Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Herordeningsmethoden in productie


Een cruciale activiteit voor planners is wanneer te beslissen om een ​​bestelling te plaatsen. Er zijn een aantal herordeningsmethodologieën die kunnen worden toegepast. Hoewel de meeste computersystemen gebaseerd zijn op de MRP-methode (materials requirements planning), zijn er andere methoden die planners kunnen gebruiken.

Reorder punt methode

Deze methode is gebaseerd op het principe dat de bestelling moet plaatsvinden op een specifiek tijdstip waarop de artikelen net vóór een voorraadniveau dat onder het veiligheidsvoorraadniveau valt, zullen worden ontvangen. Door deze methode wordt de veiligheidsvoorraad nooit aangesproken. Om deze methode succesvol te laten zijn, moet het niveau van de veiligheidsvoorraad aanzienlijk hoog genoeg zijn om het risico van een stockout te ontkennen, maar niet op een niveau waarbij de kosten van het vervoer van de voorraad te duur zijn. De berekening die voor de bestelpuntmethode wordt gebruikt, is als volgt:

  • Herordeningspunt = (verwachte dagelijks gebruik X doorloopdagen) + veiligheidsvoorraad

Er zijn drie scenario's die kunnen optreden, de werkelijke vraag overeenkomt met de prognose, de vraag overschrijdt de prognose of de vraag is minder dan de prognose.

Wanneer de vraag groter is dan de voorspelling, bestaat er een risico van stockout of, althans, dat de veiligheidsvoorraad gedeeltelijk zal worden gebruikt. Als het werkelijke gebruik van het materiaal groter is dan de voorspelling, wordt het bestelpunt veel eerder bereikt dan verwacht en is de veiligheidsvoorraad uitgeput.

Afhankelijk van de snelheid van het verbruik, is het mogelijk dat de veiligheidsvoorraad uitgeput is voordat aan de aanvulorder is voldaan en er een stockout kan plaatsvinden. Dit veroorzaakt andere problemen, zoals het bepalen van het voorspelde dagelijkse gebruik.

Als de planner beslist dat de toename van de vraag geen anomalie is, maar de ware aard van de toekomstige vraag, dan moet de prognose worden aangepast om dit weer te geven. Dit zal op zijn beurt het bestelpunt wijzigen. De planner moet ook overwegen om de veiligheidsvoorraad te verhogen of de doorlooptijd te verkorten voordat de aanvulling plaatsvindt.

Wanneer de vraag gelijk is aan de voorspelling, wordt het bestelpunt bereikt en gaat er een opdracht verder. Het bestelde materiaal komt aan en wordt in de inventaris opgenomen wanneer het materiaalniveau het niveau van de veiligheidsvoorraad nadert. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat dit scenario altijd zal voorkomen, willen planners de vraag zo dichtbij hebben dat ze geen grote problemen veroorzaken.

Wanneer de vraag kleiner is dan voorspeld, wordt het bestelpunt niet binnen de verwachte tijd bereikt. Wanneer de order wordt verwerkt, zal het werkelijke voorraadniveau de veiligheidsvoorraadniveaus niet bereiken voordat de aanvulorder wordt ontvangen. Dit zal dan een piek in de voorraad veroorzaken en er zullen bijbehorende kosten zijn bij het dragen van overmatige voorraad. Planners kunnen proberen de besteldatum voor de artikelen te vertragen of de ontvangst van de bestelling uitstellen.

Time Phased Order Point-methode

Deze methode verschilt van de methode voor bestelpunten, omdat het planners toestaat wijzigingen aan te brengen voor afhankelijke vraag, zoals verkooppromoties, seizoensontwikkelingen en specifieke klantvereisten. De berekening die voor deze methode wordt gebruikt, is als volgt;

  • Time-Phased Order Point = Onafhankelijke vraag tijdens doorlooptijd + afhankelijke vraag tijdens doorlooptijd + veiligheidsvoorraad

Twee-sloten techniek

Deze methode vereist een handmatige versie van de techniek van het bestelpunt. De techniek van twee bin vereist dat er twee opslaglocaties zijn. De eerste bak bevat een hoeveelheid materiaal die kan worden gebruikt zonder aanvulbestelling.

De tweede bak bevat het materiaal dat nodig is tijdens de doorlooptijd voor de aanvulorder plus eventuele veiligheidsvoorraad. Wanneer de aanvulorder is ontvangen, wordt het materiaal verdeeld in twee hoeveelheden voor de twee bakken en begint het proces opnieuw.

Vergeet niet dat u uw supply chain zou moeten optimaliseren, zodat het u helpt uw ​​klanten te verzenden wat uw klanten willen. En verzend naar uw klanten wanneer uw klanten willen dat hun bestellingen worden verzonden. En doe dat door zo min mogelijk geld uit te geven. Optimaliseren bij het opnieuw ordenen gaat een lange weg naar het bereiken van die doelen.

Bijgewerkt door Gary Marion, Logistics en Supply Chain Expert.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe u accounts kunt beheren

✔ - Verkooprapporten in QuickBooks Boekhoudsoftware

✔ - Kantoorartikelen en kantoorkosten voor bedrijfsbelastingen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!