zoek naar een frisse kijk of een uniek persoonlijk gezichtspunt.

 • 02

  Past jouw inzending bij het thema van de wedstrijd?

  Een vakantiedisplay dat bij een thema past, net als uw wedstrijdinzending.

  Elke wedstrijd voor creatief schrijven heeft een thema voor hun inzendingen, of het nu gaat om een ​​vraag in verband met hun merk ("Hoe heeft ons afwasmiddel je geholpen tijd te sparen in de keuken?") Of meer algemeen ("Hoe vind je meer tijd om te besteden met je familie?")

  Als u wilt winnen, moet u van begin tot eind duidelijk maken hoe uw creatief schrijven bij het thema past.

  Om dit te bereiken, probeer je de formulering in de regels te vergelijken: als je het kunt doen zonder ongemakkelijk te zijn, probeer dan de taal te spiegelen aan de regels in je essay. Als het essay bijvoorbeeld gaat over 'hoe u meer tijd voor uw gezin kunt vinden', kunt u een zin gebruiken als: 'Het is moeilijk om tijd te vinden voor alle dingen die ik met mijn gezin wil doen, maar ze zijn altijd eerst komen... "of een andere variant.

  Als je klaar bent, vraag je een vriend om je schrijven te controleren en je vriend te vragen wat hij vindt dat het essay gaat. Dit geeft u een goed inzicht of u het thema duidelijk hebt aangepakt of niet.

 • 03

  Komt uw inzending overeen met het imago en het publiek van de sponsor?

  Moeder en dochter spelen met meel in de keuken, bijvoorbeeld om gezinsvriendelijk te zijn.

  Het type creatief schrijven dat u in een wedstrijd wilt indienen, is sterk afhankelijk van wie de sponsor is. Bedenk eens hoe anders je toon zou zijn als je schrijft voor Maxim, Campbell's of Vrouwendag.

  Maar denk niet alleen aan de sponsor; een uitstekende wedstrijdinvoer spreekt ook de doelgroep aan.

  Denk, voordat je de pen op papier zet, na over de mensen die de sponsor wil bereiken. Proberen ze kinderen aan te trekken? Adolescenten? Bejaarden? De toonzetting van een goed creatief schrijven voor een wedstrijd zal goed passen bij het bedrijfsimago van de sponsor.

  Als u een indruk wilt krijgen van het bedrijfsimago van de sponsor, begin dan met het bezoeken van hun website en bekijk de woorden die ze gebruiken om over hun bedrijf te praten. Is het bedrijf leuk? Familie vriendelijk? Compassionate? Edgy?

  Bekijk vervolgens enkele van hun advertenties. Kijk naar hun advertenties op hun website en alle commercials die je kunt vinden (YouTube is een goede plek om te kijken). Welk beeld proberen ze over te brengen? Wie is het doelwit van hun advertenties?

  Ze zullen waarschijnlijk het winnende item voor creatief schrijven gebruiken als onderdeel van hun advertenties, dus zorg ervoor dat je ze goed aansluit.

 • 04

  Is je essay grammaticaal correct?

  Orde en chaos op schrift.

  Ongeacht hoe goed je creatief schrijven is, slechte spelling en grammatica zullen je kansen om wedstrijden te winnen torpederen. Grammaticale fouten wekken de indruk dat u niet weet wat u doet, zelfs als uw inhoud belangrijk is. Je wilt niet dat je juryleden over je taal nadenken in plaats van het verhaal dat je probeert te vertellen!

  Erger nog, veel wedstrijden gebruiken grammatica en spelling als onderdeel van de beoordelingscriteria. Je mag niet alleen minder aan je schrijven denken, maar ook aan punten die gemakkelijk gecorrigeerd kunnen worden.

  Het is gemakkelijk om problemen in je eigen schrijven over het hoofd te zien, omdat je weet wat je wilt schrijven, kan je blind maken voor fouten die je hebt gemaakt. Gelukkig zijn er enkele trucs die professionele proeflezers gebruiken om fouten te vangen en te corrigeren.

  Gratis grammaticacontrole's kunnen u ook helpen fouten te vinden die u anders misschien over het hoofd zou zien. De meeste tekstverwerkingsprogramma's, zoals Microsoft Word of Open Office, worden geleverd met deze functies ingebouwd. Er zijn ook online hulpmiddelen, zoals Grammatica, die u kunt gebruiken om problemen te helpen vangen.

  Als je een vriend over het hoofd ziet voordat je hem instuurt, kan hij of zij je ook helpen om fouten te vangen die door het spel zijn gegaan.

 • 05

  Heeft uw essay een sterke start en een goede haak?

  Een man met een sterke start van een race, net zoals je essay een sterke start zou moeten hebben.

  Een uitstekende wedstrijdinzending is overtuigend vanaf de eerste zin. Als je eerste zin onmiddellijk de aandacht van de rechters trekt, zullen ze ontvankelijker zijn voor het horen van wat je te zeggen hebt.

  Een van mijn favoriete voorbeelden hiervan is van een lezer die me schreef om te vertellen hoe ze op de show kwam, "Queen for a Day" met een geweldige haak.

  Om op de show te komen, moesten de deelnemers de sponsors vertellen wat ze wilden winnen. Sieraden, bont en huishoudelijke apparaten waren veel voorkomende verzoeken, maar een deelnemer nam een ​​andere boeg. Ze schreef: "Ik wil 200 bananen, een luchtzuiveringsinstallatie en 2 pakken voor mijn man winnen."

  Stel je voor hoe die eerste zin opviel tussen honderden aanvragen voor diamanten en wasmachines. 200 bananen? Hoe kon je stoppen om verder te lezen om erachter te komen waarom?

  Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je essay meteen de aandacht trekt van iemand? Sommige ideeën omvatten:

  • Begin met een interessante quote.
  • Maak een uitdagende verklaring.
  • Begin met wat spanning, een air van mysterie.
  • Toon een eigenzinnig, uniek perspectief.

 • 06

  Is uw essay memorabel?

  Mens die in pool met opblaasbaar poolstuk speelgoed springt

  Om een ​​wedstrijd voor creatief schrijven te winnen, wil je een essay indienen dat niet alleen de juryleden vermaakt terwijl ze aan het lezen zijn, maar ook achterblijft in hun gedachten. Dus wat kun je doen om een ​​essay gedenkwaardig te maken?

  Eén manier is om je te concentreren op een sterk einde. Een haak aan het begin van het essay is een goede manier om de aandacht te trekken, maar een sterk einde zorgt ervoor dat je creatief schrijven bij de lezer blijft als ze klaar zijn met lezen. Maak die laatste zin krachtig, zodat de juryleden je niet kunnen negeren.

  Je kunt ook helpen rechters je te herinneren door je unieke stem te gebruiken. Wees niet bang om je persoonlijkheid te laten schijnen; dat is wat ervoor zorgt dat je essay saai blijft.

  Probeer gedenkwaardig te zijn door out of the box te denken. Bustle heeft een artikel over gedenkwaardige college-applicatie-essays, waarin een college-applicatie is opgenomen waar studenten hun eigen vraag kunnen stellen en deze kunnen beantwoorden. Eén student werd toegelaten tot de universiteit door de ongewone manier te nemen om zichzelf de vraag te stellen: "Speel ik de trombone?" en zijn antwoord? "Nee."

 • 07

  Volgt je essay de 3 C's van schrijven?

  Afbeelding die laat zien hoe eenvoud een grote impact kan hebben op wedstrijdinzendingen.

  Kurt Vonnegut deelde wat advies over het vertellen van verhalen: "Gebruik de tijd van een totale vreemdeling op zo'n manier dat hij of zij niet voelt dat de tijd verspild is."

  Het laatste wat je wilt, is dat je rechter het gevoel heeft dat je essay zijn of haar tijd verspilt.

  Houd dus rekening met de drie C's van geweldig creatief schrijven: het moet duidelijk, beknopt en coherent zijn.

  Dat betekent niet dat je wedstrijdinzendingen kort moeten zijn, het betekent alleen dat elk woord betekenis moet communiceren. Elke zin zou een rol moeten spelen bij het bevorderen van het verhaal.

  Bewerk, bewerk, bewerk je essay om er zeker van te zijn dat het zo krachtig mogelijk is.

 • 08

  Gaat je essay vloeiend over van concept naar concept?

  Beeld van vloeiend stromend water, zoals essays wedstrijdinzendingen zouden moeten

  Uitstekend creatief schrijven vloeit soepel van het ene idee naar het andere. Als uw invoer onsamenhangend en staccato is, zal het memorabel zijn, maar niet op een goede manier.

  Dus terwijl je aan het proeflezen bent, kijk naar elke alinea van je invoer en kijk of het idee natuurlijk van stap naar stap vordert.

  Voor ideeën over hoe u uw creatieve schrijven vlot kunt laten lezen, leest u deze tips over het maken van ideeën van de ene paragraaf naar de volgende.

 • 09

  Schept je essay de emoties van de lezer?

  Een foto die emoties van vreugde, liefde en nostalgie oproept.

  Echt geweldige inschrijvingen voor creatieve schrijfwedstrijden profiteren van je meest authentieke gevoelens om emoties op te wekken bij je lezers. Of de emoties nu blij, verdrietig of boos zijn, door ze op te roepen, wordt je essay memorabeler (er is een wetenschappelijke redenering voor).

  Veel mensen wenden zich tot snikverhalen om emoties op te roepen, en ze kunnen effectief zijn. Maar vergeet niet dat je juryleden niet het gevoel willen hebben dat ze teleurgesteld zijn. Probeer, indien mogelijk, zelfs een triest verhaal op een opbeurende noot te eindigen.

  En onthoud dat er nog tal van andere emoties zijn waarop je kunt putten om je essay geweldig te maken: vreugde, nostalgie, triomf en tederheid kunnen goede opties zijn om te proberen.

 • 10

  Volgt je wedstrijdregels de regels?

  Verkeersregels; volgende wedstrijdregels zijn bijna net zo belangrijk.

  De absolute belangrijkste eigenschap van een geweldige wedstrijd is dat deze strikt voldoet aan de regels. Het maakt niet uit hoe goed je schrijft als je essay wordt gediskwalificeerd voor fraude.

  Het is gemakkelijk om zo verstrikt te raken in je schrijven dat je een detail in de regels mist. Het is dus een goed idee om de vereisten te lezen voordat je begint met schrijven, en ze vervolgens punt voor punt te doorlopen nadat je essay is voltooid, om er zeker van te zijn dat er geen onoplettendheid is.

 • Klaar om te beginnen met schrijven?

  Als je eenmaal een goed idee hebt voor hoe je essay moet worden gestructureerd, klik je op de bovenstaande link om te leren hoe je een wedstrijdwinnend essay schrijft.


  Video Van De Auteur:

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - PopSugar - Alleen maar omdat we vrienden Sweepstakes zijn

  ✔ - Lunchables - Mario Party Sweepstakes (Verlopen)

  ✔ - Universal City Studios - DreamWorks Theatre Kung Fu Panda Sweepstakes (Verlopen)


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!