Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Restaurant Burger Trends en favoriete eten van Amerika


Men zou kunnen stellen dat het enige voedsel dat Amerikaanser is dan appeltaart de klassieke hamburger is. Een Amerikaans nietje sinds het midden van de twintigste eeuw, hamburgers hielpen bij het bouwen van het fastfoodconcept en maakten franchises zoals de namen van McDonald's en Burger King over de hele wereld. Terwijl de hamburger zoals we die vandaag kennen teruggaat tot het begin van de 20e eeuw, gaat het concept van een hamburger terug naar de oudheid. In de loop der jaren is de burger geëvolueerd om te passen bij het veranderende culinaire landschap van de Verenigde Staten - inclusief vleesloze, biologische en glutenvrije versies.

Met de opkomst van fast casual dining zijn burgers opnieuw uitgevonden in een hipster maaltijd voor een nieuwe generatie.

Vroege geschiedenis van de Hamburger

De vroegste versies van de moderne hamburger worden toegeschreven aan Genghis Khan, die in de dertiende eeuw de leider was van het Mongoolse rijk. Onder Genghis Khan richtten de Mongolen een rijk op dat zich uitstrekt van de oostkust van China tot de rand van Oost-Europa. Er wordt gezegd dat dit woeste Calvary-leger dagen zou rijden zonder ooit te stoppen met eten. Om de honger te stillen, plaatsten de Mongoolse soldaten stukjes vlees in kleine pasteitjes onder hun zadels. Het vlees was vaak lams- of schapenvlees, wat taai rauw eten zou zijn.

Door het onder hun zadels te laten terwijl ze reden, zou het vlees mals zijn tegen de tijd dat ze klaar waren om te eten. Dit is de oorsprong van het bekende gerecht Steak tartaar, wat een aangepaste versie van de Mongoolse pasteitjes was. Russische koks voegden eieren en ui toe aan het rauwe vleesmengsel in de loop van de jaren.

Gedurende de Middeleeuwen verspreidde het concept van vleespasteitjes zich naar andere delen van Europa. In de late 18e eeuw, de stad Hamburg, Duitsland was een van de drukste zeehavens in Europa. De gekookte, doorgewinterde vleespasteitjes werden "Hamburg Steak" genoemd en Duitse immigranten brachten het idee van de eenvoudige maaltijd mee naar Amerika in de komende honderd jaar.

Geschiedenis van de Amerikaanse Hamburger

Het was in Amerika dat de moderne Hamburger - een vleespasteitje geserveerd tussen twee sneetjes brood - werd geboren. Er zijn verschillende staten die beweren de geboorteplaats te zijn van de Amerikaanse Hamburger, waaronder de stad Seymour, Wisconsin en Akron, Ohio. Akron is de thuisbasis van het Menches Bros. Restaurant, dat beweert dat hun voorouders, Frank en Charles Menches de hamburger uitgevonden hebben in de vroege jaren 1880, nadat de worst op was om te verkopen tijdens een lokale kermis. Nog een andere claim op de uitvinding van de Amerikaanse Hamburger komt uit Oklahoma, die verklaarde dat de oorspronkelijke hamburger in 1891 in Tulsa werd geserveerd.

Ondanks alle eerdere claims van de uitvinding, wordt de klassieke fastfood-hamburger die we vandaag kennen, meestal toegeschreven aan Sam Kroc, de CEO van McDonald's. Kroc bedacht echter de fastfoodburger niet, hoewel hij het veel minder arbeidsintensief en goedkoper maakte om te produceren, wat een revolutie teweegbracht in de manier waarop Amerikanen aten. Krediet voor de oorspronkelijke fastfoodburger gaat naar Walter Anderson en Edgar Waldo Ingram, beide uit Wichita Kansas. Ze richtten in 1921 White Castle Hamburger op, waarmee het de oudste Burgerketen in de Verenigde Staten is.

