Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Retail Carrièreprofiel: Assistant Store Manager


Elke winkel heeft een manager en de taak van assistent-manager is om ze te ondersteunen. Het is een goede positie voor retailmedewerkers die ervaring hebben en op zoek zijn naar een manier van promotie zonder de noodzaak van hoger onderwijs.

Als assistent-manager zal je baan worden gevuld met zowel beloningen als uitdagingen. Je krijgt meer betaald dan andere winkelmedewerkers en krijgt meer verantwoordelijkheid, maar je moet ook beslissingen nemen als je met werknemers en klanten omgaat. Voor de juiste persoon kan een positie als assistent-manager een lonende carrièrekeuze zijn.

Wat doet een assistent-manager?

De functie van de assistent-winkelmanager is om de manager te ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten van een winkel. Jouw rol is om werknemers te begeleiden, met klanten samen te werken en de richtlijnen van de manager en eigenaar uit te voeren.

  • U zorgt ervoor dat winkelpersoneel uitzonderlijke klantenservice biedt. Dit omvat het beantwoorden van vragen en assisteren bij het selecteren van producten, aankopen en retourneren en het afhandelen van eventuele geschillen.
  • U zorgt ervoor dat de winkel schoon, goed georganiseerd en goed verkocht is.
  • U bent ervoor verantwoordelijk dat alle winkelbeleid, procedures en bedieningselementen worden gevolgd.
  • Je coördineert en ziet toe op de planning, organisatie en delegering van werk onder het personeel.

Grote warenhuizen huren vaak meerdere assistent-managers in en elk van hen kan de leiding hebben over een bepaalde afdeling of een deel van de winkel. Ze zullen vaak optreden als de primaire winkelmanager en de verantwoordelijkheden van de winkelmanager uitvoeren wanneer deze niet beschikbaar zijn.

Kleine winkels hebben misschien maar één assistent-manager. Ze worden ook vaak gevraagd om de 'dienstdoende manager' te zijn tijdens sommige diensten.

Mogelijk wordt u ook gevraagd om personeelsplanningen te maken, de inventaris bij te houden en nauw samen te werken met schadepreventie en boekhoudkundig personeel. Sommige winkels kunnen inkoop, budgettering en basisberekening in uw taken opnemen.

Dit is een winkelpositie, dus u moet klaar zijn om te werken in het weekend en 's avonds. U kunt ook worden gevraagd om te werken op grote feestdagen, met name de drukste winkeldagen van het jaar.

Samenvatting van de ervaring

Hulpmanagers moeten beschikken over sterke interpersoonlijke vaardigheden en het vermogen om problemen op te lossen als ze zich voordoen. Het vermogen om snel en rationeel te denken in steeds veranderende situaties, zal je helpen slagen in het werk.

U moet over eerdere winkelervaring, merchandisingvaardigheden en verkoopgerichtheid beschikken. Assistent-managers werken vaak door de rangen van een winkel, beginnen als een klerk, vervolgens een afdelingssupervisor en op de positie van assistent-manager.

Onderwijs en promotie

Zoals met de meeste winkelposities, is een middelbare schooldiploma of GED de enige opleidingsvereiste. Een hbo-opleiding in een bedrijf of een nauw verwant veld kan een deel van de vereiste ervaring vervangen.

Je kunt deze positie ook zien als een baan op instapniveau als je carrière wilt houden in het winkelbeheer. Afgestudeerden met een handelsdiploma of bedrijfsdiploma kunnen beginnen als assistent-manager om ervaring op te doen in de praktijk.

Compensatie en voordelen

Hulpmanagers worden vaak ingehuurd als voltijdsmedewerkers en kunnen het volledige pakket voordelen van een bedrijf aangeboden krijgen. Kleine winkels hebben misschien alleen parttime uren nodig en bieden geen voordelen.

De beloning voor een assistent-manager varieert sterk tussen winkels. Het verkoopvolume en de locatie van de winkel, evenals uw ervaring, zullen bepalen hoeveel geld u wordt aangeboden.

Meestal is het loon gebaseerd op een uurtarief, hoewel grotere winkels een salaris kunnen aanbieden. Het nadeel van betaalde posities is dat veel managers worden gevraagd om meer dan 40 uur te werken zonder aanvullende compensatie.

Hoewel het wel varieert, kunnen assistent-managers verwachten dat ze ver boven het huidige minimumloon uitstijgen vanwege de verantwoordelijkheden die voor de functie vereist zijn. Sommige assistent-managers zijn zeer goed betaald en volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics was het mediaanloon voor 'eerstelijns toezichthouders op detailhandelaren' in 2015 $ 18,42 per uur.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Alles wat u moet weten over buitenlandse handelsregelingen

✔ - Hoe beloningen verdienen met eBay Bucks

✔ - Moet je een restaurant kopen of met een kras beginnen?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!