Huidige burgertrends

Amerikanen hebben altijd genoten van een goede hamburger, maar met de opkomst van goedkoop en eenvoudig fastfood in de jaren 80 en 90 nam de populariteit van de burger in reguliere restaurants af. Met de recessie van 2008, werden veel traditionele comfortvoedsel opnieuw uitgevonden op de menu's van enkele van de meest trendy restaurants in de natie. Deze heropleving, gekoppeld aan de groeiende bezorgdheid van het publiek over voedselveiligheid, zwaarlijvigheid en gezondere voedselopties, heeft geleid tot een burgerrenaissance met de opkomst van Fast Casual-ketens zoals In-n-Out Burger, Elevation Burger en Five Guys Burgers and Fries.

Deze ketens serveren klassieke hamburgers met minimale ophef, in plaats daarvan gericht op eenvoudige, gezonde ingrediënten en budgetvriendelijke prijzen.

Naast fast food en fast casual, zijn er veel familiale sit-down eetgelegenheden zoals Red Robin en Fuddruckers die hun menu grotendeels rond hamburgers hebben gebouwd. Red Robin biedt een ruime keuze aan luxe hamburgers, waaronder de Southern Charm Burger - met een Angus-patty gegarneerd met geglaceerd spek, honing BBQ-saus, cheddar kaas en gekarameliseerde uien. Burgers hebben ook bijgedragen aan de revolutie van de Food Truck, waardoor eenvoudig straatvoedsel in de mode is.

Niet je gemiddelde hamburger

Burgers zijn het perfecte lege doek voor chef-koks om hun culinaire vaardigheden te laten zien. In een tijdperk waarin consumenten, met name millennials, willen dat hun eten een verhaal heeft, leveren hamburgers. In plaats van een hamburger met kaas, sla en tomaat, kunt u nu een hamburger bestellen die met gras wordt gevoerd, biologisch, geserveerd op een zelfgemaakt ambachtelijk broodje gemaakt van niet-GGO-bloem. Of wat dacht je van een Angus beef patty gegarneerd met gebakken uien en huisgemaakte augurken?

Tegenwoordig zijn burgerpasteitjes meer dan alleen rundvlees. Ze kunnen gemaakt zijn van geiten, lammeren, hertevlees, buffels, kip, kalkoen, de lijst gaat maar door... En weg zijn de dagen van bevroren groentepasteitjes als de enige vleesloze optie voor je vegetarische gast. De vleesloze hamburgeropties van vandaag zijn dingen zoals gemalen kikkererwten gevuld met couscous met bieten of pompoen en quinoa-pasteitjes gegarneerd met lokale geitenkaas en huisgemaakte bietversiering. Samen met een klassieke biefstuk en friet, kun je net zo goed een burger vinden die helemaal vegan, Paleo, vegetarisch, glutenvrij of al het bovenstaande is.

Van lekker Big Kahuna Burger in Pulp Fiction naar Krusty Burgers in The Simpsons, hamburgers zijn een onuitwisbaar onderdeel van de Amerikaanse identiteit. Met een bescheiden begin in het oude Azië is de burger uitgegroeid tot een klassiek troostmaaltijd. Helpen om een ​​geheel nieuw eetconcept te ontwikkelen, hamburgers werden het hoofdbestanddeel van American Fast Food, zodat drukke moeders tijdig op tafel konden komen eten. Met de recente economische recessie wendden Amerikanen zich opnieuw tot hamburgers voor comfort. Ze zagen de opkomst van fast-casual burgerketens met verse, gezonde ingrediënten in plaats van het goedkope en gemakkelijke fastfood.

Vandaag is er een burger voor elke gelegenheid en elk gehemelte. Burgers zullen ongetwijfeld blijven evolueren om te voldoen aan de nieuwe menustrends, maar de klassieke burger en friet zullen altijd een Amerikaanse favoriet zijn.


Video Van De Auteur: The Heart Attack Grill: Restaurant Promotes Harmfully Unhealthy Food | Nightline | ABC News

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Bent u ITAR-conform? Hier is hoe u erover kunt gaan

✔ - Basisbedrading voor thuisbedrading die u moet weten

✔ - Solar Shingles Overwegingen en installatie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!